Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      przychodnie

przychodnie

(74 wyniki)
    • Niedawno sie przeprowadzilismy i musimy zmienic GP i przychodnie -co mnie niezmiernie martwi poniewaz byla super ale niestety nie jestesmy juz w jej rejonie (zaledwie o kilka ulic). Zostalam przez nich jeszcze zarejestrowana w szpitalu w ktorym bardzo chcialam na prowadzenie ciazy. Oczywiscie teraz wreszcie musze zmienic adresy i znalezc nowego GP -i tu moje pytanie: czy zmiana GP i przychodni bedzie miala wplyw na to ze bede musiala zmienic tez szpital w ktorym bede rodzic? Ja ...
    • Witam, na jutro jesteśmy umówieni do przychodni na pierwsza wizyte czyli ogólne zapisanie :-) Przy rejestracji pani kazala nam przynieść jak dobrze zrozumielismy clean container, czy to jest odpowiednik polskiego zbiorniczka na mocz? i jak to sie nazywa poprawnie po angielsku? i w jakim celu mamy go przynieść? ktos sie może orientuje? :-))) pozdrawiam
    • Witam, mam pytanie dotyczace Polskich przychodni w Londynie, czy chodzicei i czy mozecie polecic ktoras z nich? Cp myslicie o tej przy north acton?
    • Bylam z dzieckiem na szczepieniu(15 mies.)Nie moglam sie doczytac wczesniej jakie dziecko mialo szczepionki, jakos mi sie za duzo wydawalo... Pierwszym razem dostal 2 w lewa i prawa nozke i dowiedzialam sie ,ze nastepnym razem dostanie trzy lecz dostal dwie pomimo tego,ze mowilam ,ze powinien miec trzy...Wtedy nie bylo pielegniarki i zastrzyk robila recepcjonistka w asyscie lekarza!!!!! Przedwczoraj bylismy na szczepieniu kolejnym i tez dostal dwie szczepionki,pomimo ,ze naraz...
    • Potrzebuję wykonać kilka badań (mocz, krew, prześwietlenie płuc, bad. kału), wizyta u dermatologa i pediatry. W angielskich prywatnych szpitalach koszt wizyty u dermatologa-145f, GP odpada, chce się zorientować czy w ogóle warto się interesować polską kliniką, przychodnią itp. Jakie macie doświadczenia?
    • Pytanie do mam: Mama pelna geba zostane na poczatku listopada a juz teraz zastanawia mnie opieka medyczna nad malymi dziecmi. W mojej przychodni jest cos w rodzaju "well baby clinic"...ale mam pytanie czy jest odpowiednik polskiej poradni dla dzieci zdrowych i dzieci chorych (oddzielnie)? Tak aby z noworodkiem nie isc tam, gdzie juz siedza chore dzieci lub w poczekalni ogolnej z doroslymi, gdzie pelno jest zarazkow? Gdzie sie pytac? Gdzie isc? Jesli dziecku cos dolega, to czy...
    • Czesc dziewczyny! Moze ktos mnie poratuje wiedza ja juz sie kompletnie pogubilam... Sprawa wyglada tak bylismy zarejestrowani z mezem i synem w jednej przychodni, przeprowadzilismy sie i maz przeniosl sie z synem do blizszego GP, ja zostalam ze wzgledu na swietny midwife team. Teraz z nowej przychodni syna potrzebuja moj NHS number (ktory wydawalo mi sie jest przyznawany kazdemu automatycznie przy pierwszym zapisaniu sie do GP, czy sie myle?), i tu klops ;) nie moga mnie znalezc w systemac...
    • Dziewczynki tesciowie nas nawiedzili i tesciowi koncza sie tabletki na nadcisnienie, gdzie sie z nim udac po recepte? walki in centre? A&E? GP?
    • Swoje dzieciaczki na zoltaczke?
    • trochę wątków już było na ten temat. mnie interesuje konkretna rzecz: szczepienie na gruźlicę. mogę dziecko zaszczepić w UK, ale nie muszę. jeśli tego nie zrobię, to czy będę musiała to zrobić, gdy wrócę z nim do Polski albo np. pójdzie do polskiej szkoły? Mogą mi w PL odmówić przyjęcia dziecka do przedszkola/szkoły bez tego szczepienia? Jak na razie planuję w UK zostać, ale co będzie za kilka lat, tego nikt nie wie.
    • Rozwarzam przyjazd mojej mamy na dluzszy czas do nas,ale zastanwiam sie jak z jej lekami. Mama przyjmuje dosc sporo specyfikow-na cisnienie, na cholesterol i na cukrzyce. Zalozmy,ze na miesiac to moze wziac zapas,ale co dalej? Oczywiscie moge ja zapisac do przychodni,ale czy lekarz tak na piekne oczy wypisze recepte? Czy wysle ja na badania? A moze od lekarza z Pl powinna wziac jakies pismo z informacja jakie leki przyjmuje? Troche nas ten temat martwi,bo nie widze mozliwosci przesylania l...
