Dodaj do ulubionych

dziwne objawy

03.10.06, 10:38
"Dziwne" - bo lekarze nie mogą zdiagnozować jaka jest ich przyczyna.
Wersji jest kilka: skutki leków,nerwica,podłoże hormonalne itd.A rzecz w tym
że mama w nocy bardzo się poci i ma greszcze ale bez gorączki.Poci się też w
dzień ale w nocy poty są bardziej intensywne.
Mama bierze: Enarenal od nadciśnienia,Verospiron,Megace no i ma plastry
Durogesic.
Obserwuj wątek
    • ulaw2 Re: dziwne objawy 03.10.06, 12:50
      Litości,nikt nie wie?
    • gontcha Re: dziwne objawy 03.10.06, 13:54
      Ulaw..
      Te objawy mogą być spowodowane wieloma czynnikami... lekami, zaburzeniami
      hormonalnymi, choroba nowotworową. Myslę że nikt na forum nie poda Ci przyczyny
      takiego stanu rzeczy. Nie da sie postawić diagnozy na podstawie pocenia się -
      to jest objaw, nie przyczyna. Sama mam taka 'przypadłośc' też - dokładnie jak
      opisujesz - w nocy bardziej nasilone, potrafie obudzić się dosłownie mokra. W
      dzień tez zdarza mi się naglę (bez gorączki, mam tylko stany podgorączkowe)
      nagle zlac potem, jestem osłabiona przy tym. U mnie jest to jednym z objawów
      mojej 'tajemniczej' choroby autoimmunologicznej. Jest to męczące, ale lekarstwa
      na to nie ma.
      Pozdrawiam,
      Anka
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: dziwne objawy 03.10.06, 13:59
      Ula, tak jak napisała Ania, pocenie sie to nie choroba a objaw. Moja teściowa
      ma identyczne objawy spowodowane menopauzą. Czy Twoja mama ma wdrożone leczenie
      hormonalne?
    • jedruch Plastry 03.10.06, 17:50
      Z dużą dozą prawdopodobieństwa może być to efekt uboczny fentanylu zawartego w
      plastrach Durogesic. Częsty objaw przy stosowaniu opioidów.
      • ulaw2 Re: Plastry 03.10.06, 19:56
        Bardzo dziekuję za pomoc!
        Też podejrzewalam że może to być efekt plastrów bo przed ich stosowaniem takich
        objawów nie było a przy dawce 25 były nieznaczne.Teraz mama ma 50 ,czy możliwy
        jest powrót do 25 i ewentualne wspomaganie innymi środkami.Dawkę zwiększono z
        powodu bólów pęcherza po brachyterapii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka