Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      serniki

serniki

(14 wyniki)
    • Czy któraś z emam robiła sernik z lidla? Chodzi mi o taki z gotowych mieszanek. W przepisie jest informacja, żeby dodać 250g chudego twarogu i 200g sera twarogowego. I teraz nie wiem, o jaki ser i twaróg chodzi. Ja to rozumiem tak, że chudy twaróg to taki zwykły twaróg, który wystepuje w wersjach chudy, półtłusty i tłusty, ale co z tym zwykłym serem twarogowym? Czy to też taki zwykły, czy taki sernikowy? Niestety na opakowaniu nie ma wersji po niemiecku czy angielsku, jedynie po czesku, rum...
    • Chcę upiec sernik na święta ale nigdy jeszcze nic nie piekłam :( Pomóżcie! Mam blaszkę 25x30 Musi się udać!
    • Prymusem w kuchni nie jestem, ale dlaczego musiało mi się to przytrafić... Właśnie wyjęłam z piekarnika pachnący sernik, przełożyłam z tortownicy na pólmisek i sernik się rozlazł. Był wśrodku surowy:(( Dlaczego nie sprawdziłam tego zanim wyjęłam cholerstwo z formy?! W dodatku pochwaliłam się mężowi, że dziś robię sernik - będzie powód do żartów przez kilka dni... Jestem beznadziejna! Ania
    • no i kolejny raz nie wyszło, a tym razem tak bardzo się starałam i jest mi bardzo przykro; to może się chyba zdarzyć tylko mi, a robiłam dokładnie z przepisu; chciałam zrobić coś od siebie, a jutro przyjeżdżają rodzice i będzie siostra; i po co tyle zachodu, mogłam kupić w sklepie
    • w weekend mają do nas przyjechać dawno niewidziani bliscy znajomi, jako że są fanami wszystkiego co słodkie chciałam upiec dla nich jakieś fajne ciasto. pieczenie tak średnio mi wychodzi, umiem upiec szarlotkę i ciasto ucierane z owocami. i to by było na tyle. możecie polecić jakieś ciasto: po pierwsze primo łatwe w wykonaniu, po drugie primo smaczne a po trzecie primo efektowne?
    • puszcze pawia ;) ;) ;) w związku z tym ,że po świętach miałam sie odtoksycznić od tych boczków szynek lukrów i ton czekolady pływających w mojej krwi... wstawiłam właśnie do lodówki sernik na zimno :D taki na biszkoptach z truskawami i galaretką... wmawiam sobie ,że to takie lekkie wiosenne ciasto. Ale że sernik będzie do spożycia dopiero do jutrzejszej kawy ,obrobiłam świąteczny koszyk z czkoladowych jajek i królików... to tak apropos uzależnień :/
    • Czy przez analogię jak się dziecku wyżre połowę kolacji ledwie ono zacznie, to będzie to odchudzające? Nie mogę córce odpuścić kolacji, bo w lodówce jest sernik i ona go chce. Kanapka jest z kiszonym ogórkiem i stoi przede mną. Pachnie i kusi. Ja jestem na diecie MJ i coś bym dojadła. Chyba mogę, nie? Kradzione nie tuczy, a po połówce kromki można dać trzylatce sernik. Nie?
    • Domówka(22)

Nie wiem w co ręce włożyć, a w sobotę szykuje mi się "mała impreza". Moi rodzice i mój brat z bratową i dzieckiem przyjeżdżają (sama sobie na to zasłużyłam-zaprosiłam ich) do nas w tą sobotę. Chcą obejrzeć nowego kotka, którego kupiliśmy w weekend. No i mam problem: mieszkanie nie jest posprzątane, ja-lepiej nie pisać, dziecko od kilku dni rozrabia i ogólnie w dobrej formie, czyli cały czas się wygłupia itp. Głupio by było odwołać wizytę. Mam tylko piątek i sobotę do południa, żeby zacząć spr...
    • Dziewczyny wczoraj mi mąż powiedział, że bardzo mnie kocha, ale bardziej ode mnie kocha jeść sernik. Co mam o tym myśleć? Jestem załamana, pomuszcie - proszę.
    • pyszny serniczek na zimno:)Wam też czasami przychodzi ochota na coś słodkiego pomimo,że przecież zawsze się odchudzamy:)
    • Wiadomo, nagotowane były całe góry jedzenia, upieczone po kilka ciast i jak, zjadło się wszystko? A to co zostało nadal nadeje się do zjedzenia? U mnie niestety blacha sernika do wywalenia :( Taką miałam na niego skrytkę <przed mężem> że sama zapomniałam, spód podpleśniał. Chyba tylko do wywalenia? Czy może spód odkroić i resztę zjeść?
    • fryzury, paznokcie czy opinię w towarzystwie...hehehehehe Licząc, że nie wszystkie panie mają styl: "nie robię nic na święta" albo "chcesz tel. do dobrego cateringu?"- jakie ciasta pieczecie? Podzielcie się jakimiś Waszymi specjałami, także tymi, od których nawet naocznie zwiększa się rozmiar w talii;) Ja robię tort cytrynowy (wg. przepisu z bloga Dorotus79- jak ktos lubi cytrynowy klimat- polecam:) oraz lodowiec..resztę z reguły zapewnia moja mama;)
    • Kiedyś się żaliłam, że mój mąż każdy piątkowy wieczór spędza poza domem ze znajomymi, a ja siedzę sama: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=86945348&a=86945348 A więc muszę powiedzieć, że dziś naprawdę jestem z tej sytuacji zadowolona. Siedzę sobie przed laptopem ze smaczną kolacyjką na kolanach. W TVN leci "Powrót króla", który widziałam już ze trzy razy, ale uwielbiam i zerkam z przyjemnością. W piekarniku piecze się sernik. No, może jedynie z tym sernikiem nie do końca mi wys...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się