przychodnie

(124 wyniki)
  • zabrać swoja kartę/zgłosić fakt w tej starej?
  • Witam! Czy orientujecie sie moze na jakich zasadach dziala przychodnia akademicka? Otoz mam taki problem, ze moj lekarz pierwszego kontaktu jest w moim miescie rodzinnym, 200 km od miasta w ktorym studiuje, a ja wlasnie rozchorowalam sie na calego i mysle, ze nie obedzie sie bez wizyty u lekarza. Jakie dokumenty potzrebuje by zarejstrowac sie na wizyty w przychodni akademickiej? Z gory dziekuje za wszytskie odpowiedzi.
  • Witam. Mieszkam pod Warszawą, od strony Starych Babic. Od ok 3 lat chodzę do ginekologa prywatnie(wiadomo jakie są ceny). Może któraś z Was zna, chodzi do jakiegoś dobrego ginekologa do przychodni publicznej? Wiecie takiego co sie zajmie kobietą. Wiem że większość z przychodni to jest takich, że tylko - Dzień dobry, badanie , leki, i do widzenia" Zresztą napewno wiecie o co chodzi. Jeśli któraś z Was może pomóc to czekam. Pozdrawiam.
  • Poszłąm do przychodni, która ma podpisany kontrakt z NFZ i chciałąm skorzystać z porady ginekologa. W recepcji dowiedziałąm się, że muszę zapłacić 30 zł bo nie jestem u nich zadeklarowana. I za wszystkie badania zlecone przez tego gin. będę musiała płacić tak jak prywatnie.Czy to bezprawie?
  • czy cos kosztuje? Czy moze byc wykonana na moja prosbe czy lekarz musi miec jakies medyczne uzasadnienie? dodam, ze od dluzszego czasu borykam sie ze stanymi zapalnymi pochwy,mam tez mala nadzerke i uwazam ze cytologia w tym przypadku jest niezbedna. W pt. ide do Damiana do swojej ginekolozki ale tam za kazde badanie placi sie jak za zborze, wolalabym isc wiec do swojej przychodni... dzieki za odpowiedzi!:-)
  • Czy któras z was była moze u któregos z ginekologów w przychodni Kosmonautów we wrocławiu? jesli tak prosze o informacje "jak było"?
  • dziewczyny, czy znacie te przychodnie? jacy ginekolodzy są tam dobrzy?, jakie macie spostrzezenia............
  • Otóz pisze to bo jest mi troche przykro z powodu tego jak zostałam potraktowana. Byłam w piatek u mojego gina na usg, robione było w innej przychodni bo w tej "mojej" nie mam usg. Lekarz powiedział że mam dośc duża torbiel, mine miał nie tęgą i kazał się zgłosić BEZZWŁOCZNIE do niego za 3 dni (we wtorek). Właśnie wróciłam z przychodnia, nikogo nie obchodziło to że sprawa jest powazna,"wyniki nie doszły prosze próbować w czwartek"- usłyszałam.Połozna w rejestracji była zdziwiona że J...
  • Od ostatniej cytologii mineły już 2 lata, ale gin powiedzia,że bezpłatnie to mi zrobi jeśli miną trzy lata. Podobno zmieniły się przepisy. Szkoda, że kosztem mojego zdrowia. Dodam,że mieszkam w Szczecinie i korzystam z NFZ. Czy też się z tym spotkałyście u siebie?
  • mam pytanie, pracuje od prawie pół roku a nie mam książeczki ubezpieczeniowej, dostaje regularnie duki rymua z rozliczeniem skadek z wynagrodzenia, czy na podstawie takiego druku zostane przyjęta w przychodni? chodzi mi o wizyte bezpłatną? czy jeśli byłaby konieczność mogę dostać L4? czy powinnam isc z drukiem z ZUS czy sobie darować bo i tak mnie nie przyjmą?
