pociechy

(19 wyników)
  • Jeśli tak to jakie?
  • Może pamiętacie, że martwiłam się o moją Tunieczkę; że ma niedowagę; że nie chce jeść nic normalnego; że tylko cyc i cyc. Miesiąc temu ją odstawiłam. A oto efekty: klarysa007.fotosik.pl/albumy/528452.html Cycuś jest tylko do przytulania, a cała reszta świata jest MNIAM :D Więc uwierzcie, Wasze maluchy też kiedyś zaczną jeść :) P.S. Kama, spać też kiedyś zaczną ;)
  • Dziewczyny po i przed: robicie urodziny i impreze urodzinową w dniu urodzin maluszków czy np na weekend najblizszy temu dniu? bo ja zrobie chyba dwie imprezy naraz, mam imieniny 26 a niuniek 21 urodzinki i myśle nad zrobieniem imprezy dla rodzinki własnie 26 w sobote. A 21 zrobimy sobie imprezke w troje. Bo niemam zamiaru dwa razy żywic rodziny, bawić sie w sałatki i zmywanie garów ;/ A na tygodniu to rożnie jest, ludzie pracują np mój tato ,nie każdy ma czas. Jak u Was to w...
  • wlasnie polozylam ade; siku, pielucha, pizamka, bajka i "dobranoc".. podejrzewam ze jeszcze jakies 20 minut bedzie gadała coś tam do swoich 10 pluszaków z którymi musi spac, a jak któregos brakuje to trzeba donosic; oczywiscie co jakis czas 15 razy wychodzi z łóżka (najgorzej kiedy karmię malwe) i to trwa nawet do 1,5 godz ale spac musi bo drzemki trwają około 2 godz; wieczorami to samo - gadanie spiewanie a potem "letarg" (nawet po godz potrafi lezec i nie spac - nie moge wtedy...
  • była już ciastolina, farbki , kredki, i rózne inne , jak jest u was?
  • No właśnie, jestem bardzo ciekawa jakie macie pomysły na prezenty dla swoich dzieciaczków. Może jakieś linki ciekawe. Zapraszam do dzielenia się pomysłami.
  • Lena nigdy nie nalezala do tych spokojnych maluszkow, ale to co teraz wyprawia to przechodzi wszelkie granice. Bije nas na kazdym kroku, a to fletem, a to ręką , a jak dzis rano lezalam w łózku to odwrócila sie do mnie nogami i zaczela kopać. Potrafi podejsc, przytulic sie i bach.... U nas w domu nie ma awantur, nikt nikogo nie leje :-)) Jeszcze nigdy jej nie uderzylam, ale musze przyznac ze czasem musze użyc duzo siły woli aby tego nie zrobic. Bije mnie, meza, babcie nie ma znacze...
  • Czy Któraś podaje soczki także w butli? Jak to jest u Was?
  • 15 m-cy, 10,7 kg, 86 cm i rządziś jak ta lala, mówi da jak coś mam mu dać tata ne (nie) usiu ( chuśtawka) jak chce pić to cmoka am jak chce jeść i to chyba tyle ze zwrotów zrozumiałych
  • Młoda dostała kataru w zeszłą środę, zgodnie z teorią, ze leczony trwa tydzień a nie leczony 7 dni powinno jej przejść 2 dni temu....jednak Zuzce cały czas coś tam jeszcze furkocze w nosie w ciagu dnia( w nocu gucio- śpi ładnie). Po piciu z butli czasem kaszlnie bo jej ta wydzielina chyba od zasysania stoi w gardełku- ale to tak z dwa razy dziennie więc w sumie nie ma problemu...Dodam, że katar jest juz przezroczysty.Ponadto infekcja była na pewno wirusowa bo Młoda złapała od st...
  • zastanawiam sie czy i u Was jest normą że już w szpitalu dostaje sie skierowanie do poradni preluksacyjnej na badanie bioder,ja już zapisałam moją Maje na wizyte,ale to dopiero za miesiąc więc do tego czasu postanowiłam pieluchować ją profilaktycznie,a jak Wy sobie radzicie??????????????
  • j.w.
  • moglybyscie napisac? ja zaczynam wprowqadzac nowe posilki i mam metli co kiedy o ktorej i wogole.bede wdzieczna
  • Czesc Dziewczyny, mam pytanie jak w temacie. Staram sie jesc takie dania aby pokarm byl kaloryczny i mala ladnie przybierala na wadze. Dzisiaj, konczy 4 tydzien zycia, bede wazyc corke i ciekawi mnie ile juz przytyla. A jak u Was? pozdrawiam :)
  • Niektóre dzieci "foremek" są nawet o miesiąc starsze od mojej małej, więc pewnie już potrafią coś złapać do rączki, trzymać. Czy zwracają uwagę na to, co mają w rączkach? Moja mała potrafi chwycić grzechotkę, ale zupełnie nie zwraca uwagi na nią, nawet, jak ją potrząsa i ta grzechocze. Teraz jestem na etapie zwalczania "piąchojada" czyli zakładam rękawiczki niedrapki na ręce, żeby ich nie pchała do buzi. Ale nie wiem, czy jej nie zahamuję w ten sposób etapu łapania zabawek. Bawią...
  • Zainspirowana zdjęciem "Franek jakiś czas temu" na "lilablog", przejrzałam całą stertę (po prostu tysiące) zdjęć Julka, które zrobiliśmy mu od jego narodzin. Jestem zadziwiona, jak się zmienił przez ten czas. Proponuję więc dla chętnych mam zabawę, aby wkleiły zdjęcia swoich dzieci po urodzeniu, w międzyczasie i obecne. picasaweb.google.pl/moni3031/ZmianyZmiany/photo#s5192164066695777330
  • ja juz zakupilam. na opakowaniu bylo napisane ze od 4 tego miesiaca mozna stosowac. sadzam malego i mam go z glowy. po prostu uwielbia
  • ja naleze do tych gotujacych nie cierpie sloiczkow.
  • 1)kto sie orientuje ile kosztuje MT? ile u Wroby lub Anetki? ile sie czeka? Olcia? bo moze na lato sie skusze... 2) warsztaty w Wawie - jednyk mysle ze dobrze by bylo na nie pojsc (bo z plecaczkiem sobi ekompletnie nie radze a i inne wiazania nie zawsze dobrze ida), wiem ze sa jakies u dominikanow w Stu pociechach ale nie moge znalezc jak sie zapisac? ktos sie orientuje? Albo jakies inne warsztaty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się