pociechy

(10 wyników)
  • moj synek za tydzien konczy 5 mcy a je czesciej niz jak byl mlodszy :(wszedzie pisza w fachowej literaturze ze im dziecko starsze tym jego zoloadek jest wiekszy, je efektywniej i starcza mu to na dluzej, w przypadku mojego synka chyba jest zupelnie inaczej :( a moze tak czesto powinno jesc dziecko karmione piersia np. wczoraj jadl 15 razy za zwyczaj wychodzi tak od 10-12 razy na dobę. moze ma takie potrzeby, moze je za krotko lub za malo efektywnie i dlatego jest tak czesto glodny, a moze ja ...
  • Dziewczyny, o ktorej kapiecie swoje pociechy? Po kapięli dzieci spią najdłużej i wtedy mamy troszkę czasu dla siebie. zastanawiam się, czy kapiel o 21-22 to troszke nie za poźno... Dzieki za odpowiedź Emiraf
  • Witam Mój synek dzisiaj skończył 5 miesięcy i budzi się w nocy co 1-1,5 a dzisiaj nawet co pół godziny. Próbowałam dawać smoczek,lulać na rękach,dawać pierś i butelkę(wg zaleceń lekarza) jednak to nie pomaga. Przy dobrych wiatrach po butelce pośpi 2 godziny do 3. Budzi się kręci, macha rączkami jak go uśpię na rękach i kładę do łóżeczka to się budzi. Dzisiaj w nocy miałam ochotę krzyczeć, ryczeć i uciec. Jak to wygląda u Was??Macie na to jakiś sposób??Rozumiem że dziecko potrzebuje bli...
  • oczywiscie te karmione piersią, czy jest jakaś dolna lub górna granica ich wzrostu?
  • Ile jedzą Wasze szkraby w tym wieku? Mój je 5-6 razy na całą dobę. Czy to nie jest zbyt mało? Czy za jednym razem zjadają tylko z jednej piersi, czy obie piersi biorą udział w karmieniu? Jestem ciekawa jak to jest w Waszym przypadku...
  • Zaczelam rozszerzac diete swojej coreczki. Jako pierwsze wybralam jabluszko. Podaje je od trzech dni, ale jej ono chyba w ogole nie smakuje :( Zmienilam producenta i Gerber wydaje sie bardziej do przyjecia, ale w dalszym ciagu ona zaciska usta i wypycha lyzezke. A jak juz polknie to sie krzywi... U Was bylo tak samo? PO jakim czasie dziecko je chetnie? Następnie chcialam wprowadzic marchewke, ale moze jest jakis przysmak wszystkuich dzieci, ktorym moglabym ja zachecic? :) Pozdrawia...
  • Nasza rodzina przechodzi czarną serię zachorowań. Niestety tym razem padło na moje starsze dziecko, które prawdopodobnie zaraziło się od taty i wymiotowało pół nocy. Rano byłam u pediatry i pytam co zrobić żeby mi maluch tego nie złapał - a pediatra żebym sobie łyknęła diclofor 30, to on też dostanie te bakterie probiotyczne wraz z mlekiem. Z milion razy tu już było o tym, że mleko się nie syntetyzuje z treści żołądka - a te bakterie do krwi przenikają? Czy to jakaś kolejna głupota? Może lepi...
  • O tym nigdy dość, Ja miałam straszne problemy w karmieniu córeczki musiałm jeździc po poradniach laktacyjnych źle ją przykładałam i tu tkwił problem bo nie równo pokarm był sciągany z piersi i robiły sie zastoje, taki artykuł napewno się przyda początkującej mamie
  • Witam. Karmie piersia juz trzy miesiace, ilosc mleka spadla, pojawil sie okres. Mleko w piersiach nadal mam, walcze o laktacje aby mleka bylo wiecej. Moje pytanie: czy pomimo miesiaczkowania nadal moge karmic piersia i czy jak laktacja powroci do normy to okres znowu zaniknie? Czy to nie wplynie negatywnie na moj organizm ( burza hormonalna)?? Z gory dziekuje za odpowiedzi.
  • Witam. 23 stycznia urodziłam córkę przez cesarkę i dostałam ją dopiero w drugiej dobie bo byla na obserwacji (zakrztusiła się gęstą mazią płodową). Przystawiona była w związku z tym później, ja po cesarce nie miałam pokarmu a jak sie pojawił w 3 dobie pokarm to mała tak mi uszkodziła brodawki,że miałam strupy i połykała krew (odbijało jej się po takim karmieniu krwią), że musialam odstawić ją od piesi i dawać mleko sztuczne-już w szpitalu a w domu odciągałam swój pokarm i trwalo to ok. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się