Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      pociechy

pociechy

(8 wyników)
    • czy wasze 4,5 latki potrafia rozpoznawać cyferki i literki. Moja córa zna tylko 0,3,2 a tak poza tym nie interesuje ją nauka cyferek czy literek. Mam juz specjalne gry przez zabawę - też ja to nie przekonuje. Dla niej zabawa w przedszkole to cały świat!!! ozcywiscie liczyć potrafi nawet do 20...ale reszta!!!
    • Byłam ostatnio w szpitalu z moim dzieckiem i dowiedziałam się, że panuje "ciche zapalenie płuc"- niby nic-dzieci kaszlą, humory też raczej im dopisują, czasami mają temperaturę, a potem trafiają do szpitala z zapaleniem płuc... Jesem przerażona, bo moja zaczęła kaszleć... Wolę dmuchać na zimne i jutro idziemy do lekarza. Pozdrawiam.
    • Witam, Moja 2,5 letnia Julka po dzisiejszej szybkiej decyzji idzie na próbny tydzień do przedszkola. Ponieważ mam jeszcze 4 tygodniową drugą dzidzię i niestety żadnej pomocy (mąż do 21.godz. w pracy) zdecydowałam na się na ten krok. Jestem pełna obaw, jak to będzie. A może również dzieciak którejś z Was zaczyna w maju? I jak się z tym czujecie? Czy podjęłyście jakieś szczególne przygotowania? Może w grupie będzie raźniej pokonać te pierwsze dni. mami, Julka (2, 5 lata) i Emillka...
    • U nas był i sama aż rano obudziłam córkę żeby zobaczyć co przyniósł :)) Córka odrazu otworzyła szeroko oczy, rozglada się po pokoju i mówi: "nie było Mikołaja niebyło.." po czym zobaczyła prezent.Tak sie cieszyła, tak szybko zagladała do torby a mi było baardzo przyjemnie :)) Na widok kapci- łapci "takie własnie chciałam" na widok słodyczy a szczególnie na Kinder Niespoodziankę "własnie jajko chciałam od Mikołaj" :) I od razu też otworzyła grę Magnetic :)) A mi na widok jej radośc...
    • To jest jakiś koszmar. Brak personelu, dziećmi pomaga zajmować się woźna, trzeba przynosić dla dziecka picie w butelce bo w ogrodzie (gdzie przebywają 3/4 dnia) nie dostają nawet wody. Dodatkowo na terenie ogrodu stoi karuzela (podobno tylko dla starszych dzieci), natomiast jest ona zawsze pełna maluchów. Moja córka już nie raz z niej spadła, a wczoraj inna dziewczynka złamała sobie na niej rączkę (poprostu nadzór opiekunek jest tragiczny, czasami nie wiedzą gdzie jest dziecko)...
    • Witam! Czy znajdą się wśród nas mamy (lub tatusiowie), którzy postanowili zapisać swoje pociechy, podobnie jak ja, do przedszkola przy Goszczyńskiego? Jeśli tak, to piszcie tu lub na marta.czwakiel@wp.pl. Myślę,że miło będzie się poznać i wspólnie oczekiwać na werdykt komisji:-) Co Wy na to? Czekam na odzew i pozdrawiam, Marta, mama 3-letniej Oli.
    • Kochane wwe wtorek ide pierwszy dzień do nowej pracy, a problem w tym że moja pociecha też pierwszy raz pódzie do przedszkola, i bede musiała zostawic ja na cały dzień , niema kto jej wcześniej odebrać np. po czterech godzinach, nie sądziłam że tak szybko znajde prace, myslałam że zdąże ja posłac do przedszkokla i przyzwyczaić, że najpierw bede ja zostawiać na dwie godzinki , póżniej na cztery , a potem juz zostanie do końca, a tu niespodzianka, bede sie martwić o nią i stresować ...
    • Ile lat miały wasze pociechy kiedy wyslałyście je do przedszkola? ja planuje w przyszłym roku - bedzie mial 2,5 latek. niektórzy mowią, że za wcześnie, a ja chcę odciążyć babcię, która od 7 lat wychowuje wnuki:) a poza tym jest jedynakiem (na razie), a bardzo lubi bawić sie z dziećmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się