  • witajcie. przeprowadzilismy sie z Krakowa, i szukam godnego polecenia ginekologa. Zalezy mia na kims w przychodni Damian, tam jestesmy ubezpieczeni. mozecie kogos polecic. planujemy ciaze pod koniec roku, i zaley mi tez na osobie ktora mnie poprowadzi, i pracuje w sensownym szpitalu. w tej materii tez,na gruncie warszawy,nie mam rozeznania. pomozcie i podzielcie sie swoimi doswiadczeniami. pozdrawiam
  • Witajcie, szukam przychodni przyszpitalnej do ktorej mogłabym chodzic w celu prowadzenia ciąży (wizyty bezpłatne). Jesli ktoś z was ma jakieś doświadczenia dobre lub złe bardzo prosze o opinię.
  • Co sądzicie na temat dr (a raczej lek. med. :P) Gajdy? I ogolnie o tej przychodni? Jak na razie nie znalazlam we Wroclawiu zadnej alternatywy na NFZ, a mam wrazenie, ze tam sie zadnych badam poza cytologia nie robi, diagnozy są "naoczne", choc ogolnie za bardzo nie chce narzekac :) Moze znacie jakies ciekawsze miejsca gdzie nie trzeba placic?
  • Witam! Odwiedziłam dzis moj rejonowy ośrodek zdrowia i załamalam sie zupelnie. Bez dania łapówki nie ma szans na jakiekolwiek kulturalne leczenie ani nawet traktowanie człowieka!!! Do tej pory chodziłam do ginekologa na UW, poniewaz studiowałam w Warszawie. Jestem złamana. I zła. Czy to tylko wyjątek, czy u Was tez tak sie dzieje???? Przez 4 godziny czekania na wizyte - na marne dodam - nasłuchalam sie bardzo duzo na temat wysokosci łapówki, jaka nalezy wreczyc lekarzowi.... Dodam o...
  • Czy któraś z Was rwała sobie ząbka jw.? Czy dają znieczulenie? Sprawa pilna i do tego bolesna(
  • wynik cytologii? Wcześniej należałam do innej przychodni i położna telefonicznie podawała mi wynik cytologii. Dwa tygodnie temu byłam pierwszy raz w nowej przychodni i dziś zadzwoniłam, dowiedziałam sie, ze wyniki są, ale nie poda telefonicznie. Od razu sie wystraszyłam, że coś jest nie tak, że pewnie grupa wyższa niż II - bo zawsze dostawałam tą informację przez telefon. Jakie jest wasze zdanie? Położnej nie wolno podac takiej informacji, czy to raczej kwestia czegoś poważniejs...
  • Czy możecie polecić konkretnego lekarza POZ lub przychodnię (dorośli), gdzie się pacjentów diagnozuje i szanuje, a nie tylko zalicza punkty z NFZ? Dobrze, gdyby można było się poza sezonem grypowym rejestrować telefonicznie i z dnia na dzień.
  • Mam zrobić badanie progesteronu w 21 dniu cyklu. Ten dzień wypada w piątek, a przychodnia do której zostałam skierowana pobiera krew tylko we wtorki i czwartki. Co mam/mogę zrobić w tej sytuacji?
  • Witam. Zdaję sobie sprawę, że zostanę olana bądź zbluzgana, że co ja sobie wyobrażam, że Wy nie wróżki :) Ale od rana próbowałam zarejestrować się do lekarza w przychodni i oczywiście gdy po dwóch godzinach udało mi się połączyć, dowiedziałam się, że nie mam szans na wizytę dzisiaj! Zastanawiam się czy w tym przypadku próbować odpuścić i spróbować w środę, tak w środę, ponieważ jutro nie mam możliwości. Problem jest taki: - straszne wzdęcia - powiększona <nie wiem czy to odpowie...
  • Mam takie pytanie: czy przyjmie mnie lekarz rodzinny w innym województwie i da skierowanie do specjalisty jeżeli będę miała legitymację ubezpieczeniową?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się