Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      serniki

serniki

(11 wyników)
    • Jeszcze go nie robilam ale napewno srobuje , nareszcie znalazla osobe ktora potrafi ze szczegolami podac co , gdzie i jak robic, bo dotychczasowe przepisy ciagle maja jakies luki. Dzieki
    • Dziewczyny i chlopaki tez;) W tym roku po raz pierwszy przygotowuje Swieta sama i mam pytanie. Chce zrobic sernik wg przepisu sp. Babci. Niestey nie posiadam maszynki, by przez nia przekrecic ser, ale wiem, ze sa w sklepach gotowe twargi na sernik. Jakie polecacie? Czy na opakowaniu jest informacja, ze to twarog mielony, ew., ze na sernik??? Pomozcie prosze. dziekuje i Spokojnych Swiat zycze!
    • sernik(13)

Potrzebuje porady, mój sernik zawsze mi opada i w związku z tym jest taki zbity. Kobitki w pracy gdy przynoszą serniki to są puszyste. Jakie macie sposoby?
    • Może któraś z doświadczonych kuchareczek mi powie,jak zrobić by biszkopty ułożone na dnie sernika na zimno nie wypływały na wierzch po zalaniu masy serowej?Bardzo dziękuję za odp. P.s.Już 3 sernik wyszedł z biszkoptami na wierzchu:(
    • Moze macie jakiś przepis na pyszny sernik na zimno. Jeśli tak to bede wdzieczna za wszelkie propozycje :-)
    • Cześć, pamiętacie może - kiedyś, w laatch 80. robilo się serniki na zimno z serków homogenizowanych... Dodawalo się galaretki i wychodził taki kolorowy, kilkuwarstwowy serniczek. Zatęskniłam za tym "smakołykiem", ale niestety nie mam przepisu :( Może ktoś z Was pamięta, jak się mieszało galaretkę z serkiem, w jakich proporcjach, itd....? Będę wdzięczna za odpowiedź, Herbatka
    • Witam, znalazłam super przepis na sernik na zimno (nie ten z torebki ;p), ale tam trzeba dodać żelatynę. Czyli wieprzowinę ogólnie mówiąc. Z przekonań nie jadam wieprzowiny, więc mam pytanie [b]co da mi taki sam efekt zamiast tej żelatyny[/b]? Czy są inne dostępne produkty (i jakie), żeby efekt był taki sam? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
    • U mnie bez tradycyjnych ciast się nie obędzie. makowiec, drożdżowe, sernik... Uwielbiam kulebiaka. Jeśli tylko wystarcza mi sił, to nawet sama robię ciasto francuskie. A Wy pieczecie same, czy stawiacie na cukiernie? (Bo chyba coraz więcej ludzi tak robi..)
    • Jakie ciasta oprócz sernika pieczecie na święta?Ja przeglądam przepisy w necie i swoje , ale nie mogę się na jakieś zdecydować:)Dawno nie robiłam szarlotki japońskiej, a może krówkę zrobię:) A może ktoś ma jakiś fajny przepis na pyszną paschę?
    • Wielkimi krokami zbliżają się święta. Napiszcie jak radzicie sobie z przygotowaniami do świąt. Jaki scenariusz najczęściej się sprawdz i jaka jest najlepsza kolejność obowiązkowych czynności wykonywanych w domu przed świętami.
    • w pelni sie zgadzam. w swieta moglabym w ogole nie odchodzic od stolu :)) a najlepsze w tym wszystkim sa ciasta - mazurki, serniki, baby, makowce, drozdzowe z kruszonka - nie wyobrazam sobie bez nich wielkanocy! babcinych przepisow niestety nie moge znalezc, pozostaje internet - fajnie, ze dzieki niemu mozemy wyprobowywac przepisy innych babc :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się