pracodawca

(52 wyniki)
  • Witam, piszę artykuł o nieuczciwych włoskich pracodawcach,poszukuję osób, które chciałyby podzielić się swoimi wrażeniamiMój email:kinkom@o2.pl.Pozdrawiam
  • Witam, chcialam zapytac ile dni urlopu przysluguje pracownikom w Holandii.Czy brane sa pod uwage lata przepracowane w Polsce? Pozdrawiam
  • Witam Od kilku miesiecy pracuje legalnie w angielskim hotelu. Kilka dni temu rozlozyla mnie na 2 dni choroba, cos jakby poczatki grypy, jednak w ciagu dwoch dni udalo mi sie tego pozbyc. Oczywiscie przez 2 dni w pracy nie bylem, powiadomilem jakies 3h przed rozpoczeciem pracy pracodawce ze do pracy nie przyjde ze wzgledu na chorobe. Po powrocie pracodawca stwierdzil ze mi nie zaplaci za te 2 dni nieobecnosci, wiec moje pytanie po co place podatki, ubezpieczenie? Prosze o odpow...
  • Próbuje zmusić swojego pracodawce do wystawienia referencji ,ale na dzwięk słowa referencje robi wielkie oczy.czy ma ktoś gotwca ?
  • moj chlopak zostal zaproszony przez 2 agencje posrednictwa pracy w uk w nastepnym tygodniu na rozmowy bezposrednio z pracodawcami, jest inzynierem z 10 letnim doswiadczeniem, aplikuje o prace zgodnie z wyksztalceniem, pytanie: ile osob przewaznie wyznaczanych jest przez agencje na interview z pracodawca?
  • Co zrobić, gdzie szukać pomocy, gdy niemiecki pracodawca nie che wypłacić należnych pieniędzy za pracę? Praca jest legalna, dla studentów. Niemiecka firma (a właściwie to arabska, bo jakis arab jest właścicielem) Jakobi z Monachium, przysłała swoją ofertę w odpowiedzi na zgłoszenie studentów. Moja dziewczyna pracuje tam już miesiąć i pracodawca strasznie kręci. Wypłata miała być 15stego każdego miesiąca, a jeszcze nie została wypłacona. Ponoć ma być wypłacona po zakończeniu pracy,...
  • Mam pytanie i ciekawa jestem jakie jest Wasze zdanie i doswiadczenie w tym względzie. Jak powinno się robic szukając pracodawcy za granicą przez internet - wysylac im najpierw krotkie zapytanie czy przyjmują studentow lub absolwentow na praktyki/staż, czy od razu wysylac CV i list motywacyjny? Jak powinno się robić? Pozdrawiam
  • jadę szukać przcy do anglii mam pytanie czy na rozmowie kwalifikacyjnej z pracodawcą można powiedzieć ile się chce zarabiać np. stawka na godz.itp W Polsce przez lata tak się utarło że najpierw masz się wykazać a potem wymagać zarobku ciekawa jestem jak jest na wyspach może mi ktoś doradzić z góry dzięki za podpowiedzi
  • Witam, mam pytanie (być może banalne, ale trochę mnie nurtuje): mianowicie, jak zacząć rozmowę przez telefon z potencjalnym pracodawcą, tzn. nie chodzi mi o tłumaczenie na język angielski, tylko o sposób (generalnie, czy wypada zacząć od Hi, czy raczej Hello, czy powiedzieć że dzwonię w związku z ogłoszeniem, itd...) Pytanie wynika z nieznajomości zwyczajów panujących w Anglii i mam nadzieje, że osoby które się orientują podpowiedzą co nieco, czy taka rozmowa różni się czymś od naszej...
  • witam,chciałbym się zorientować jak zagraniczni pracodawcy postrzegają fakt prowadzenia wcześniej przez Polaka włąsnaej firmy ,czy jest to postrzegane na + czy -??? A może są też tacy którym taka forma współpracy odpowiada?Będę wdzięczny zaq sugestie i zapraszam do rzeczowej dyskusji. PS A może ktoś ma firme w PL i działa za granicą oraz może się podzielić doświadczeniami lub zarejestrował firme za granicą. Pozdrawiam.
