przychodnie

(70 wyników)
  • Jak działają przychodnie dziecięce, do których chodzicie z dziećmi? Bo zastanawiam się, czy tylko w naszej jest taka kaszana, czy gdzie indziej też... Jeszcze w zeszłym roku były 3 lekarki. W tym roku ta najstarsza odeszła na emeryturę, najlepsza (moim zdaniem - nasza) ciągle nieobecna (na drzwiach wisi kartka, że albo L4 albo urlop - ale nieoficjalnie wiem, że ciągle jeszcze się uczy, więc jest to nieobecność uzasadniona i usprawiedliwiona). Więc w tej chwili jest tylko jedna, do której cho...
  • Dziewczyny, chodzi mi o przychodnię na NFZ dla dorosłych na Ochocie. Pamiętam, że chyba ze 2 osoby pisały, ze mieszkaja tam ich rodzice, więc może wiecie gdzie się leczą. Moja mama chodzi do lekarza w raszynie i doszłyśmy do wniosku, że dłużej się tam nie da i teraz szukamy na Ochocie, bo tam blisko. Poleccie coś Aga
  • Mialam isc z Mala na szczepienie juz jakis czas temu. W przychodni dzieci zdrowe szczepia raz w tyg od godz 8-11, wiec dzwonie (to juz nie pierwszy raz) i pytam czy w ten dzien bedzie pediatra, a kobita mi mowi, ze NIE! No szlag mnie trafi normalnie. Na ostatnim szczepieniu (Mala miala 4m-ce) tez trafilismy na innego lekarza - zbadal jak doroslego i juz. Chce, zeby zobaczyl Ja pediatra przy szczepieniu, a tu taki problem. Ehhhh... zycie. Wyzalilam sie i lepiej mi.
  • Pod samam praca, przechodzac przez ulice ktos do mnie dzwoni, wyswietla sie "Przychodnia Kosciuszki" - panstwowka gdzie czas zatrzymal sie jakies 30 lat temu, nawet lekarze sa wciaz ci sami :) mysle sobie jakas pomyla a tu pani mi laczy rozmowe z punktu szczepien: "Dzien dobry, dzwonie w sprawie pani syna, czy pamieta Pani o szczepionce ktora powinna byc zrobiona w grudniu? Jezeli dziecko jest zdrowe to zapraszam na szczepienie w dniu jutrzejszym" No, nie!! Nie wierze!!!! Rzec...
  • Dzisiaj miałam wizytę z Pawłem na 9:45 u dermatologa w przychodni, autobus się spóźnił 10 min, potem drugiego autobusu brak (bo mamy z przesiadką), więc piechotą musieliśmy podejść i podjechać innym w rezultacie spóźniłam się 5 min, babka zmieniła gabinet więc idę pytać gdzie przyjmuje a tam Pani nawija przez telefon, w końcu mi powiedziała więc czekam (nikogo nie ma), Paweł chce siku, idziemy robić, w między czasie ktoś wyszedł i podeszła babka zapytać czy ją przyjmie, więc ja, że czek...
  • wizyta trwala od 10 do 13 mielismy 3 badania ktore calkowicie wykluczyly chore uszyska. zgadniecie jakie pani doktor zadala pierwsze pytanie ? gdy tylko odezwala sie do misia?
  • Wiem,ze wiele z Was zamawia do domu lekarza. Czy mozecie mi coś przyblizyc? Ile płacicie ? Jak wieceie młoda, ma ospę, niestety na plecach rozdrapała jedna krostę i zrobiła się duża i wokół jest czerwone, boję się,ze moze zacząc się babrać. (czy ktos mial cos takiego przy ospie?) Nie chciałąbym isc do przychodni, bałabym się z nią wyjsc po pierwsze zeby nie przeziębic, po drugie, by nie złapała czegoś innego.
  • Aniu do Ciebie przede wszystkim bo czesto piszesz,ze pobierasz sama dzieciom-napisz mi proszę jak technicznie to wyglada,sama pobierasz,a potem prywatnie gdzie zanosisz?musisz miec skierowanie na to,i czym to pobierasz,w aptece kupujesz jakies specjalistyczne narzędzia? I ile płacisz za to? Tak sobie pomyslałam,zeby pobrac Julkowi sprawdzic co siedzi bądz nie w zdrowym nosie/gardle-myslisz że jest sens?Dzwonilam do przychodni i tylko laryngolog dziecieca moze pobrać fachowo,na czczo i bez m...
  • Czy ja mogę tą glukozę wypić w domu?? Czy w ośrodku muszę?? Nie pamiętam jak to się robi, a chce zrobić w tym tygodniu, bo będę miała z kim dzieci zostawić:)
  • Byłam dzisiaj u dermatologa, oczywiście zapisałam się kilka tygodni temu. Poszłam, bo w końcu zdecydowałam się wyciąć taką jakąś szpecącą kulkę, która mi rośnie na udzie. Ale nie o tym miałam pisać. Przy okazji chciałam receptę na maść, która mi się przeterminowała, a wolałabym ją mieć w domu na wszelki wypadek. Chciałam też pokazać dziwny paznokieć na kciuku, który podejrzewam o grzybicę. I chciałam się poradzić w kwestii tych moich nieszczęsnych wypadających i przetłuszczających się włosów....
  • Dziewczyny, czy Wy dostawałyście jakieś info z przychodni, żeby przyjść z dzieckiem na bilans? Bo ja do tej pory takie bilanse miałam robione za granicą i tam pielęgniarki same przychodzą do domu i sprawdzają, jak dziecko się rozwija. A tutaj miałam tylko wezwania na szczepionki (robiłam je w UK i nie było mnie, więc nie miałam jak na nie odpowiedzieć), ale od ok. 3 miesięcy cisza i o bilansie też bym nic nie wiedziała, gdyby nie Internet...
  • Od 10 dni dzieciaki mają obturacyjne zapalenie oskrzeli, chodzę do przychodni co 5 dni, Zosia już wyzdrowiała, zero kaszlu, ale Kuba nadal kaszle, więc zgodnie z zaleceniami lekarza chcę umówić się na wizytę 10 dnia choroby. Rejestracja czynna od 8.00. Więc zaczynam dzwonić o 8.00, zajęte, dodzwoniłam się w końcu o 8.15 - radocha, bo się dodzwoniłam, a tu niespodzianka, Pani mówi, że nie ma już miejsc, Pani doktor przyjmuje 45 dzieci:( Więc proszę o zarejestrowanie na jutro, a P...
  • A propos mojej wizyty w przychodni - wydaje mi sie, ze od pediatry, u ktorego bylam dzisiaj z emi, czuc bylo alkoholem! Zastanawiam sie czy powinnam to gdzies zglosic (i gdzie?), bo na 100% nie jestem pewna i nie chce narobic problemow niewinnej osobie. Ale z drugiej strony jezeli rzeczywiscie pila w pracy to uwazam, ze natychmiast powinno sie cos z tym zrobic.
  • Aż trudno uwierzyć, że lekarze mogą być tak beznadziejni!!!!!! (QQQQQQWWWWWWAAAAAA). Pisałam już o problemach ze wzrokiem synka mojej siostry, ale muszę Wam opisać całą historię, bo to skandal! Moja siostra chodziła do rodzinnego pediatry w osiedlowej przychodni od urodzenia Maksa (22 miesiące). Od jakiegoś czasu miał gradówki na oku, więc przychodnia skierowała dziecko na usunięcie do szpitala. W międzyczasie poszli prywatnie do znanej profesor okulistyki i okazało się, że dzie...
  • dziewczyny temat chyba juz był ale teraz takie czasy cięzkich gryp nastały ze zastanawiam sie czy isc od razu z dzieckiem do lekarza czy darowac sobie przychodnie? Igorek ma katar od 2 dni a dzis zaczal sie kaszel, taki mokry, odrywajacy, daje Mu syrop prawoslazowy,krople do nosa, cały czas pije rutinacee w syropku i uzywam olejku pichtowego w celach inhalacyjnych (np skrapiam mokry recznik na noc i daje na kaloryfer - polecam, zawsze nam pomaga), dzis dzwonie do przychodni, ...
  • Jestem wkur... Moja Klara (starsza) znowu się rozchorowała (a wczoraj była pierwszy dzień w przedszkolu po 3-miesięcznej przerwie z powodu chorób). Ma wysoką gorączkę (prawie 39) i wymiotuje. zarejestrowałam ją rano na 17 do lekarza. Ale przed chwilą zadzwoniłam się zapytac o wizytę domową bo nie mam jak dojechac z dwójką do przychodni trzeba dwoma autobusami z przesiadką, pada deszcz a dziecko mi wymiotuje i z drugim koszmar. Połączyli mnie z lekarzem i ona na to, że by musieli do każd...
  • W niedzielę mój synek zaczął kaszleć a więc zadzwoniłam do naszego lekarza, ale okazało się, że nasza dobra lekarka jest w Warszawie i będzie za 9 dni, ale powiedziałam jej o co chodzi, mały akurat zaczął kaszleć, więc powiedziała nam że ten kaszel to nic złego bo to z górnych dróg oddechowych ale lepiej żeby iść w poniedziałek do przychodni bo takie badanie przez telefon to nie badanie.A więc poszłam w zastępstwie do innej. Zbadała synka i rzeczywiście powiedział że osłuchowo j...
  • Ale jestem zła. Musze się chyba przepisać, co pojadę to musze czekac na lekarza. Pojechałam na 13.30 i wyszłam 15. Szok. Powód dużo dzieci chorych. A potem pani od szczepień gdzies polazła. Normalnie fantastyczna służba zdrowia. Gdybym to ja sama czekała trudno.Ale akurat była pora spania Zuzi, troche pojękiwała, więc musiałam ją nosić. Przy szczepieniu nawet się nieskrzywiła. Kochane dziecko. Szkoda że CIę Inga nie było, miałabym sie komu wyżalić ;)
  • Hej! Ja nadal bez wiekszych zmian siedze calymi dniami sama w domu. Odzywalam sie do paru dziewczyn z moich okolic ale bez odzewu. Odezwijcie sie prosze ja chetnie sie spotkam
  • Juz wczesniej pisalam, ze mialam przeboje z lekarka mojego synka. Po tym jak wrocilismy zza granicy minelo 5 m-cy, a ona do tej pory nie odnalazla jego karty szczepien- zostawilam jej islandzka karte szczepien, tutaj sa troche inne szczepienia wiec mielismy kilka do nadrobienia. Zaufalam jej i zostawilam, bo na drugi dzien umowilismy sie na wizyte i miala mi ja wtedy oddac po przepisaniu na polska karte. Poszla na zwolnienie, pozniej nie miala czasu, duzo pacjentow itp. W tym czasie zro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się