pociechy

(16 wyników)
  • Pewnie słyszałyście o awarii atomowej na Ukrainie i na Słowenii w ostatnim czasie (w linii prostej to 200 km od miejsca, gdzie mieszkam). Początkowo nie przywiązywałam do tego większej wagi, bo zewsząd uspokajają, że wszystko jest w normie. Choć po Czarnobylu też tak uspokajano - jak wspomina moja mama... Ale dziś w pracy usłyszałam, że nie powinnam z Małym, a i sama (bo jestem w ciąży) wychodzić na zewnątrz... Lepiej poczekać... wracając z pracy, wstąpiłam do apteki po magnez - i dowie...
  • NO WŁAŚNIE, JAK? :-)
  • Jestem bardzo ciekawa kiedy wyrastają pierwsze ząbki u dzieci - podobno przedział wiekowy jest duży. Czytałam też, że zdarzały się przypadki, że rodziły się dzieciaczki z ząbkiem. Jak było u Was?
  • macie jakies wyprobowane sposoby? moze skuteczne kropelki lub witaminki.pani doktor zalecila nam wit.c, ale na razie nie bardzo pomaga. dodam, ze synek ma 10 miesiecy.
  • Mój synek w październiku skończył dwa latka, waży około 12,500 kg, wzrost 85 cm. Od maja urósł 4 cm. Wydaje mi się że mało urósł. Waga urodzeniowa 2950 wzrost 58 wiec był długą chudzinką. porównując wzrost z okresu po narodzinach a teraz to wychodzi na to ze przelecial po całej sietce centylowej w dół.Lekarze lekceważa problem. Z mężem jesteśmy oboje niscy wiec tym sobie to tłumaczą.Czy ktoras z was tak miala ze wzrost po urodzeniu byl na 90 centylu a potem zlecial na 10? Dodam ...
  • Ja właśnie zaczęłam.Ze względu na to, iż wcześniej Julcio był już leczony medycyną akademicką, jesteśmy w trakcie odtruwania organizmu.Mimo to koleje zapalenie krtani udało nam się zdusić w zarodku.Jakie są Wasze doświadczenia związane z homeopatią? mama Julka
  • Kochane - jak u Waszych pociech przebiegała świnka??? Synek (5l.) właśnie dostał taka diagnozę... Pozdrawiam!!!!
  • Hej emamy.Mój Jaś po trzydniowej gorączce dostał wysypkę-diagnoza:szkarlatyna.Czy któreś z Waszych pociech lub znajomych pociech przechodziło tą chorobę?Co o niej wiecie?Na co uważać?Jaś przechodzi ją ciężko ,od dwóch dni nic nie je,tylko pije.Ma biegunkę ,jak nie będzie poprawy grozi nam szpital zakażny co wiąże się z zakazem obecności mamy.Proszę piszcie co wiecie. Załamana Maja.
  • Może ktoś miał podobny problem ze swoją pociechą i wie jak go rozwiązać. Otóż mój Mateusz od urodzenia ma zatkany kanalik łzowy w jednym oczku. powoduje to łzawienie i ropna wydzielinkę. Stosowałam juz rózne antybiotyki do oczu i przemywania ziołami, ale nic nie pomaga.Rozwiązaniem może byc udrożnienie kanalika michanicznie w narkozie, zale nie chce na to na razie się zgodzić. Może jakaś mama zna dobry środek na tę dolegliwość, prosze o pomoc-Gosia z Białegostoku.
  • Witam!!! Ponieważ mój synek(1,5 roku) ma problemy ze spaniem, a konkretnie budzi sie co 40 min,lekarka zapisała mu hydroxyzinum. Za nami pierwsza noc ze wspomaganiem lekowym, ale niestety nie zauważyłam żadnych zmian, dalej sie budzi tyle, że nie z wrzaskiem tylko z kwękaniem (jest to pewna pociecha, bo nie wyskakuję z łóżka z sercem w gardle). Pzyznam się, że miałam nadzieję, że jednak będzie spał lepiej i przestanie się tak często budzić. Za każdym razem chce pić tylko mleko, n...
  • witam wszystkich serdecznie! tak, tak... wlasnie taka byla diagnoza naszego pediatry. wczoraj zauwazylam takie male zgrubienie na sutku(a wlasciwie tuz za nim), mojej 16-miesiecznej Julki i od razu polecialam do przychodni. zadnych niepokojacych objawow nie ma tzn. zadnych zaczerwienien czy ropienia czy nawet innego zachowania cory. wszystko ok. tylko podczas masazu po kapieli wyczulam to "cos". pani doktor powiedziala, ze to moze byc od nadmiaru drobiu w diecie cory i nakazala odstaw...
  • Witam wszystkie mamy i prosze o rady jakie witaminki podajecie swoich pociechom? Lato sie skonczylo wiec skonczyly sie wszelkie naturalne witaminki a traz wypadaloby je czyms zastapic, tylko czym??? Prosze o rade... POzdrawiam MAjai Gabi
  • Mój 11 - mies. synek waży niespełna 9 kg. Od jakiegoś czasu jest niejadkiem albo < nie ma czasu > na jedzenie. Nieustannie w ruchu ( chodzi od 1,5 mies. ) Wygląda jak długi szczypiorek. Martwi mnie to. A jak wasze pociechy ?
  • czy ktos ma taki problem ze swoja pociechą? jakie są tego objawy, jak sobie z tym radzicie?
  • eMamy doradźcie proszę, ostatnio zauważyłam u mojego synka coś niepokojącego jakieś 10-15 minut po zaśnięciu bardzo poci mu się główka jest tak mokra, że muszę wycierać ją pieluszką i zmieniać poduszkę nie przegrzewam go, śpi tylko pod cienkim kocykiem, poci się jedynie główka czy Wasze pociechy też tak mają czy powinnam biec do lekarza? Kasia mama Jasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się