Dodaj do ulubionych

clo - pierwszy raz

05.01.06, 11:05
Czesc, dzisiaj jestem w 3 dniu pierwszej stymulacji CLO. Jak narazie nic nie
czuję, dosłownie nic. Czy to normalne? Czy powinnam miec jakieś objawy??
Jeszcze chcialam sie upewnic, jak w 12 dc pojde na USG i bede miala wziąć
Pregnyl to jaką dawkę?? 10 000 jednorazowo czy więcej?? I kiedy pózniej
próbować?? Pomózcie kochane jak macie większe doświadczenia
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: clo - pierwszy raz 05.01.06, 11:10
      Po CLO przeważnie nie ma żadnych objawów, więc się tak nie wsłuchuj. No i skąd
      wiesz, że w 12 dc. masz dostać Pregnyl, skąd wiadomo jak zareagujesz na CLO.
      Mnitoring powinnaś mieć w 6-7 dc. Mnie dojrzewały po CLO, a 9dc. byłam po
      owulacji.
      • bbaja Re: clo - pierwszy raz 05.01.06, 15:03
        Dziewczyny b. dziekuje za rady. Rafulko ja w 9 dc dopiero ostatnie clo biore
        dlatego na usg mam isc ok 12 dc. Przypuszczam, ze ty bralas od 3 dnia i dlatego
        tak mialas. Ja biore od 5 do 9. Jak myslisz??
        • rafulka Re: clo - pierwszy raz 05.01.06, 15:05
          Mnie w 9 już po owulacji za każdym razem CLO. Zmonitorowałabym w 9 dc. I w 12
          też i po podaniu Pregnylu też (czy pękł)
          • bbaja Re: clo - pierwszy raz 05.01.06, 15:41
            poniewaz 9 i 10 dc jest w weekend to pojde w poniedzialek czyli 11. Cykle mam
            dlugie jezeli mam wogole to nie powinno byc zle. I po pregnylu tez zrobie. A
            bralas Duphaston czy cos innego pozniej. Bo ja mam wziac po owulacji i brac
            albo do stwierdzenia ciazy albo do wystapuenia miesiaczki czy tak on zadziala??
            • rafulka Re: clo - pierwszy raz 06.01.06, 07:29
              Tak, brałam. Tak jak Tobie zalecono
    • korlewna Re: clo - pierwszy raz 05.01.06, 11:11
      Co chcialabyś czuć? Ja po Clo mam jedynie koszmarne dołki psychiczne, ale poza
      tym nic nie odczuwam. Dawkę pregnylu dobierze Ci lekarz. Ja bralam 10 000, ale
      niektore dziewczyny więcej, a niektore minimalne 5 000.
      A kiedy sie przytulac...jeśli nasionka silne to dobę po pregnylu, a jesli
      slabsze to 36 godzin po pregnylu, w praktyce jednak kazda z nas inaczej
      reaguje. lekarz Ci powie co i jak
      • olaola76 Re: clo - pierwszy raz 05.01.06, 11:50
        a ja tam czuje sie jakbym miala dostac @ teraz jestem na drugim cyklu z clo i
        czuje sie dokladanie tak samo ciagna wiec chyba pracuja wink ostatnio tak bylo
        ze bolal mnie lewy jajnik i na usg wyszlo ze faktycznie z lewej strony byl
        piekny pecherzyk niestety zastrzyk z biogonadylu 5tys jedn nie zadzialal
        zreszta wczesniej naturalnie wyrosniety pecherzyk po 10tys jedn tez nie pekl a
        teraz boli prawa ta gdzie byla torbiel jutro ide na usg to sie okarze czy i tym
        razzem mam dobre odczucia ciekawe tez jaka dawke teraz bede miala chyba jak dla
        slonia wink))
    • cattleya Re: clo - pierwszy raz 05.01.06, 11:20
      Na mnie praktycznie nie podziałał CLO w pierwszym cyklu, objawów ubocznych po
      dawce 2*1/2 dziennie nie było.
      A dołek ... po USG, że znowu nic się nie dzieje i kolejny cykl do tyłu.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
      Catt
    • dusza_duszyczka Re: clo - pierwszy raz 06.01.06, 21:08
      Ja czulam sie bardzo dobrze po CLO, zadnych skutkow ubocznych (bralam przez 5 cykli). Gdy dostalam
      Pregnyl 10000j. to po nim gorzej sie poczulam: wzdety i ciezki brzuch, uczucie ze bola jajniki. Ginka
      kazala sie przytulac w dniu podania pregnylu, w nastepnym i jeszcze nastepnym smile

--
      A.
      • paula29 Re: clo - pierwszy raz 06.01.06, 22:46
        u mnie sa dlugie cykle, owulacja wypada mniej wiecej na 16 dzien.
        po clo czuje jak pracują jajniki, bolą rwą i przeszkadzają, jak jest odpowiedni
        pecherzyk to lekarz mi daje pregnyl 5000 i zazwyczaj peka, wtedy to dopiero
        odczuwam sad jakbym caly dzien miala kolke
        a potem jeszcze monitoring czy pekl pecherzyk
    • marta11 Re: clo - pierwszy raz 08.01.06, 01:01
      Ja dopiero zaczynam walke o plodnosc, mam brac clo przez 3 cykle (1x1/2)bez
      monitoringu i w miedzy czasie zbadac meza. Troche sie niepokoje, czy zawsze sa
      jakies skutki uboczne i jesli tak to jakie? powiedzcie, poradzcie gubie sie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka