Dodaj do ulubionych

o mnie - wegetariance

18.06.03, 13:34
Jestem wegetarianka od okolo 5 lat (aktualnie mam 17). Nie jem miesa i ryb,
nie zrezygnowalam natomiast z jajek i mleka. Mam sie dobrze, prawie w ogole
nie choruje. Przperowadzone niedawno szczegolowe badania krwi wykazaly, ze
wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Chociaz dla niektorych moich
znajmych nadal nie jest to dowodem na to, ze mozna nie jesc miesa i byc
zdrowym.
Obserwuj wątek
    • soczewica Re: o mnie - wegetariance 18.06.03, 13:58
      nic nie mów.
      bo przyjdzie Lech i zacznie Cię straszyć.
      • Gość: Diana Re: o mnie - wegetariance IP: 213.25.91.* 18.06.03, 15:57
        Przede wszystkim to najlepsze gratulacje.

nie przejmuj się czyimiś szufladkowaniami. Ludzie niestety lubią mieć jakieś
        schematy (ja zapewne też) i kurczowo się ich trzymają.

Kiedyś bym nie pomyślała, że można mieć super extra dużo energii po dwóch
        tygodniach na samych sokach, bez miligrama jedzenia.

Dopiero jak sama przez to przeszłam, to zobaczyłam, że jest to możliwe (to nie
        chodziło o odchudzanie, ale o profilaktyke przeciwnowotworową - niestety brałam
        lekarstwa, które później się okazało, że przy okazji są rakotwórcze).
        • Gość: waga Re: o mnie - wegetariance IP: *.gen.twtelecom.net 19.06.03, 00:38
          a wazysz tak na oko 48 kilo czy mniej?
        • syrenka23 Re: o mnie - wegetariance 19.06.03, 14:19
          Gość portalu: Diana napisał(a):

> Przede wszystkim to najlepsze gratulacje.
          >
          > nie przejmuj się czyimiś szufladkowaniami. Ludzie niestety lubią mieć jakieś
          > schematy (ja zapewne też) i kurczowo się ich trzymają.
          >
          > Kiedyś bym nie pomyślała, że można mieć super extra dużo energii po dwóch
          > tygodniach na samych sokach, bez miligrama jedzenia.
          >
          > Dopiero jak sama przez to przeszłam, to zobaczyłam, że jest to możliwe (to
          nie
          > chodziło o odchudzanie, ale o profilaktyke przeciwnowotworową - niestety
          brałam
          >
          > lekarstwa, które później się okazało, że przy okazji są rakotwórcze).

hej diana :))

bylabym Ci wdzieczna gdybys troszke wiecej napisala na ten temat. Sama sie
          przymierzalam, niestety 4 dnia zerwalam (czego zaluje okropnie) ale nie moglam
          wytrzymac z glodu. Podobno mial przejsc 3 dnia, ale gdziez tam, ciagle go
          czulam, na niczym innym nie moglam sie skupic, a z natury jestem straszny
          zarlok, ciagle jem i jem.. Chce przeprowadzic wlasnie taka glodowke jako
          kuracje oczyszczajaca organizm, niestety silnej woli mi brak...
          mam nadzieje, ze sie odezwiesz :))
          • Gość: Diana Re: o mnie - wegetariance IP: 213.25.91.* 23.06.03, 11:04
            Cześć Syrenko

Odezwałam się na innym wątku, gdzie pytałaś o taką dietę i tam w miarę
            dokładnie opisałam. Nie pamietam tytułu wątku, ale pewnie pamietasz, gdzie
            ostatnio pytałaś o dietę na samych sokach.

nawet jak przerywasz taka dietę, (mnie to nie dziwi, pamietam jak się
            skręcałam), to przez pierwszy dzień "buntu przeciw diecie" jedz surowe owoce,
            warzywa. Wtedy przynajmniej te kilka dni będzie przydatnych do oczyszczenia.
            Jak się nie zrobi takiego "powrotu" poprzez jedzenie surowego, to złogi znów
            sie wchłoną.
            W czasie pierwszej takiej diety schudłam 10 kilo, po następnej tylko 2
            kilo !!
            czyli zależy, ile ma się złogów

"wolność dla zwierząt, ludzie do prania, sprzatania i gotowania"
      • Gość: LR Re: o mnie - wegetariance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 21:40
        soczewica napisała:

> nic nie mów.
        > bo przyjdzie Lech i zacznie Cię straszyć.

Jeżeli nie zrezygnowała z mleka i jaj tzn., że nie przyjęła skrajnie
        fanatycznych wegańskich bzdurnych zasad - nie ma powodu do niepokoju. Nie ma
        więc powodu do ostrzeżeń...
    • Gość: doku Wstyd im przyznać, że nie mają racji.nt IP: *.chello.pl 20.06.03, 12:18
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka