pracodawca

(53 wyniki)
  • Witajcie! Na początku podzielę się z Wami radością - znów jestem w ciąży:) Jednak moją radość przyćmiewa fakt, iż lekarz nie każe mi zapeszać, mimo iż jestem w 9. tygodniu, nie zlecono mi żadnych badań, nie założono karty ciąży. Cały czas pracuję, a czuję się niezbyt dobrze. Dokuczają mi mdłości i duszności. Biorę Duphaston i Luteinę, mam niedoczynność tarczycy, jestem po jednym poronieniu. Mam dylemat. W pracy rozpoczęły się zwolnienia - w związku z kryzysem. Do tej pory nie po...
  • Co bym zrobiła? Cieszyła się. I przede wszystkim jej nie zwalniała. Bo pewnie masz to w planach. A jak myślisz dlaczego nie chce pojawić się w pracy? Może dałaś jej do zrozumienia że zrobiła wielką krzywdę firmie bo zachciało jej się dziecka. Więc jak można pracować w takiej atmosferze? Szczerze wątpię że będziesz super lojalna jeśli będziesz w ciąży i będziesz miała widmo utraty pracy. Będąc w ciąży walczy się jak lwica bo chroni się już zawczasu siebie i swoje dziecko. A dziewcz...
  • hej dziewczyny.jestem już w piątym miesiącu ciąży,pracuje od maja a o dzidzi dowiedziałam sie w czerwcu,nie wiem jak mam powiedzieć pracodawczyni o ciąży a już powinnam to zrobić bo ukrywanie brzuszka pod luźnymi bluzkami powoli wyjdzie na jaw.boje sie cholernie jej reakcji bo właściwie jestem czwartą dziewczyną w zakładzie która zaszła ,właściwie to nawet za jedną mnie przyjeła do pracy a tu taki szok.nie mam pojecia co to bedzie za boruta...
  • Witam, jestem w 8tc i zaczynam się powoli zastanawiać kiedy powinnam powiedzieć pracodawcy o ciąży ? Z jednej strony moja praca nie należy do kategorii narażających na jakieś szczególne niebezpieczeństwo, nie pracuję w nocy itp, itd więc chyba stan ciąży nie powoduje u mnie jakiś szczególnych uprawnień, ale z drugiej strony pracodawcy należy się taka informacja odpowiednio wcześnie aby mógł się jakoś przygotować. Może wiecie czy w tej kwestii występują jakieś powszechnie przyjęte zasady ?
  • Jestem 2 miesiąc na L4 i teraz powinnam dostać wypłatę wypłacana przez ZUS. I zastanawiam się czy prześlą te pieniądze do pracodawcy czy do domu. Wypłatę dostawałam do ręki nie na konto. Interesuje mnie czy ZUS wysyła pieniądze do domu. DZIEKUJĘ ZA ODPOWIEDZi
  • Dziewczyny, jak to jest? W srode ide do gin. Jak okaze sie,ze rzeczywiscie jestem w ciazy, to czy gin wystawia jakies zasw.?I co, mam od razu powiedziec szefowi o moim stanie? Chyba tak najlepiej, co? Jak Wy robilyscie?
  • 20 października będę się testować :-) mam cicutką nadzieję że będzie dzidziuś. Z tym że mam dylemat w grudniu kończy mi się umowa o pracę. Jeśli taraz okaże się zę jestem w ciąży to pracodawca będzie musiał mi mprzedłużyć umowę do dnia porodu (w grudniu byłby to trzeci mieciąc ciąży) Jeśli okaże się że w tym miesiąc nie udało się to boję się że jak zajdę w ciążę w listopadzie lub grudniu to nie pzrzedłużą mi umowy :-( szczególnie że w mojej pracy ciężarne idą na zwolnienie od razu - ze wględu...
  • Wiatm wszystkie przyszłe i obecne mamy.Mam pytanie.Pierwszy test ciążowy robilam w sylwestra 2008,drugi 6 stycznia 2009,oba wyszły pozytywnie.Planowaną miesiączke miałam na 3 stycznia 2009.Od wigili miałam bardzo silne bóle podbrzusza.Zrobiłam test gdyż od 2 miesiecy staramy sie z chłopakiem o dziecko.6 stycznia byłam u lekarza,ale nic nie widział jeszcze.Dnia 21 listopada 2008 zwolnili mnie z pracy i byłam na wypowiedzeniu do końca roku.9 stycznia ide na dokładnie badania do s...
  • Od listopada zaczęłam nowa prace,nie mam jeszcze umowy.Ale będzie tylko na okres próbny.A tu niespodzianka jestem w 6 tyg ciązy.Co mam robić bo boję się nie będę miała rzadny świadczeń.Do tej pory miałam własną działalność i pląciłam niski zus.Ale nie wyszło i poszłam do pracy.Proszę o pomoc.Czy należą mi się jakieś świadczenia
  • Dziewczymy mam pytanie . 31.08 konczy mi sie umowa o prace czy musze dostarczzyc kopie nowej przedluzonej umowy do ZUS zeby nie wstrzymali mi zasiłku rehabilitacyjnego? A druga sprawa kto wyplaca zasiłek macierzynski ZUS czy zaklad pracy ? Dziekuje z góry za odpowiedzi ..
