serniki

(5 wyników)
  • [img]https://2.bp.blogspot.com/-MsxqbA3z7js/T9yNEmtj7PI/AAAAAAAABds/_aASRWRIPpA/s320/sernik+krojony.jpg[/img] Jedną ręką piekłam. Lewą. Zgadnijcie jak smakuje :)
  • Na pracową Wigilię upiekłam Małżonowi sernik. Zwykle piekę go z chałwą, ale baza sama w sobie jest pyszna, więc upiekłam bez chałwy a jedynie oblałam czekoladą - o czym poinformowałam głośno i wyraśnie po trzykroć. Ten zaś chcąc zareklamować moje dzieło w jakimś zaćmieniu cały czas polecał wszystkim sernik CHAŁWOWY... dumny przytargał pusty pojemnik: ZJEDLI CAŁY! zakrzyknął, w 10 minut zniknął...! A ja tak sobie teraz myślę, że pewnie wszystko zjedli, bo do ostatniego kawałka CHAŁWY szuka...
  • Bo dzisiaj miałam jechać Mamitę odwiedzić. A cholernym wysiłkiem jest przewalenie się z łóżka do kompa. Gdyż mam grypę żołądkową. W nie aż tak ostrej odmianie ale i tak uniemożliwia mi ruszenie się z domu na dłużej, nawet jeśli nie z powodu rzygania za przeproszeniem, to z powodu gorączki i braku sił :( A tak chciałam jechać, i Babcia zrobiła mi sernik :( Smutno mi bardzo :(
  • jakie ciasto mogę upiec? Myślałam o szarlotce bo na pewno wyjdzie, ale szarlotka była tydzień temu w niedziele... Mam straszliwy dylemat zupełnie jak Ryśko z klanu.
  • na forum kuchnia nie szukam inspiracji, bo czasem mnie tam drażnią wymądrzaniem się ;D A pytanie jest proste. Chciałabym danie główne i dodatki wybrać. Odpadają ryby po Wigilii. Chciałabym wiadomo coś mięsnego i coś nietypowego, ale jednocześnie kuchnia polsko smakująca. No to , co polecacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się