pociechy

(7 wyników)
  • Witam. Ja się przymierzam, aby zrobić badania ( na wszelki wypadek, bo córka ma niezindyfikowane krostki na polikach i szorstkie, ale bez wysypki kolanka od urodzenia ) ile Was kosztowały tj. badanie kału na pasożyty i grzyby. i czy warto robić już testy na alergię. i jak pobrać kupkę do badania. Pozdrawiam
  • Gdy moja córka zaczęła miec objawy alergii, zrezygnowaliśmy z białka kurzego i 3 tygodnie był spokój, ale teraz znow robi brzydkie kupy, ma zapchany nos i zero apetytu. Jako winowajcę podejrzewam żółtko, które do tej pory dostawała.Stąd moje pytania: 1. Co jeszcze może uczulać: wywary, mięso kurze? Też odstawić? To co wtedy? Zupy na wodzie czy na np. indyku lub kaczce? 2. Jak wasze dzieci tolerują przepiórcze jajeczka? 3. Co z żelazem? Moja nie może też wołowiny i cielęciny. 4.Cz...
  • No właśnie, jak to u Was jest i ewentualnie od kiedy? Ja mam wbite gdzieś do głowy, że sól jest be. Kruffa pisze, że dziecku ma smakować to co je. Łatwo powiedzieć! Gdy ma się do wyboru dynię i ziemniaka to właściwie niewykonalne. Myślę więc i myślę co z tym fantem zrobić, a sól zwykle poprawia trochę smak. Pozdrawiam, Iza.
  • Czy jest tu mama która ma pociechę z nietolerancją fruktozy? Mam kilka pytań:)
  • Jak w temacie ręce mi opadają moja córka 7 lat wciąż łapie owsiki podejrzewam że ze szkoły nie mam już siły ciągle prać sprzątać i przyznam że nie wiem jak długo można przyjmowac leki na odrobaczanie myśle że po odrobaczeniu konwencjolalnym przejde na niekonwencjonalne musze tylko coś zakupić.pewnie dużo z was ma ten problem co poradzicie bo zal mi dzieciaka [i mojej reszty] praktycznie to objawów nie ma tylko ja wypatruje jej koło odbytu pojedyńcze owsiki.Nie wiem czy mam to z...
  • Witam, Moja mała od wczoraj dostaje Ventolin - 3X jeden wziew. No i właśnie, psikamy to małej do buzi, ale wziew to chyba za dużo powiedziane. Opiszcie proszę jak to u was wygląda bo mam wrażenie, że to jakoś płytko wlatuje, a może to tylko moje wrażenie. Bo przecież nie powiem 14 miesięcznemu dziecku zrób wydech, mama ci psiknie a ty rób tak i tak. Wiem, że to trochę chaotycznie brzmi ale chyba wiecie o co mi chodzi? Gabrysia ma to brać przez 5 dni, następne 5 2X jeden wziew a ...
  • Moja córeczka ( 2 lata i 1 miesiąc) od początku wykazywała objawy uczuleniowe. W pierwszych dniach silne bóle brzuszka, bardzo obfite ulewania, a od ok.3 miesiąca różnego rodzaju wykwity skórne, np. szkliste, białkowe policzki, czerwone szorstkie placki i różnego rodzaju liszaje lub wysypki na twarzy, podbródku, rączkach, a czasem też nóżkach. Byłam przekonana, że jest to alergia pokarmowa, ponieważ objawy ustępowały po wyeliminowaniu z diety początkowo mojej (karmiłam piersią),...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się