Forum Kuchnia Thermomix
ZMIEŃ
      serniki

serniki

(3 wyniki)
    • Sernik(4)

Muszę się wam pochwalić bo jestem z siebie strasznie dumna :DDDDD Zrobiłam sernik i się udał (to była moja 4 próba w życiu - poprzednie były robione normalnie i nadawały się tylko dla psa :P). Miał tylko jeden mankament - opadł po wyjęciu z piekarnika. Może wiecie co robić żeby się tak nie działo :( ? A sernik był thermomixowy pt. Sernik Iwony (z takiej cienkiej beżowej książki - jak będziecie chciały to wklepię do przepisów) i jeszcze jedno to jest sernik bez spodu - sam serek. Su...
    • Robiłam już w TM wiele różnych serników, z różnych książek i ciągle nie mam jakiegoś sprawdzonego przepisu. A to za mało wyrośnięty, oklapły, półsurowy - a podobno w TM wychodzą świetnie. Możecie podać jakiś naprawdę sprawdzony przepis? Może tajemnica tkwi w pieczeniu, a ja nie potrafię po prostu go upiec. Będę wdzięczna za porady.
    • Czy macie jakieś wypróbowane przepisy świąteczne? Thermomixa mam od miesiąca i nie testowałam go jeszcze pod kątem wigilijnych potraw. Ciekawa jestem co warto ugotować...czym zabłysnąć ? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się