pociechy

(10 wyników)
  • Witam, jak w tytule nie mamy pojecia jakie imiona dac naszym pociechom ma byc parka czekam na propozycje. Piszcie, co wam przychodzi do glowy, nazwisko mamy krotkie zakonczone na -ka, jak np. lalka jak na razie myslelismy o Klementynie Lucji dla dziewczynki a dla chlopca jest duzo propozycji ale zadne jakos nam nie wpadlo w gust Czekam na wasze opinie!!!
  • Trafiłam na artykuł o wielodzietnych gwiazdach. Prócz Mii Farrow, która wychowała 15 (!) dzieci ( co prawda mowa o 14) i powszechnie ;) znanego potomstwa "Brangeliny" pojawiają się: [u]Steven Spielberg:[/u] Jessica Theo Max Samuel Sasha Rebecca Sawyer Avery Mikaela George Destry Allyn [u]Mel Gibson:[/u] Hannah Edward Christian William Louis Milo Thomas Lucia
  • Mam pytanie jakie imie wybraliscie dla waszych malenstw??Ja bede miala chlopaka:)i nie moge sie z mezem zdecydowac jakie imie wybrac Franus czy Natan:)Moze moje pytanie wyda sie dla niektorych forumiczek dziwne,ale chyba nie musze pisac tylko o dolegliwosciach ciazowych:0
  • Na początku maja urodzi się moja druga pociecha. Po cichu liczę, że będzie to dziewczynka, bo czteroletniego synka już mam. :-) Syna nazwaliśmy, po długich naradach - Ignacym Leonem,, dla dziewczynki nie mamy nawet konkretnych pomysłów. Teraz myśleliśmy nad Lilianną, Melis(s)ą, Franciszką, Felicją, Ignacją, Aurelią, Antonią lub Antoniną, Noelią i mniej oryginalniejszą już Dominiką. Niestety nie umiem się dogadać z moim mężusiem. :-) Proszę, dorzućcie mi Koleżanki kilku ładnych, niespoty...
  • W czerwcu narodzi się nam trzecie dzieciątko, płci swej nie chce ujawnić. ;) Mamy już trzynastoletnią Amelię i ośmioletniego Cypriana. Nadając te imiona starszym dzieciom, liczyłam na to, że będą mało popularne. Niestety okazało się, że moje przypuszczenia były błędne. Teraz wszędzie spotkać można maleńkie Amelki i Cyprianków. :) Myślałam już nad Adą dla dziewczynki i Juliuszem dla synka. Mąż jednak wetuje. Dzieci z kolei chcą Hani, na którą ja się nie zgadzam. Proszę o Waszą pomoc, bo...
  • Bardzo Was prosze o pomoc w wyborze imienia dla naszego dzidziusia który ma niebawem przyjśc na swiat. POnadto ocencie imionka reszty dzieciaczków i typy dla nowego członka naszej rodzinki. Mozecie tez dopisac ewentualnie zdrobnienia jakie wam sie najbardziej podobaja. A tak to wygląda Natalia - najstarsza córa ( z pierwszego małzenstwa mojego męza) Ernest - syn męża z pierwszego małżeństwa a tera znasze wspólne pociechy : Alicja i Zuzanna no i najprawdopodobniej tym razem ...
  • Witam Wszyskich! Byc moze to pytanie pojawilo sie juz na forum ale jestem tu od baaaardzo niedawana i to forum dalo mi duzo do myslenia. A mianowicie: dl
  • W tym samym programie była dziewczyna właśnie o takim imieniu i nazwisku. Mama chciała aby była Kamilką a tata poszedł do urzędu po drodze stwierdził, że Maja będzie zabawnie no i radośnie tak nazwał swoją pociechę
  • Jeśli urodzi się synek, będzie miał na imię Antek, Franek, Julek albo Staś: jeśli będzie to kobietka, damy jej na imię... sama nie wiem. Czytam Wasze posty i nic. Może Zuza?, Michalina (Michasia, Misia)?, Natasza?, Nina? Sama nie wiem, choć chciałabym mieć córeczkę. Co myślicie o tych imionach? Pozdrawiam gorąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.