Forum Na emigracji Polki w Stanach
ZMIEŃ
      serniki

serniki

(10 wyników)
    • Nigdy nie robilam, a wczoraj jadlam pyszny w restauracji. Czy macie moze jakis dobry przepis ze skladnikow, ktore mozna kupic w USA;). Znalazlam wiele przepisow w necie, ale nie wiem z jakiego serka robic i ktory jest najlepszy. Z gory dziekuje:)
    • bardzo bede wdzieczna za podanie przepisu na sernik,moze macie jakis dobry wyprobowany?z gory dziekuje.
    • sernik(4)

Dziewczyny czy ktoras z was ma przepis(sprawdzony)na sernik z ricotta cheese? Z gory dziekuje:)))
    • czy ma ktos dobry pzrepis bo ja juz kupilam 6 opakowan chreamcheese bo nie wiedzialam ze ricotta lepszy.
    • Jadlam to kiedys i baaardzo mi smakowalo. Nie chodzi mi o sernik z galaretka na gorze, ale o cos co jest polaczeniem galaretki i sernika (ser i galaretka sa wymieszane). Czy ktos zna taki przepis? Pycha!
    • Pytam, bo zostalam poproszona o upieczenie dwoch a wiadomo jak tutaj jest ze skladnikami. Nie moge znalesc kaszy manny, drozdze jakies suche nie rozmumiem jak to przeliczyc . Prawde mowiac dawno temu zaprzestalam piec i mam problem. Ostatnio probowalam zrobic pijaka i kompletnie mi nie wyszedl, bo te wiorki tutaj sa jakies grube i bardzo mokre zamiast ciasta zrobila mi sie jakas guma. Zaznacze, ze mieszkam w Ca i tej czesci nie mam dostepu do polskich sklepow .Pozdrawiam
    • twarog(13)

Czy w usa mozna kupic twarog nie solony taki co sie na sernik nadaje i jak on sie nazywa. Pomocy!!!! Mam straszna ochote na sernik :]
    • Dziewczyny sprzedajcie przepis na jakies sprawdzone i pyszne ciacho :) Tylko zeby LATWE bylo bo w pieczeniu to cienka jestem :( Maz se po 20 latach zazyczyl zebym mu ciasto upiekla. W glowie sie chlopu poprzewracalo :) Jeszcze troche i poprosi o obiad z dwoch dan ;) Poratujcie prosze :)
    • No wlasnie, co dokladnie przygotowujecie na swiateczny stol...u mnie jak narazie na liscie znalazly sie: 1.Barszczyk z uszkami 2.Pierogi z kapusta 3.Ryba - jeszcze nie wiem ..... 4.Sernik 5. Makowiec 6. Salatka jarzynowa jako dodatek... i nie wiem co tu wcisnac do polsko-amerykanskiej Wigilli coby wszystkim smakowalo. Dziekuje za wszelkie sugestie
    • przygotowujecie? Ja robie pasztet drobiowy (w tamtym roku wyszedl mi b.dobry - przepis dostalam od dziewczyn z forum po trzydziestce), takze salatke warzywna (nie cierpie jej kroic ale moj M. nie wyobraza sobie bez niej swiat), i zrobie chyba mazurek..wlasnie nalogowo szukam jakis fajnych przepisow na te ciasto..Tesciowa robi zurek, biala kielbase a moj M. miesa pieczone..jest w tym specjalista..Mysle tez o moze jakiejs lzejszej salatce oprocz tej warzywnej... Moze bysmy sie wymien...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się