pociechy

(15 wyników)
  • Jak duże macie pociechy? Pytam bo chcę się zorientować jaki rozmiar ubranek kupić na pierwsze dni dla mojego maleństwa.
  • Kiedy odwróciły się Wasze pociechy? Moja pierwsza Mała odwróciła się w 26 tyg i tak juz została do końca. W drugiej ciąży w 35tc Maluch fiknął koziołka i siedzi na pupie, a ja nie chcę cesarki, wolę urodzić normalnie.
  • No wlasnie. Jestem mama 1,5 rocznego szkraba, ktorego czesto trzeba niestety przeniesc tu i tam. Jestem na samym poczatku 2giej ciazy. Jak sobie z tym radzicie, czy wyreczaja Was mezowie, czy tez same podnosicie maluszki ?? Przy okazcji zycze wesolych swiat :)
  • hej brzuszate :) ile waza wasze pociechy w 21 tc ??? moj synek w 20 tc wazyl 400gr. bylo by fajnie porownac wage swoich dzieci piszcie :) pozdrawiam cieplutko aga
  • Najprawdopodobniej jutro rodzę....... chciałabym troszkę odsapnąc...odpocząć i podzielić się z Wami swoim "SZCZĘŚCIEM" przez duże S. Proszę napiszcie w jaki sposób można obsadzić tak fajnie zdjęcie synka....jakie programy do tego służą...Kiedyś się spotkałam, że na zdjęciu ktoś dodatkowo umieścił aplikacje np. kwiatuszki czy motylki. Z góry dzięki i .....trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!
  • ja się dziśaj obudziłam cała zapłakana śniło mi się ,że stałam w łazience i zobaczyłam jak dzidzi kopie i na moim brzuchu odciskają się jego stopki i rączki i zawołałam mojego marka i mówię " patrz t jednak mozliwe" i nagle te rączki zaczęły wychodzić z mojego brzucha tak jak by go przedziurawiły i zaczęłam czuc że dziecko chce już wyjść więc wyjęłam je przez ten brzuch i okazało się że to nie dziecko że wyjęłam przez brzuch małego kota, jakiegoś robala z taka dziwną twarzą i afrykań...
  • Na pierwszym badaniu USG bylam w Polsce.Lekarz powiedzial mi ze jesli chcialabym zdjecie USG naszej Pociechy to tylko moge to zrobic w Krakowie za odplatnoscia 300zl. Napiszcie mi czy to jest prawda Czy naprawde mamy tak zacofany kraj? POzdrawiam
  • Kraksa pewnie już ma wrzody, więc żeby ją pocieszyć napiszę, że poprosiłam o macierzyński..., więc 2 dni z macierzyńskiego już zleciały. Dla tych, którzy najechali na mnie, ze próbowałam naciągnąć AZ dwóch lekarzy - ginekolog nie chciał mi wystawić zwolnienia tylko dlatego, że wg niego NIE MOŻE MI WYSTAWIĆ PO TERMINIE - ale WSKAZANIA WIDZIAŁ - rozwarcie na 2 palce i przede wszystkim straszna opuchlizna. I to on zalecił pójście do internisty, który wg niego miał wypisać mi bez problemu L...
  • Tyle kobiet w ciąży, które muszą się leczyć, zamartwia się o swoje nienarodzone dzieci (dobrze to znam, a jeszcze nieraz straszy nas otoczenie). Ja chciałam zaaplikować Wam coś na uspokojenie - nawet jeśli lekarze przepiszą nam całą apteczkę to na pewno wybierają leki nieszkodliwe dla maleństwa. Moja córeczka ma dziś dwa latka, jest od zawsze zdrowym i świetnie rozwijającym się dzieckiem. Chciałam Wam pokazać spis leków, które niestety musiałam łykać w ciąży, bo bez nich sytuacja byłaby znacz...
  • Ja urodzę we wrześniu, ale już mam ogromną ochotę na kupowanie ciuszków i innych rzeczy dla dziecka. Jednak troszke sie boję.... Niby nie zwracam uwagi na te przesądy o wczesnym kupowaniu, ale coś mnie jednak przed tym hamuje. Jak narazie mam 20 pieluszek, które niedawno sama kupiłam, 1 kaftanik, body i skarpetki, które kupiła moja mama. Gdy wchodze do sklepu dla dzieci nie mogę się zdecydować co kupić i wychodzę bez niczego. A jak jest u was? W którym tc zaczęłyście kupować ciuszki?
  • Witam wsztstkie Mamy! i życzę Wszystkiego Najlepszego, Mamom, które jeszcze nie urodziły Swoich maluszków-lekkich i przyjemnych porodów, miłej atmosfery na sali porodowej i nauralnie DUUUUŻOO ZDRÓWKA, a mamom, które mogą już cieszyć swoimi pociechami, Dużo radości no i również dużo zdrowia dla Was i Dla Dzieci! Pozdrwiam Agatka mama dwóch dziewczynek Amelki 2latka i 2 miesiące Michasi 7 miesięcy
  • Kochane Mamusie! Ile ważą wasze maleństwa w 35 tygodniu ciąży? Moja córeczka 2520. Termin mam na 17 lutego. Pozdrawiam!
  • Żeby nie myśleć, że sie martwię to myślę nad imieniem dla mojego maleństwa.Dla chłopca chodą mi po głowie dwa za to bardzo podobna Maksym I Maksymilian a dla dziewczynki Julia, Nadia albo Faustyna. Zastanawiam się też nad Kamilą ale mniej. Podajcie jakies propozycje a przy okazji mi pomóżcie wybrać. Pozdrawiam
  • dziewczyny jak sobie radzicice z bólem kręgosłupa? jestem w 26 tc i boli mnie coraz bardziej :(
  • Cześć dziewczyny. Chciałabym poznać waszą opinie na temat stworzenia strony internetowej na której znalazłyby się opisy Wrocławskich szpitali, lekarzy, a także byłoby formum, na którym możnaby było pogadać, zasięgność rady innych mam. Chciałabym też zorganizować spotkanie mam tych obecnych i przyszłych, gdzieś w takim miejscu gdzie pociechy mogłyby się pobawić oczywiście te starsze, a by mogłybyśmy się spotkać i sobie pogadać. Sądze, że miłoby było wyrwać się gdzieś, i poznać no...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się