  • Prosze o informacje jak wyglada interview i o co przewaznie pytaja i jak sie ubrac.Bede wdzieczny za informacje. Pawel
  • mam pytanie do osób, które orientują się conieco w niemieckim prawie pracy - czy jest zgodna z prawem umowa, która zobowiązuje mnie do pracy u określonego pracodawcy przez określony okres czasu, a jeśli zerwę umowę przez upływem tego okresu, jestem zobowiązana do zapłaty "odszkodowania" dla pracodawcy ? Czy ktoś z was był w takiej sytuacji?
  • Wysylalismy maile do irlandzkich hoteli / restauracji z zapytaniem o prace. Oto fragment jednej z odpowiedzi: "(...) Just a word of warning - 45,000 Polish citizens have come here since May 2004 and at present it is difficult to get a position unless you have a skill that is required. Every evening on TV we see bus loads of Polish people arriving in Dublin without jobs - and a lot of them are now sleeping rough."
  • Witajcie! Mój znajomy został złapany w Niemczech przez ZOLL.Pracował niestety nielegalnie.Wrócił do Polski. Minęło około pół roku i dostał wezwanie do zapłaty (424 euro).Czas na zapłatę lub odwołanie się od tego 2 tygodnie. Co robić? Płacić czy nie? Jeżeli nie zapłaci, jakie grożą mu konsekwencje? Dziekuję i pozdrawiam.
  • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2961682.html
  • Przepraszam bardzo, ale chciałem powtórzyć wątek z innego forum www.ang.pl/WUPy_i_EURES_20958.html Sprawa dotyczy ofert EURES w Wojewódzkich Urzędach Pracy. Jest ich sporo i ciągle pojawiaja się nowe, a jakos trudno znaleźć osoby, którym udało się za ich posrednictwem wyjechać do pracy. Interesuje mnie, czy to przypadkiem nie jest kolejny z martwych tworów w naszej administracji, gdyż ja wydałem na tłumaczenia oraz zdobycie wymaganych przez nich dokumentów juz tyle, co by mnie ko...
  • czy pracodawca w Irlandii ma obowiázek placic mi skladke zdrowotna? slyszalam, ze nie. Jak zatem sobie to inaczej poukladac. jestem zatrudniona, nie mam placonej skladki zdrowotnej, a jestem w Irlandii z malym dzieckiem? jak wyglada opieka lekarska w naszej sytuacji. poki co (niedawno wyjechalam) mam formularz E111, ale co potem? poradzcie i nie krzyczcie jesli juz o tym bylo.
  • Czy w UK pracodawca ma obowiazek placic za nadgodziny wyzsza stawke? Czy jesli tego nie robi mozna to jakos wyegzekwowac prawnie, czy w angielskim kodeksie jest taki zapis?
  • czy ktoś wyjechał do pracy z korzystając z usług tej firmy? czy ktoś może się na jej temat wypowiedzieć? zaznaczę,że nie oczekuję odpowiedzi typu : "tyle sie o tym mówi i do nikogo to nie dociera, że prawie wszystkie firmy pośrednictwa oszukują"(cytat z odpowiedzi na zadanie pytanie przez gościa forum o tą samą firmę)...wydaje mi się,że firma, której oferty pracy zamieszczane sa na stronach powiatowych urzeędów pracy, stronach BIP, która posiada certyfikat nie jest "jedną z wielu oszukańczych...
  • Pytam , bo w aplikacji którą pewien Irlandczyk mi przysłał jest miejsce na 2 adresy i telefony do pracodawców pod którymi może on zadzwonić żeby mie sprawdzić. Rzecz w tym iż mój obecny polski pracodawca nie wie że szukam pracy za granicą , co prawda angielskiego nie zna , ale żeby czasem głupio nie wyszło... To co jak radzicie podać ten telefon, czy raczej nie? A może dać link do naszej firmowej strony( z tym że na niej jest cała masa telefonów)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się