pociechy

(12 wyniki)
  • Drogie mamy ile jedzą wasze 6-7 miesięczne pociechy. Ostatnio moja znajoma stwierdziła, że głodzę dziecko, chociaż waga na to nie wskazuje, moja córeczka w sobotę skończyła 6 miesięcy i waży 8,5 kg. Owa znajoma ma też córeczkę, która w tej chwili ma 9 miesięcy i waży 17 kg. Jak spytała się mnie dlaczego moja córeczka tak mało waży ( ja uważam że w sam raz) to mi szczęka opadła. Od razu kazała sobie powiedzieć co, ile i w jakich godzinach daję córeczce, i kiedy jej wszystko dokładnie pow...
  • Witam; Kilkakrotnie korzystałam już z pomocy Pani Doktor, zawsze z doskonałym skutkiem, dlatego pozwalam sobie po raz kolejny skierować do Pani swoje zapytanie. Moja córeczka ma 13 miesięcy. Jest dużą dziewczynką, waży 12 kg i ma 85 cm. Czy to nie za dużo? Staram się, aby w jej jadłospisie nie pojawiały się słodycze, ciasteczka i inne słodkie przegryzki. Nie pije zbyt dużo soczków, jeśli już to rozcieńczone wodą w stosunku 1:3. Nie wydaje mi się, aby jadła dużo, jednak z lekkim niepokoje...
  • witam mam pytanie ile jedzą wasze pociechy i co czy tylko mleko dajecie moja ma 4 5 miesiaca i slabo z jedzeniem podzielcie sie jak to jest z waszymi pociechami pozdrawiam
  • kupy i wzdęcia? Daję małej cycek ale ostatnio dokarmiam. Najpierw jadła bebilon1 i wszystko było ok. Mąż kupił nan1ha i małą bolibrzuszek. Czy to może być spowodowane zmianą?
  • czy ktoraś z was spotkała sie z sytuacją, gdzie dziecko 7 m-ce nie chce pić mleka modyfikowanego, od urodzenia była karmiona mieszanie <piers + mieszanka> od ok 1miesiaca, swiadomie nie ruszy mleka, owszem jogurty z owocami z Hippa, jogurt naturalny pomieszany z danonkiem, lub z ryzem i bananem zje ale mnleka za nic w swiecie nie chce ruszyć. I wsypywanie do mleka kaszek, sinlac'a, soczków, nie pomaga jak tylko poczuje smak mleka zaraz plucie. Kaszek na mleku modyfikowanym...
  • po naszych klopotach z jedzeniem malej nastal wreszcie czas w ktorym Livia zaczyna jesc. Zastanawia mnie jednak to czy aby je wystarczajaco duzo (odpuscilismy narazie taktyke wpychania na sile). Prosze napiszcie dziewczyny ile srednio jedza wasze maluszki?
  • Witam. Mój syn który skończył niedawno 2 mce zjada 120 ml mleka (enfamil+bebilon comfort)6 razy na dobe i do tego dopajam - około 130 ml na dobe(herbatka lub woda).mam wrazenie że chciałby więcej ale ze względu na kolki więcej mu nie podaję.Jak to jest u Waszych pociech?
  • ile mleka ( w ml) powinno jesc dziecko które skonczyło 8 miesiecy? czym zastapic mleko jesli maluch bardzo je lubi?Daje mu kaszke do picia i jedzenia .Czy zamiast np. jednego posiłku mlecznego moge zrobic mu kaszke na wodzie? Czy to źle jesli je dziennie około 720ml mleka? (4 razy po ok 180ml czasem nawet po 210 ml. Kiedy dawac mleko jak sie zacznie wykluczac pomału mleczne posiłki? Np. rano o 6 i potem dopiero wieczorem?????Nie wyobrazam sobie tego. Prosze o rade
  • Chciałam zapytać wszystkie doświadczone mamy, czy w trakcie karmienia butlą (np. w połowie) podnoszą swoje dzieci, żeby im się odbiło? Czy robicie to dopiero wtedy gdy pociecha skończy swój posiłek? Aha, czy ulewanie jest spowodowane tym, że maluszek się przejadł i wydala nadmiar pokarmu z żołądka, czy raczej jest to nadmiar nagromadzonego powietrza i po ulaniu maluszek może też być głodny? Może te pytania nie są mądre, ale ja dopiero uczę się karmić butelką, a nie chciałabym głod...
  • Witam. Proszę o radę jak zapobiegać/co robić gdy już są trudności z wypróżnieniem u 2-miesięczniaka. Karmię piersią i dokarmiam mieszanką gdy jest taka potrzeba, co do mojego pokarmu-nie stosuję diety eliminacyjnej, jem produkty z błonnikiem, owoce, jarzyny. Jeśli chodzi o mieszanki-najpierw był Nan 1, synek źle się po nim czuł (wzdęcia, rozdażnienie, zielone kupy, prędko był znowu głodny), zmieniliśmy na Omneo-na początku super (kupki jakby był tylko na piersi, brzuszek miękki, ...
  • mała ala gryzie ustnik, liże kubeczek i za nic w świecie nie chce pić. co zrobić aby siedmiomiesięczne dziecko nauczyło się pić (dodam że córeczka z płynów toleruje tylko mleko i tylko z butli, zupki zjada z apetytem ale tylko łyżeczką).jak nauczyłyście swoje pociechy pić? co im podajecie?
  • mleko(4)

Witam, Mój synek kończy 15.04 - 15-ście miesięcy. Cały czas karmie go piersią, z tym że Kuba 'odstawia' mnie już, nie chce mleczka z cycka:). Mam pytanie, jakie mleko powinnam mu w zamian zaproponować? jest taki wybór na rynku, że mozna się pogubić, czy powinnam skonsultować to z naszym pediatrą? Kuba nie jest alergikiem. Dziękuję za pomoc, Kasia, mama Kubusia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się