Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      przychodnie

przychodnie

(211 wyników)
    • Witam! Dziewczyny, dziś po raz pierwszy szczepiłam moje dziecko u nas w przychodni. Miasteczko typu "tam gdzie diabeł mówi dobranoc". Pediatra przykmuje po 2 godziny 3x w tygodniu.Po długim weekendzie zebrało się troszkę dzieci do szczepienia i duzo dzieci zainfekowanych/chorych.I jak Pani pediatra rozładowała "korek z pacjentów"? Otóż przyjmowała raz w jednym raz w drugim gabinecie dzieci chore i te do szczepienia (na zmianę!). W gabinecie do szczepień było 16-17 st. Celcjusza - jak Pani ...
    • Nienawidzę chodzić z moją córeczką na szczepienia. Nawet nie chodzi o to, że płacze już przy samym rozbieraniu, chociaż to mnie wnerwia i łapy mi się telepią aż:) Ale o podejście lekarki czy też pani od szczepień do mnie. Głupie uwagi : no mama nie wie jak dziecko przekręcić na brzuch ( co na przewijaku i tetrówce jest jakaś masakrą, gdy dziecko jest już sporych rozmiarów)albo no mama trzyma dziecko za nogę i pouczanie, że nie tak jak potrzeba, albo no czego ona płacze. Jak mnie to wnerwia!!!...
    • Witam, na początku wrzesnia na swiat przyjdzie moje Maleństwo :) Juz teraz zapisujemy je prywatnie do Medicover lub Lux Med - jeszcze porownujemy oferty. I tu moje pytanie: czy i tak muszę je jeszcze zarejestrować w przychodni podlegającej pod NFZ ??? Nie planuję korzystania z państwowych przychodni, sama też nie byłam państwowo od wielu wielu lat, bo mam Medicover z pracy, a nie zależy mi na odwiedzinach położnej z przychodni. Na dodatek przychodnie w mojej okolicy pozosta...
    • Witam, Moj syn ma tydzien. Urodzil sie w zielonych wodach plodowych, przez dobe byl w inkubatorze, a 6 dni dostawal antybiotyk. Dwa dni temu wypuscili nas ze szpitala i nakazali kontrole w przychodni rejonowej w ciagu kilku dni. Wybieramy sie do tej przychodni jutro. Zaczynam jednak miec obawy, czy z takim malcem (i to po antybiotykach) nie ryzykuje zlapania jakiejs infekcji w kolejce do lekarza. Czy taki lekarz nie powinien przyjsc do nas do domu z wizyta? Zastanawiam sie nawet, czy ...
    • jutro idziemy z córką na trzecią dawkę szczepienia, córka jest do tej pory (odpukać!) zdrowa, nic się nie dzieje i mam nadzieję nie wydarzy; i cholera mnie bierze że muszę zdrowe dziecko zawieźć do przychodni w której kłębią się tłumy kichających i smarkających chorych narażając je tym samym na zarażenie; kurcze, można zażyczyć sobie wizytę domową do chorego dziecka a nie można zamówić pielęgniarki ze strzykawką i dawką szczepionki... taka refleksja tylko;
    • No dobra, to muszę od razu skrytykować poradę numer jeden. Owszem do pediatry mogę się umawiać na konkretną godzinę, ale to jest NZOZ, który działa jak prywatne przychodnie - czyli telefon z przypomnieniem, że mam wizytę, telefon, jeśli jest jakaś zmiana etc. Natomiast wizyta u państwowego ortopedy i tak już po tym magicznym terminie do 6 tyg. to był sajgon w sobotę, kiedy mieliśmy się stawić między 11 a 13, przyjechaliśmy o 10:30 a i tak byliśmy chyba na 10 miejscu w kolejce. Więc i tak wysz...
    • dziewczyny, wybieram sie pierwszy raz wózkiem do przychodni, do tej pory jezdzilismy samochodem w foteliku, i zastanawiam sie, czy jak zostawie wozek na dole to mi go ktos nie ukradnie???? gabinety sa na pietrze, nie ma windy, a pilnowac wozka tez nie ma jak? co tu zrobic? kk
    • Witam Mam pytanie. Tuz po porodzie musimy podac przychodnie w ktorej nasze dziecko bedzie szczepione itd. Czy dziecko musi byc szczepione w przychodni z miejsca zamieszkania? Czy moge wybrac dowolną przychodnie, poza miejscem swojego zamieszkania lub przychodnie prywatną? Zaznaczam, że nie tyle chodzi mi o wybór pediatry co konkretnie o przychodnie w której dziecko bedzie szczepione.
    • Witam! W zeszłym miesiacu mój mały skończył 6 m-cy i pielęgniarka zmierzyła, ze ma 75 cm. Wszyscy pomyśleliśmy "jaki duży, wspaniały chłopczyk z naszego synka". Szybko rośnie...Po miesiacu w tej samej przychodni zmierzyli 85 cm!!! Nie wiem czy to możliwe by dziecko urosło ok 7 cm na miesiąc. Sama zaczełąm mierzyć na rózne sposoby, tak jak oni po swojemu i wychodzi najwyzej 73 cm!!! To po co takie głupoty wpisują w ksiażeczce zdrowia? Wg niej mały to jakiś gigant, który się nie mi...
