serniki

(9 wyników)
  • Taki prawdziwy, nie z gotowego proszku. Chcę zabłysnąć na święta:)
  • ostatnio został mi sprezentowany prawdziwy wiejski biały ser dostałam go zbyt sporo jak na własne potrzeby, więc poporcjowałam i zamroziłam niestety, po rozmrożeniu, był maxi-śmierdzący i niezjadliwy sam zapach powodował posmak w ustach, jak po refluksie żołądkowym /delikatnie powiedziane/ to samo stało się ze wszystkimi porcjami ser w zamrażalce był dosłownie przez kilka dni ponieważ mroziłam biały ser po raz pierwszy w życiu, to albo... białych serów się nie mrozi /???/, albo... mus...
  • Dziewczyny, znacie jakiś przepis na lekki w konsystencji sernik? Bardziej tradycyjny, bez żadnych wynalazków, ale żeby był taki delikatny :) I jeszcze chciałam zapytać o łososia. Kupiłam takiego w plastrach i co mogę z nim zrobić? Chodzi mi o połączenie z jajkami albo czymś, ale raczej na zimno. No i też bez wynalazków typu kawior ;) Będę wdzięczna za wszystkie rady :) P.S. No, wiem, że to nie forum Kuchnia, ale Wy macie takie dobre rady i przepisy, że nie mogę się oprzeć :)
  • Witam! Czy któraś z Was próbowała sera w wiaderku z Biedronki? Nazywa się chyba LuxMilk. Wszystkie świąteczne zakupy będę tam robić, ale nigdy tego sera na sernik nie miałam. Cena też fajna, ale czy jest dobry na sernik? Pozdrawiam.
  • Mam pół kilo sera w dwóch kawałkach. Z tym że jednego data ważności skończyła się 3 dni temu, a drugi ma na dzisiaj... Nie otwierane, więc mam nadzieję, że nadaja się do spożycia, ale chyba trzeba by było obydwa dziś zużyć... Co można zrobić z taką ilością sera? Nie chcę ich wyrzucić na zmarnowanie...
  • Witam Was i proszę o radę - został mi ser biały, taki z Dr Oetkera, w wiaderku( 1 kg, do serników) i tu problem. Co mogę z nim zrobić oprócz serników oczywiście:) Nie chce go wyrzucać. Z góry dzięki.
  • Z okazji zbliżających się świąt pomyślałam, iż fajnie byłoby wymienić się niedrogimi, aczkolwiek efektownymi pomysłami urządzenia śniadania wielkanocnego.
  • Czy już myślicie o nich czy jeszcze daleko do myślenia. Dziś postanowilam zrobić pierwszy plan na święta. Wypisałam rownież ozdoby okazyjnie kupione w badziewiaczku(sklepy po 3zł). Takim sposobem w domu i mojej głowie pojawiła się pisanka ;).
  • święta(11)

Mam w tym roku na święta gości.Co przygotować na święta i wigilie, aby było efektownie, tradycyjnie, ale niedrogo tak by starczyło jeszcze na prezenty. Co Wy podajecie dobrego na Wigilie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się