  • Dziewczyny, niewiem co zrobić. Jestem w ciąży więc na dzien dzisiejszy brałam pod uwagę tylko jakieś prace z umową o dzieło, krótkoterminowe. Ale ostatnio też wysłałam CV do pracy normalnej w sklepie, na pół etatu. Jestem dopiero w 10 tc, ciąży nie widać, dobrze się czuję, ale mam dylemat. No bo przeciez wiadomo, że zaden pracowdawca nie przyjmie do pracy wiedząc że kobieta jest w ciaży. A ukrywanie tego faktu przez nową pracownicę też chyba może mieć jakis negatywny skutek? Sama niewiem c...
  • Moje życie się totalnie skomplikowało. Mam 35 lat, w zeszłym roku urodziłam drugą córeczkę. Po macierzyńskim straciłam pracę, od kwietnia tego roku intensywnie poszukuję pracy. Wysłałam ponad 300 CV, byłam na kilku rozmowach i nic…. Dziś rano zrobiłam test ciążowy i się totalnie załamałam., dwie kreseczki. Kiedyś bym się bardzo cieszyła. Zawsze chciałam mieć 3 dzieci (starsze ma 9 lat). Naturalnie nie mam innego wyjścia, będę nadal intensywnie szukać pracy. Ciężko się żyje ...
  • mam pytanie czy muszę poinformować pracodawcę że jestem w ciąży...jeżeli wykonuję pracę którą mogę wykonywać rownież w ciąży...i nie potrzebuje zmiany stanowiska pracy.
  • Witam wszystkie obecne i przyszle mamy. Jestam aktualnie w 10 tygodniu ciazy, czyje sie swietnie nic mi nie dolega i mam nadziej ze tak zostanie do konca. Jest to moja pierwsza ciaza i tak sie zastanawiam kiedy powinnam/dobrze by bylo isc na macierzynski. Najchetniej pracowalabym do konca (termin na 1 luty) ale boje sie ze w ostatnim miesiacu moze byc juz ciezko i moze lepiej juz isc na zwolnienie. Jednakze jak pomysle ze mam siedziec w domu i czekac bezczynnie na dzien porodu to...
  • Mam maly problem,tzn dla mnie spory gryzie mnie strasznie. Otoz Jestem w ciazy juz 14 tydzien.I teraz problem ,odeszlam z poprzedniej pracy w listopadzie,kiedy nie bylam w ciazy,w miedzyczasie odbyl sie slub,podroz poslubna itd. Postanowilismy z mezem,ze zaraz po slubie zaczne szukac nowej pracy. I tak tez sie stalo,ale w miedzyczasie dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy, na poczatku nie bylo problemu,ale szukam juz kilka miesiecy i nic, a niedlugo bedzie widac brzuszek.I moze ja jestem i...
  • Witam! mam problem w pracy...jestem w 6 miesiacu ciazy...na poczatku zapowiadalo sie wszystko ok,ja zamierzalam pracowac jak najdluzej a wiem, ze tez nie naleze do leniwych pracownikow. jednak od jakiegos czasu pracodawcy sie odwidzialo i moja ciaza stala sie problemem.... Ale od 2 miesiecy kazdy dzien jest tam koszmarem....codzienne awantury bez powodu i bez uzasadnionej przyczyny.pracuje tam juz ponad dwa lata, wiec wiem, ze moja ciaza zmienila ta sytuacje. Na dodatek slysze, ze go n...
  • Hejka!! Mam pytanko: jestem w 12tyg ciąży i dostałam ofertę pracy na 1/2 etatu. Mojemu przyszłemu pracodawcy nie powiedziałam jeszcze nic o ciąży. Bardzo chce pracować nie ze względów finansowych tylko dlatego że dobrze się czuje i już mi się nudzi w domku. Jak myliście czy bez obaw mogę podjąć prace i nie będę miała żadnych z tego tytułu problemów?? Wspomnę tylko, że jest to praca w drogerii po 4h dziennie:) Proszę napiszcie mi co mam robić!!
  • witam ja jestem w 18 tyg ciąży, przed zajściem planowałam wszystko żeby sobie poradzić finansowo a tu teraz sie dowiaduję że po macierzyńskim nie tak napewno będę mogła wrócić do pracy . jestem załamana mamy kredyt na mieszkanie i jedna pensja to dużo zamało
  • myślę, że dobrze trafiłam, może któras z przyszłych mam mi doradzi. Jak to jest, jesli mam pracę na czas określony na dwa lata, a powiedzmy że za 9 miesięcy urodzi się dziecko, to czy mogę mieć jakieś problemy z pracą, tzn. czy pracodawca może mnie zwolnić przed upływem tych dwóch lat, czy raczej nie. Pytam, bo prawdobodobnie po raz drugi zostanę mamą. Co prawda nie planowalismy teraz drugiego dziecka, za jakies dwa tygodnie okaże się na sto procent. Z jednej strony bardzo się cie...
  • moje drogie od razu od poczecia musialam wziąć zwolnienie lekarskie czy odbieralybyscie telefony z pracy w sprawach dotyczacych pracy a gdyby nie to jak tlumaczylybyscie to przed szefem dodam ze praca bardzo mnie stresuje nie chce byc zwolniona z pracy po macierzynskim z tego powodu choc wiem ze i tak nie doceni tego ze pomagam w czasie zwolnienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się