    • czy mozecie mi polecic jakas przychodnie do ktoprej warto sie zapisac z moim tygodniowym synkiem na warszawskich bielanach. szukamy tez namiarow na fajna polozna srodowiskowa
    • Moja Mala ma 2 tyg. i powiedziano mi w przychodni, gdy ją rejestrowałam, zbym jak najszybciej przyszła z dzieckiek na mierzenie, warzenie... niektórzy mówią, że to oni powinni przyjść do mnie, a nie ja takiego maluszka będę ciągać po przychodniach...a jak było u Was? NIe wspomnę, że środowiskowa się nie pojawiła, a na moije zapytanie usłyszałam, że to nie te czasy i że "może" zajrzy za 3 miesiące...wtedy to mi ona będzie rzeczywiście potzrebna...oj ta nasza słuzba zdrowia...pożal ...
    • Witam, niedługo urodzę swoje pierwsze dziecko i mam w związku z tym pytanie. Jak się odbywa zapisywanie dziecka do przychodni?? Dodam, że chcę je zapisać do innej przychodni niż sama jestem zapisana (niepublicznej, która ma umowę z NFZ), a jak zadzwoniłam się dowiedzieć, to Pani przez telefon była jakoś mało komunikatywna... Dowiedziałam się tylko tyle, żeby zgłosić dziecko po urodzeniu. Jak to wyglądało u Was??
    • zdrowie naszych pociech, to dla każdego rodzica sprawa bardzo istotna. pomóżcie więc, proszę, stworzyć czarną i złotą listę przychodni zdrowia. niech inne Mamy wiedzą, gdzie warto wybrać sie z Maluchem, gdy potrzebna jest pomoc lekarza. byłam dzisiaj z moją 3-miesięczną Małą w przychodni na Dąbrowszczaków (Warszawa). Zapisałam ja telefonicznie. Miałyśmy pójść na kontrolną, pierwszą w jej zyciu wizytę u ortopedy. na miejscu okazało się, że przychodnia nie posiada oddzielnego wejścia ...
    • Czesc Dziewczyny, Nie wiem kiedy powinnam udac sie z corka na pierwsza wizyte do pediatry.Mała ma teraz 3 tygodnie.Jakies połtora tygodnia temu była u nas połozna srodowiskowa.Czy nastepna wizyta to dopiero w 6 tygodniu na szczepienia? pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
    • czesc dziewczyny, mam takie pytanie...czy karte szczepien ktora dostalyscie ze szpitala wychodzac z dzieciaczkami musialyscie zostawic w swojej przychodni???...bo mi sie wydawalo ze ona ma byc razem z ksiazeczka dziecka u mnie w domu a dzisiaj mi pani w medicoverze mowi przy okazji kolejnego szczepienia ze czemu ja ja mam ze soba...cos dziwnego...powiedzcie czy macie ja w domu czy zostwilyscie w przychodni... pozdrawiam Magda
    • Hej! W jaki sposób mierza Wasze niemowlęta u lekarza? Czytałam, ze długość nie jest wazna, bo nie jest miarodajna (ze względu na niedokładność pomiaru), za to liczy się waga dziecka bardziej i to ona zazwyczaj jest brana pod uwage w ocenie rozwoju. U mnie w przychodni pielegniaraka nie chce mierzyc mojej Oli za bardzo. A jesli już to najczęściej robi to tak, że przykłada dokładnie centymetr do dziecka (od czubka głowy do pięty) i odczytuje pomiar. Spotkałam się też z metoda, ...
    • Wybrałam się dzisiaj z moja 13 tyg. córeczką na szczepienie, ale niestety nic z tego nie wyszło.Czekałam z 1,5h-ale Szanowna Pani Doktor zamiast przyjśc do pracy na 12 przyszła o 12.45 i poszła przyjmować dzieci chore!!!!!- a miała być u zdrowych. Poinformowano mnie , że jak skończy przyjmować chore to przejdzie do zdrowych, mniej wiecej za 1h. Ale ja nie chcę aby po kontakcie z taką liczbą kaszlących, kichających badała tyni samymi słuchawkami moje dziecko, nie wiadomo czy myje ...
    • położna środowiskowa będą u nas w domu stwierdziła, że w 4-tym tygodniu życia mamy się zgłosić z naszą córeczka do przychodni - czy taka wizyta u pediatry jest obowiązkowa (zastanawiamy się, po co ryzykować kontakt z chorymi dziećmi jeśli nasza mała jest pod kontrolą lekarza ze szpitala i wszystko jest w porządku). czy taka wizyta w przychodni to wymóg prawny i konieczność?
    • mam 1-mies córkę i niestety mała przychodnia, ktora jest bardzo blisko nas okazała sie niewypałem, wszelkie badania staja sie problemem a dostac sie do specjalisty staje sie nierealne; znalazlam inna przychodnie - na Millenijnej, maja specjalistow ale chcialam zasiegnac jezyka czy ktos cos na jej temat wie czy tez innej przychodni, lub pediatry na Bialolece godnych polecenia?
    • Czy z katarem u niemowlaka idzie się do dzieci chorych czy zdrowych? Moze to głupie pytanie,ale zastanawiam sie nad tym,bo dziecko ma od kilku dni tylko katar,żadnej gorączki,kaszlu.Podejrzewam,że to katar od ząbkowania.I teraz boje sie troche isc do dzieci chorych,bo moze złapac cos gorszego,a znowuz czy moge isc do dzieci zdrowych? Czy z samym katarem (w sensie jak dziecko nie jest chore,a ma sam katar) mozna chodzic na basen?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się