Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      pracodawca

pracodawca

(217 wyników)
    • Pracowalam w pewnej firmie.Szef wykorzystywal pracownikow jak tylko mogl,wyzywal ich,ponizal,wysmiewal,okradal z pieniedzy i z urlopow.Po zakonczeniu tej pracy,gdzie wyblagalam szefa o porozumienie stron bo zwolnic mnie nie chcial,"wyszlam stamtad"ze zrytą psychiką,niską samooceną,brakiem ochoty do pracy i do zycia.Podjęłam walkę z nim wysylajac pismo do Powiatowego Urzedu Pracy.Odpowiedz dostalam,kare mu nalozyli.Moje pismo "poszło"tez do prokuratury.Byłam przesluchiwana,on tez i inne osoby/...
    • jakieś przywileje, udogodnienia, może jakieś zniżki odnośnie ZUS-ów lub inne preferencyjne niższe koszty w przypadku gdy zatrudnia matkę małego dziecka? No bo wiadomo, matka małego dziecka ma wiele przywilejów, ale czy działa to w obydwie strony? Czy pracodawca może liczyć na np. jakieś zniżki odnośnie prowadzenia działalności gospodarczej zatrudniając matkę małego dziecka?
    • Jestem rozczarowana postawą pracodawcy. Poszłam do nowej pracy od września. Od poczatku informowałam, że mam dziecko, które chodzi do żłobka i może chorować. W złobku jak to w żłobku dzieci łapią choróbska jedne od drugiego. Wczoraj musiałam wziąść 4 dni zwolnienia. Moje pierwsze w tej pracy. Nie miałam z kim zostawić młodego i wyjscia nie bylo. Zadzwonilam do pracodwacy (faceta), że wrócę po weekendzie i usłyszałam, że dezorgaznizuje pracę, powinnam sobie zorganizować babcie (obydwie pracują...
    • mam do was pytanie czy ktoras z was po wypowiedzeniu umowy wygrala w sadzie pracy z pracodawca? czasem slysze , ze kogos pracodawca wywalil i : 1. podal powod likwidacja stanowiska ale pozniej widzi, ze kogos innego znalazl. 2. podane nieprawdziwe lub naciagane powody. dlaczego ludzie nie chca sie bronic? nie zakladam, ze kazdy swa racje udowodni ale dlaczego ludzie nie probuja?
    • moja bliska koleżanka po raz kolejny zmieniła pracę i również po raz kolejny okazało się,że jej pracodawca nie ma najmniejszego zamiaru płacić składek.W ten sposób koleżanka ma już blisko 10 lat nieudokumentowanej pracy tzn.chwilami była zarejestrowana jako bezrobotna,trochę "prowadziła jednoosobową działalność gospodarczą" itp.Szczerze mówiąc,ogrom tzw."szarej strefy" mnie przeraża.Nie mówiąc już ile pieniędzy traci skarb państwa z tytułu nieodprowadzonych podatków.Gdyby zmienić przepisy,uśc...
    • dla MOPS-u?!!!! jestem na urlopie wychowawczym, i żeby dostać zasiłek muszę mieć zaświadczenie z miejsca pracy. wysłałam już trzy polecone listy z potwierdzeniem odbioru i ...nic. pracuję w kancelarii i moja pracodawczyni-prawniczka powinna wiedzieć że nie może mi odmówić urlopu wychowawczego, ale skutecznie utrudnia mi życie nie reagując na moje listy.niestety mieszkam obecnie kilkaset kilometrów od siedziby firmy i nie mogę udać sie tam osobiście. telefonu ode mnie nie odbiera. czy z...
    • Ciekawa jestem co ematki sądzą. Chodzi mi o wykorzystywanie przez pracownicę-młoda matkę, całego urlopu wypoczynkowego za bieżący rok podczas gdy zaraz po tym urlopie zamierza ona iść na wychowawczy-do końca roku powiedzmy albo dłużej. Powiedzmy że dzisiaj kończę macierzyński i składam o cały urlop za 2011 mimo iż wiem że do pracy w tym roku już nie pójdę. Jednak jak tego urlopu nie wykorzystam to przepadnie jego większa zdecydowanie część a wychowawczy będę musiała zacząć wcześniej. Świńst...
    • Pracuję na stanowisku, na którym praca trwa 24 godziny na dobę. Święta, niedziele też. Jest nas cztery, pracujemy na zmiany, po 12 godzin. W nocy przeważnie da się przespać, ale czasami się nie da zupełnie. Jak którejś nie ma, to inna musi przyjść do pracy za nią. Jak jest urlop, albo ktoś zachoruje, to pracujemy na trzy. Na dłuższą metę jest to męczące, raz było tak, że jedna koleżanka dość poważnie zachorowała, nie było jej trzy miesiące czy nawet trochę dłużej. Była zima, trzymałyśmy się j...
    • Jestem wściekła. Pracuję od 5 lat w jednej firme. Gdy urodziłam dziecko, poszłam na wychowawczy, szefostwu było to na rękę, ponieważ jedno z nich straciło etat, firma (sklepy) źle prosperowała id. Mieli coraz większe kłopoty finansowe. Postanowili ratować się pożyczką z UP, więc postanowili zamknąć jedną działalność, a otworzyć "nową" (oczywiście poza nazwą nic sie nie zmieniło, nawet papier w toalecie jest ten sam). Wcześniej firma była na żonę, po zmianie właścicielem został mąż. Ja i inni ...
    • Ale płaćcie ludziom uczciwie i respektujcie prawa pracownicze. Nic kosztem pracowników. Nie stać żeby płacić uczciwe wynagrodzenia i respektować prawa pracownicze? Trudno, nie kupuj Porsche, kup jakiegoś Forda i dzięki temu wywiąż się ze swoich obowiązków. Najpierw obowiązki, potem przyjemności. Włos z głowy nikomu nie spadnie jak nie kupi Porsche albo terenowego Mercedesa i futra z gronostai dla żony, a zamiast tego uczciwie zapłaci i zatrudni na umowy o pracę.
    • warunki odpowiednie do pracy?
    • czy pracodawca ma prawo znac date porodu? z roznych wzgledow wolalbym aby narazie nie znal. czy jest na to jakis przepis w kodeksie?
    • Witam. Jestem zatrudniona na umowę o pracę. W październiku czeka mnie ok 6-8 tyg pobyt w szpitalu na oddziale leczenia nerwic. Zastanawiam się czy zawiadomic pracodawcę zanim pójdę do szpitala czy dopiero po przyjęciu na oddział. Boję się że jak teraz go uprzedzę to dostanę wypowiedzenie a tak będę miała ubezpieczenie. Pobyt jest planowy wzięłam na tą okolicznośc tydzień urlopu, bo nie chcę uprzedzac pracodawcy z obawy przed zwolnieniem. Proszę o radę: uprzedzic wczesniej czy dopiero jak już ...
    • Witam mam pytanie do Was: od 1 stycznia 2008 znalazłam nową pracę, 31 grudnia kończy mi się umowa u obecnego pracodawcy i nie wiem czy i kiedy mu powiedzieć że odchodzę i nie przedłużam umowy. Dodam tylko, że on nie zawsze był w porządku a i jeszcze jedno jeżeli powiem np. w połowie miesiąca że odchodzę to na pewno nie dostanę premii świątecznej i jak postąpiłybyście?
    • Hej, na portalu pracuj.pl można zamieścić swoje cv. Do oglądania przez potencjalnych pracodawców. Mam do was pytanie - czy znacie kogokolwiek, kto w ten sposób zdobył pracę, albo chociaż dostał telefon w stylu: "Dzień dobry, jesteśmy zainteresowani...".
    • Zainspirowana wątkiem "praca w ciązy/na zwolnieniu lek." postanowiłam wypowiedzieć się na ten temat jako pracodawca. Obecnie jestem na etapie poszukiwania kilku pracowników i powiem szczerze, że gdyby nie fakt, iż dziedzina mojej działalności wymaga niejako zatrudnienia kobiet ze względu na specyfikę stanowiska, to w życiu nie zatrudniłabym u siebie kobiety w wieku rozrodczym. Być może wygląda to inaczej z perspektywy dużego przedsiębiorstwa. Natomiast w momencie, kiedy ja zatru...
    • zapłaty na rękę od osoby z kilkunastoletnim stażem pracy?
    • Czy kobiety i polski rzad nie moga zrozumiec ze im wiecej glupawych praw maja kobiety w pracy to tym mniej sa atrakcyjne dla potencjalnego pracodawcy ? Zatrudniam kobiete, kobieta zachodzi w ciaze i chce isc na urop macierzynski - najlepiej zebym jej jeszcze placil za to iz jej nie ma w pracy a po 2 latach nieobecnosci powinieniem ja najlepiej zatrudnic spoworotem... PARANOJA ! To wlasnie z powodu skrajnie faszystowskich przepisow ktore w zamierzeniu maja pomagac kobietom w pracy, kobie...
    • Jestem jeszcze wściekła "na gorąco" i mam potrzebę wygadania się. Nawet nie wiem od czego zacząć tak mną telepie. Postaram się powoli. Poszłam dzisiaj do szkoły, o godzinie 10 dostaję telefon od pracodawcy, czy jestem w mieście X bo nikogo nie ma w pracy. Firma w której pracuję ma 7 oddziałów, w różnych miastach, wsiach na terenie jednego woj. W mieście gdzie pracuję mieszkam ja jedna. Więc wszystkie parszywe dni przypadają właśnie mnie. Ale dzisiaj to już przegięcie, zawsze jest...
    • ufff.... 30 kwietnia konczy mi sie wychowawczy wlasnie zbieram sie od wczoraj ,zeby zadzwonic do pracodawcy i zapytac o powrot do prcy...i tu jest stressss wiem,ze pracodawca bedzie chcial ,zebym to ja sama sie zwolnila(zeby nic mi nie zaplacic),mimo,iz nalezy mi sie prawo powrotu i otrzymania wypowiedzenia 3 miesiecznego wiem ,ze prawo stoi po mojej stronie ,ale jakos bardzo sie stresuje przed rozmową (niemilą zapewne ,kiedy pracodawca dowie sie ,ze nie zamiwrzam odpuścic) po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się