    • Trafilam dzisiaj na wyjatkowo niefajnego lekarza, nie chce opisywac szczegolow, ale wyszlam z gabinetu i rozplakalam sie mezowy w glow. Jak juz ochlonelam po tej wizycie, naszlo mnie mnostwo watpliwosci. Otoz ok. 3 lat temu zdiagnozowano u mnie astme. Badania typu spirometria na nia nie wskazywaly, ale po przepisania 2 inhalatorow, moje klopoty z oddychanie sie znacznie zmniejszyly. Przez ten czas mialam watpliwosci, poniewaz wlasnie te badania astmy nie potwierdzily, ale 3 lekarzy w tej prz...
    • hej dziewczyny , kurcze tak nerwowo ale normalnie zaraz nie wytrzymam, .. a do rzeczy... juz w poprzedniej ciazy , ktora jak wiecie zakonczyla sie tragicznie mialam problem z polozna z naszej przychodni, teraz problem ciagnie sie dalej mimo mojej skargi u szefa kliniki (oprocz listu z przeprosinami i obietnicami wplyniecia na polozna nic sie w jej zachowaniu nie zmienilo) w poprzedniej ciazy moje dziecko zmarlo i ciaza zakonczyla sie terminancja , co dla mnie bylo przezyciem okropnym do tera...
    • Mam wlasnie w domu rodzicow i tata robi sobie zastrzyki takimi strzykawkami z "wbudowana" igla. Na stronie NHS jest napisane, ze trzeba miesc wlasny zolty kosz, taki jak w klinikach. Nie mam takiego kosza i przed przyjazdem rodzicow nie przyszlo mi do glowy, ze mam sie o niego postarac. Co moge zrobic teraz? Czy sa miejsca, do ktorych mozna te strzykawki zaniesc? A moze mam sie wybrac do GP i poprosic o ten kosz? Kto to potem oproznia? Pomozce!
    • Dziewczyny, dzwoni dzisiaj do mnie kolezanka z zapytaniem czy weszly jakies zmiany w prowadzeniu ciazy, bo jej kumpela jest w okolo 10 tyg i chciala sie umowic na pierwsza wizyte do gp, zeby wyslal list do midwife itd. Niestety, w recepcji jej powiedzili, ze przepisy sie pozmienialy i ma sie zarejestrowac na jakies stronie i czekac potem okolo 2 tyg na telefon. Jesli do tego czasu nikt sie z nia nie skontaktuje to ma tam dzwonic sama. Ona sie martwi, ze jesli do tego czasu nikt sie nie odezwi...
    • Po ciąży mam teraz duże problemy z zębami. Ponoć pod plombami zaczęła się korozja/ Pierwsza dentystka schrzaniła robotę (nie chce mi się wszystkiego opisywać), po czym powiedziała, że już wszystko jest ok i nie mam nic do zrobienia. Bóle były nadal a nawet i większe, bo się do tego dołączyły bóle głowy. Zmieniłam przychodnię i dentystę. Nowy stwierdził, że mam co najmniej 6 zębów do roboty. Zrobił kilka wypełnień, a zęby (te co zrobił) i głowa wciąż bolą. Od ponad miesiąca jestem stale na pr...
    • Po dzisiejszej wizycie po raz kolejny opadly mi rece. Podejscie lekarzy w mojej surgery jest w stylu "rob se co chcesz" i zeby za duzo sie nie nameczyc co pacjentowi dolega. Od ponad roku jestem na lekach antydepresyjnych. Od ponad roku czekam na referal, na te ustawowe 10 sesji z NHS. Nie mam zbyt wielkiej nadziei, że się doczekam, przestałam na to liczyć. No ale ok, takie sa realia. Leki pomogły, radzę sobie z depresją sama, ćwiczenia, dieta, książki. Poszlam na terapie prywatnie...
    • Witam serdecznie dziewczyny. Po smierci mojej mamy ja z mezem zamieszkalismy z moim tata. Urodzila nam sie corka a po dwoch latach wyjechalismy do uk. Moj ojciec teskni za nami i mam wrazenie ze staje sie coraz bardziej przygnebiony. Jezdze do Polski i tato byl u nas kilka razy ale to jednak nie to samo. Tato jest niepelnosprawny i ma duze problemy zdrowotne. Mysle ze potrzebuje naszej opieki. Chcialabym aby z nami zamieszkal. tu moje pytanie czy orientujecie sie czy tato potrzebowal be...
    • Jak w temacie- od czego zacząć? Jak wybrać??? Czy tłumaczyć dokumenty z Polski (karty ze szpitala, ostatnie wyniki badań, itp?) Ile trwa cały proces????
    • Witam! Zwracam się z pytaniem do mam - czy szczepiłyście swoje dzieci przeciwko WZW typ. B? Czy było to przez NHS (mi odmówiono, odsyłając do prywatnej kliniki), czy prywatnie (ewentualnie jakie koszty poniosłyście)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się