Forum Na emigracji POLKI W ANGLII
ZMIEŃ
      serniki

serniki

(8 wyników)
    • (skoro o jedzeniu mowa) czy znalazlyscie tu jakis ser nadajacy sie na sernik? tak mi sie marzy na swieta... kiedys probowalam philadelfie ale byl to niewypal ( oczywiscie jak sie nie ma co sie lubi...). Ostatnio wypatrzylam bialy tani serek Quark - moze on sie nadaje?
    • a właściwie jakiejś Tereski, ale ja znam go tylko w wykonaniu mojej Mamy ;-) 1 kg. twarogu ,najlepiej 3 razy mielony. 6 żółtek + białka 1 szklanka cukru 1 kostka masła 2 kartofle ugotowane 1/2 paczki budyniu bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia rodzynki,skórka z pomarańczy itd. co kto lubi utrzec masło z cukrem, dodawać na zmianę 1 żółtko, trochę sera i trochę zgniecionego ziemniaka i tak do końca,później dodać budyń, proszek,rodzynki i co tam jeszcze się ma a na końcu...
    • No wlasnie gdzie kupie ser na sernik na zimno. W Polsce uzywalam naturlany serek homogenizowany. Filadelfia jest za gesta. Ktos gdzies kiedys wspominal o quark cheese czy cos takiego. Jakies pomysly? Bede bardzo wdzieczna bo obiecalam juz ten sernik znajomym. Pozdrowienia z Londynu :)
    • for (a no-bake) cheesecake. z dzieciecj ksiazki kucharskiej; Nawet w sklepie zagadalam do kobitki, bo jak maz powiedzial Philadelphia, to jakos nie moglam sobie tego wyobrazic. no ale stanelo na philadelphii i tak. co potwierdza tez teraz internet www.bbcgoodfood.com/recipes/2869/new-york-cheesecake no tylko ze ja w tym serniku na zimno ( w przepisie jeszcze evaporated milk+ asbery jelly + raspberries) czuje teraz tylko te philadelphie:/ jakiego soft cream cheese byscie wy uzyyl...
    • Dziewczyny! Mam do Was wielką prośbę. Jakiś czas temu (wygląda na to że dawno) podawałyście przepis na prosty sernik z quarka (8 jaj, mąka ziemniaczana). Już go wprawdzie piekłam i był pyszny ale przepis mi się gdzieś zapodział a nie chcę ryzykować i piec z pamięci. Szukałam w wyszukiwarce ale wątek chyba zarchiwizowany. Please, please podajcie mi go! Wielkie dzięki!
    • jakies 2 lata temu narzekalam, ze mi sera bialego brakuje w UK, az w koncu - eureka!!!! nazywa sie meadow quark i zamawiam z tesco ;-) sernika nie pieklam, ale na chlebku swiezym smakuje jak u mamy. smacznego :-)
    • Mam maly problem. Corka dostala prace domowa - przedstawic jakis aspekt dowolnego kraju europejskiego. Ola lubi piec ze mna i postanowila, ze chce zaniesc do szkoly jakis polski placek. No i mamy problem - Ola ma 8 lat :) I nie lubi makowca :) Powinno to byc na tyle proste w wykonaniu, zeby mogla sporo zrobic sama (piekla juz np. muffinki). Robila juz ze mna faworki, ale tutaj MOJ zdrowy rozsadek KRZYCZY - NIE :) , bo wiem ze bede musiala zrobic ich wiecej i znowu zjem ich za duzo :) ...
    • Czesc dziewczyny! jako ze zbliza sie Wielkanoc, chcialabym upiec babke piaskowa. Ale wiem ze produkty tutaj moga byc troche inne tzn dawac inne efekty jesli wiecie co mam na mysli - tzn maslo nie bedzie smakowac tak jak w Polsce, maka tez itd itp.. i wlasnie chcialabym zapytac czy ktoras z was probowala juz piec tutaj i jak sie udawalo? Pozdrawiam i bede wdzieczna za wszelkie info Baska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się