Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      pracodawca

pracodawca

(34 wyniki)
    • Jestem na jednej z najlepszych państwowych uczelnii ekonomicznych w kraju, nie ukrywam jest ciężko...stąd moje pytanie. Czy po studiach licencjackich czy to magisterskich będzie mi ktos patrzył jakie miałem oceny na studiach? Myśle o robieniu pewnych licencji a to mi zabierze bardzo dużo czasu, który mógłbym poświęcić na uzyskiwanie lepszych ocen. No więc jak to jest? Prosze o odpowiedź absolwentów studiów 1 stopnia i 2-go, którzy juz starali się o pierwszą pracę:)
    • Studiuję dziennie, ale w przyszłym roku chciałabym zacząć dzienny kierunek w innym mieście. Swoje prawo chcę skończyć zaocznie. Mam w sobie dużo silnej woli i samozaparcia, wiem, że będę w stanie nadrobić różnice programowe. Prawo mnie nudzi, ale już tyle wysiłku poczło, nie chcę go zmarnować. Zresztą, prawo zawsze się w życiu przyda. Mniejsza z tym. Gdybym chciała związać jednak przyszłość z prawem, myślicie, że będę mniej "wartościowa" dla pracodawcy? Nawet jeśli zdam np. egzamin na dora...
    • Witam. W trakcie trwania drugiego semestru studiów inżynierskich w trybie dziennym przerwałem edukację. Do kiedy mam ważny status studenta? Pytanie ważne, ze względu, że chcę podjąc pracę, a pracodawcę status studenta zwalnia z płacenia ZUS.
    • Czym sie rozni jedno od drugiego? Skladalam podanie o staz/praktyke (jakkolwiek to sie nazywa) i musialam wybrac opcje, o ktore z tych dwoch mi chodzi. W CV sobie wpisalam staz, bo to jest slowo, ktore bardziej mi pasuje. Po angielsku jest tylko jedno okreslenie: internship, po niemiecku Praktikum i nie ma jakistam podzialow - moglby mnie ktos oswiecic jaka jest dokladnie roznica miedzy tymi dwoma pojeciami w j. polskim?
    • Gdzie warto studiować by dyplom był poważany w Europie? Czy dyplom UW lub UJ nie będzie tak samo traktowany jak Wyższej Szkoły Gotowania na Gazie? Jak taki pracodawca np z Francji czy Hiszpanii może sprawdzić jakość dyplomu w porównaniu z dyplomami z jego kraju?
    • Witam, Bardzo chcialabym sie dowiedziec na temat roznicy pomiedzy praktyka a stazem... wiem ze istnieje roznica, ale jaka jest ona dla pracodawcy? Lepiej miec praktyke czy staz? Co jest platne? Co jest dluzsze? Gdzie zdobywa sie wyksztalcenie w zawodzie?
    • 1. Czym różniš się dla pracodawcy i dla kwalifikacji studia podyplomowe z informatyki od studiów magisterskich z informatyki. 2. Czy po studiach podyplomowych posiada się kierunkowe wykształcenie wyższe z informatyki?
    • www.tvn24.pl/12692,1548214,wiadomosc.html 04:01, 02.05.2008 /PAP W Polsce brakuje sekretarek A JEST DUŻO SPECJALISTÓW IT Sekretarek też brakuje sxc.huNa stanowiskach niższego szczebla w polskich firmach brakuje fachowców, ocenia "Puls Biznesu", powołując się na raport przygotowany przez firmę doradczą Manpower Inc Prawie co drugi pracodawca w Polsce (49 proc.) ma kłopoty z obsadzeniem stanowisk - pokazuje raport "10 najbardziej poszukiwanych zawodów na świecie". Dla porówna...
    • ...zwracają dużą uwagę na ocenę na dyplomie mgr podczas przyjmowania do pracy?
    • Witam. Zastanawiam się czy rozpoczęcie studiów w wieku 21 lat(czyli 2 lata później, z uwagi na ukończone technikum 4-letnie i zmianę kierunku rozpoczętego w ubiegłym roku) postawi mnie przed pracodawcą w gorszym świetle niż absolwenta bez żadnej straty roku? Chce zmienić kierunek finanse i rachunkowośc na ue na rzecz informatyki i ekonometrii, gdyż ciąży na mnie kompleks matematyczno/informatyczny. Po prostu zobaczyłem co tak na prawdę będę umiał po finansach a co po ekonometrii i...
    • i najlepiej dziennych: kto pracuje na umowę zlecenie? prosiłabym o wszelskie informacje, z czym to się wiąże. jak z rozliczeniami - np. czy pracując w niepełnym wymiarze jestem zwolniona z płącenia podatku i ze skłądek (ZUS i różne takie)? czy wymiar godzin, w którym pracuję musi byc podany na umowie? a jeśli długość czasu pracy zależy ode mnie - na zasadzie im szybciej się uwinę z zadaniem tym lepiej dla mnie? ale jestem zielona w tych sprawach, pomóżcie mi troszkę, podeślijcie ja...
    • od dosc dawna przegladam to forum, piszesz ze jestes taka przeciwniczka szkol prywatnych, i uwazasz ze sa lepsze i gorsze.Slyszalas o tym, ze starajac sie o prace, pracowdawca rzadko kiedy pyta jaka uczelnie skonczylas? uwazasz ze jak skonczysz ten swoj UŚ to nie wiem kim bedziesz? strasznie mnnie denerwuje Twoja wynioslosc, jakbys niewiadomo jaki papier miala juz w kieszeni(moze Yale, co?), i to ze tak czepiasz sie studentow szkol prywatnych, ktorzy poszli na studia, nie po to ab...
    • ...macie licencjat np. ze stosunkow miedzynarodowych a SUM zrobiliscie z np. administracji. Wpisujecie tylko, ze jestescie mgr (w tym przypadku) administracji? Czy wpisujecie tak jak konczyliscie, czyli lic i SUM? Jak patrza na to pracodawcy? Jest to atut, ze licencjat masz z innego kieruku a SUM z innego, choc pokrewnego? Waszym zdaniem jest to dobre rozwiazanie, czy lepiej ciagnac jednolite?
    • Witam. Zacząłem właśnie 2 klasę LO i zastanawiam się nad jakimś kierunkiem. Interesuje mnie głównie coś związane z ekonomią i informatyką. Czy możecie polecić jakieś ciekawe kierunki?;)
    • Witam, jak myślicie czy poziom FCE można nazwać dobrą znajomością języka angielskiego? Czy jeszcze warto zdawać FCE czy lepiej zacząć od CAE? Jestem na V roku wiec czas zdobyć jakiś certyfikat...
    • śmieszą mnie osoby które na każdym kroku zanaczaja prestiż swojej szkoły państwowej i krytykują szkoły prywatne.Jak skończycie studia i zaczniecie szukać pracy to nikt nie będzie sie was pytał czy kończyliście państwową uczelnie czy prywatną.Czy mieliście piątki czy dwóje w indeksie. Najbardziej liczy sie teraz pieniądz a nie prestiż tej uczelni którą kończyliśćie.Jeśli dla kogoś bardziej się liczy prestiż to znaczy że jeszcze jesteście dziećmi.Ja skończyłem prywatna szkołę zaoczn...
    • No więc w przyszłym roku matura i, mam nadzieję, studia. Ponieważ nie jestem orłem, a i kasy mi nie brak, planuję udać się do SWPSu w Wawce. I mam pytanie do tych, którzy tą szkołę już skończyli: jak tam u was z pracą, łatwo ją znaleźć czy trudno? Jak pracodawcy patrzą na dyplom SWPSu? Warto bulić na SWPS 8 tysiaków rocznie czy lepiej już teraz zapierniczać cały rok i próbować gdzieś się dostać na dzienne? Bardzo bym prosił o opinie absolwentów tejże szkoły prywatnej, którzy mus...
    • Witajcie! Dostałem się na 2 kierunki: - Socjologia » komunikacja społeczna i polityczna - Zarządzanie » zarządzanie i finanse w przedsiębiorstwie Tylko nie wiem teraz co wybrać. Na jaki kierunek jest większe zainteresowanie u pracodawców? Byłbym wdzięczny za pomoc ;) Pozdrawiam. jaszek
    • czy są tu studenci którzy studiują mając więcej niż 26 lat? jka to wygląda z ubezpieczeniem?
    • czy ktos z was studiuje judaistyke? ciezko sie dostac na taki kierunek i co potem robic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się