Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      pociechy

pociechy

(8 wyników)
    • Witajcie! Chciałabym sprzedać mój kombajn 3 in 1 i kupić jedną spacerówkę dla mojej 8 miesięcznej pociechy. Jakimi spacerówkami jeżdżą Wasze pociechy w podobnym wieku? Jesteście z nich zadowolone? Na rynku jest tak duży wybór, że aż trudno się zdecydować. Doradźcie, proszę.
    • MOja cora poszla do Year 1.PIerwszy tydzien byl ok ale teraz jest masakra-dziecko placze, nie chce chodzic, ma stres straszny. Rozmawialismy z nia z mezem ale ona ma problem z jezykiem- nie zna go i nie rozumie co inne dzieci do niej mowia. Jest tam jedna polska pani ktora pomaga nauczycielce ale nie ma innych polskich dzieci :( Pani ta nie zawsze ma czas zeby sie nia zajac.... Ona placze, siedzi w koncie, sama wszystko robi i nie jest zadowolona... Jak to bylo u was??? Poradzcie jak moge jej...
    • Po pierwszej wizycie u lekarz w UK dostalismy zawiadomienie ze nasz synek ma miec szczepienie przeciwko pneumokokom i.... i nic nie zdecydowalismy sie jeszcze mimo tego ze to juz dawno temu bylo. W Polsce moje dziecko chodzilo do zlobka lecz mimo to nie szczepilam go przeciwko nim bo nie jest to refundoawane i kosztuje chyba ok 300 zl. Tutaj nawet mialam ochote ale tak mysle po co?? nie chodzi do zlobka siedzi z mama w domku wiec moze nie trzeba i do tego gdzies na necie przeczyta...
    • Witam wszystkie mamy, Mam pytanie: Dostalam voucher £250 dla mojej pociechy oraz wykaz bankow/typy kont i mam teraz dylemat, ktory wybrac bank i konto. Poradzcie mamy, ktory bank i jakie konto. Z gory serdecznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi ;) Pozdrawiam serdecznie.
    • Witajcie moze cos poradzicie a przynajmiej uslysze ze u Was tez tak jest i to jest normalne. Mam synka ma teraz 7miesiecy, i ma problem z zasnieciem samemu wieczorem, wczesniej zasypial przy piersi lub w lozeczku sam z melodyjka. Ateraz chce zebym byla caly czas przzy nim, zje ja go klade do lozeczka, i musze byc przy nim nucic mu i dopiero po jakies 0,5godziny zasypia, chcialam sprobowac czy sam zasnie jak go zostawie, ale byl przerazliwy placz, i taki uparty jest ze ziewal a pl...
    • Moja corka ma skonczone 6 miesiecy i za kilka dni chcialabym zaczac dawac jej inne jedzonko.Caly czas Julka jest na piersi a wieczorem dostaje kleik ryzowy.I to wszystko.Poradzcie co dawac maluszkowi.Chcialabym tez zeby ktos napisal ile i jak czesto dawac.I kiedy piers?Prosze o porade i dokladne rozpisanie dnia waszych pociech.Bede ogromnie wdzieczna:-))Duza buzka.
    • Moja polroczna coreczka ma zwezony (zatakany) kanalik lzowy.Akurat bylysmy w Polsce jak jej oczko mocno ropialo.Lekarz przepisal krople i kazal masowac pod oczkiem wiec masuje i przemywam oczko sola fizjologoczna.Niestety to nie pomaga a nie chce kropli podawac na wlasna reke bo sa z antybiotykiem.Czy ktoras mama to przerabiala?
    • Witam wszystkie mamy w Uk :) ja sama takze jestem mama (2-letnich blizniakow) i bardzo chcialabym Was zapytac jak wyglada dzienny harmonogram dnia i posilkow Waszych pociech. Wciaz sie zamartwiam ze moze za dlugo lub za krotko spia, za czesto lub za rzadko jedza :( Nie mam zadnej kolezanki tutaj z ktora moglabym sie wymienic doswiadczeniami tak wiec licze na Was :) z gory dzieki i pozdrowienia :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się