Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      serniki

serniki

(12 wyniki)
    • chodzi mi dokladnie o ten ser www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/408209_Longley_Farm_Cottage_Cheese__125g.html da sie z niego zrobic cos innego niz slony twarozek ze szczypiorkiem?
    • i nie tylko... Mialyscie takie akcje jak ja w Wigilie? robie sobie serniczek na zimno, zwany nowojorskim i juz sie oblizuje na bozonarodzeniowa poranna kawke i ten sernik. Rano w Boze Narodzenie wyciagam dzielo a tu wielka d**a, sernik sie przelewa po formie. Oj slabo mi sie zrobilo, ale mysle trudno, moze sie cos uda jeszcze zrobic, no w kazdym razie gorzej juz nie bedzie - wbilam 2 jaja, dodalam maki, rodzynek, zmiksowalam i siup do pieca. I po godzinie wyszedl mega wielki sernik, pyszny i...
    • Dziewczyny potrzebuje SPRAWDZONEGO przepisu na swiateczny sernik (z uwzglednieniem w przepisie lokalnego twarogu najlepiej:-). Jak tu zyje to nigdy za chiny ludowe nie wyszedl mi sernik- inne ciasta super, piernik, szarlotka, drozdzowe...a ten sernik jakis uparty! Zawsze taki niski gniot. Do swiat jeszcze czas, po drodze imneininy wiec bedzie czas na cwiczenie przepisu. a robi moze ktos na sweta kutie z tutejszych skladnikow?
    • Czy znacie jakis szybki i prosty przepis na sernik???Napiszcie....
    • Dziewczyny, chcialam zrobic sernik na zimno, taki co sie miesza galaretke w proszku z serkiem waniliowym, ale nie wiem jakiego uzyc serka - quark, fromage czy jakis inny? Dzieki, pozdrowienia, Joa
    • Poprosze o jakies fajne w miare proste przepisy bo zaczynam sie juz zastanawiac co tu dobrego upiec:)
    • mam niedlugo urodziny, wwlasciwie juz pewnie powionnam robic ciato ale nie wiem jakie. Chcialabym zrobic cos polskiego, ale nie moge tu kupic sera do typowego polskiego sernika czy piec makowcow. co proponujecie? Slodka Dorotus, licze na jakies podpowiedzi
    • Dzisiaj ponownie zapodaje sernika w piekarnku i w zwiazku checia powrotu do nautry postanowilam zakupic Vanilla EXTRACT a nie jak wczesniej Flavouring. No ale okazalo sie ze extract nie pachnie waniliowo czego nie mozna zarzucic flavouring-owi. Tak wiec chyba jednak do ciasta lepiej dodawac sztuczny smako- zapach aby uzyskac lepsze efekty. Notabene tydzien temu takze pieklam sernik tyle ze wedlug angielskiego przepisu ale niebylo co pokazywac bo angielski sernik wyladowal w kibel...
    • szaro-buro i ponuro :( Posadzilam jesienne kwiatki w ogrodzie i obawiam sie, ze "dzieki"takiej pogodzie one nie zakwitna. Slonca im trzeba!!! A mowilam mezowi, zebysmy gdzies do Afryki wyjechali, tam przynajmniej cieplo caly rok ;)
    • heh, w pracy by robili loterie - now iecie - wplacasz funta zgadujesz wpisujac na kartce ile bedzie wazylo dziecko a zwycieza potem zbiera kase;) a Wy gdzie myslcie jest cherrie> Juz w domciu z dzidziem ? W szpitalu? Cherrie mamy nadzieje ze wszstko gladko bez komplikacji:!!!)
    • Poradzcie Kochane czy kupie tu gdzies bialy ser do pierogow?? Jesli tak to jaki i gdzie?? Pewnie robicie serniki:) Jedyne za czym moja corka teskni to rusie pierogi! Z gory dzieki!
    • Tu link do zdjecia moich kulinarnych podbojow: patrz.pl?60287

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się