Forum Dom Prawo w nieruchomościach
ZMIEŃ
      sprzedam

sprzedam

(221 wyników)
    • Otóż sprzedałam mieszkanie własnościowe,które kupiłam będąc osobą wolną,a sprzedałam będąc mężatką,co jest zaznaczone w akcie notarialnym,sprzedałam drożej/kurort/a kupuję taniej o 10 tysięcy zł.i w innej miejscowości,co muszę dostarczyć dla notariusza i jak ma wyglądać zapis,że mieszkanie jest tylko moje,a druga sprawa co z U.S.Moje mieszkanie miałam lat 20.
    • Witam. Czy mogę sprzedać niewykupione mieszkanie komunalne, którego jestem jedynym najemcą? Pośrednik wspomina o możliwości sprzedaży takiego niewykupionego lokalu. Obawiam się, iż nie jest to do końca legalne. Mam rację?
    • Czy można podpisać akt notarialny na zakup mieszkania, jeżeli w bloku są nie sprzedane wszystkie mieszkania.Kupuję mieszkanie od Dewelop. , który twierdzi,że budynek został odebrany i protokołem odbioru może przekazać mi mieszkanie , ale akt natarialny zostanie podpisany z 5 miesięcy, ponieważ musi jeszcze papierkowo dograć sprawy gruntu z gminą. W umowie przedwstępnej jest podana księga wieczysta na ten budynek. W bloku są jeszcze wolne mieszkania,i niektórzy mówia , że ...
    • Jak sprzedać 3/4 udziału mieszkania, w którym nikt nie mieszka, nikt nie jest zameldowany? Czy to jest możliwe? Z osobą wpisaną na 1/4 nie mam kontaktu, nie wiem gdzie przebywa, nie łoży na mieszkanie, nie jest zainteresowana, a ja nie mam siły ciągnąć tego w nieskończoność.
    • calkiem sporo taich ogloszen w sieci, ale co to wlasciwie znaczy i jak to sie robi. Kiedys widzialam program w TV ze to chyba nie calkiem legalne. Czy ktos ma jakies doswiaczenie z takimi mieszkaniami?
    • zamierzam sprzedać swoje całkiem atrakcyjne mieszkanie w Warszawie. Czy wogóle, i do czego tak naprawdę potrzebuję pośrednika? Mam czas, mogę sama odbierać telefony i pokazywać lokal, na podpisanie umowy i tak udamy się do notariusza. Za parę groszy mogę wstawić własne ogłoszenie na gratce, trovicie czy otodom. Banner też mogę powiesić osobiście. Nie jestem kutwą, ale sorry, ŻADNA z tych czynności nie jest warta 30 000 zł które chciał ode mnie wziąć pośrednik. czy waszym zdaniem mogę BEZPIEC...
    • mam po mamie mieszkanie , które po podziale spadku chciałam dac swojej siostrze.Siostra zmarła .Tam mieszka jej mąż .Mnie nie zależy na tym mieszkaniu.Chcę je dac szwagrowi .Jaka jest różnica w opłatach ;jeśli mu podaruje -jeśli mu "sprzedam" notarialnie za najniższą możliwą cene
    • Witam :-) mam pytanko do wszystkich zaprawionych w bojach sprzedaży mieszkań. Razem z mężęm chcemy sprzedać (jak najszybciej) mieszkanie, które we wrześniu 2002 roku otrzymał od brata jako darowiznę. Od 2003 mąż jest w mieszkaniu zameldowany. I teraz moje pytanie ... macie jakiś pomysł jak sprzedac szybko i zapłacić jak najmniej do skarbówki?? Totalnie sie na tym nie znamy i nie wiemy ile będzie nas kosztowało sprzedanie przed upływem tych 5 lat. dzieki wszystkim za dobre rady :-)
    • Witam mam pytanie, w ubiegłym roku kupiłem mieszkanie na rynku pierwotnym - a dokładnie podpisałem umowe na kupno mieszkania a w tym roku odbieram mieszkanie i podpisuje akt notarialny. Doszłem do wniosku że wole wybudować dom. Aktualna cena mieszkania zwiekszyła się załózmy o 100 tysięcy. I mam teraz pytanie - jesli chce sprzedać to mieszkanie to czy moge je sprzedac już teraz (czyli sprzedać udział) i jaki płace podatek - od tego co zarobiłem czy od całej kwoty i czy bedzie to l...
    • Jak sprzedać przed upływem 5 lat,w celu uzyskania funduszy na sfinansowanie budowy domu jednorodzinnego i żeby nie trzeba było zwracać bonifikaty?
    • W marcu wykupiliśmy mieszkanie od spółdzielni mieszkaniowej (odrębna własność). KW jest w trakcie zakładania, trwa to u nas ok 3 miesięcy. W poniedziałek finalizujemy sprawę zakupu większego mieszkania a to będziemy chcieli szybko sprzedać, znależliśmy już klienta. Jak podpisać umowę przedwstępną, czy da się sprzedać to mieszkanie w takim momencie? jak załatwia się formalności w takim przypadku? połowa wartości bedzie kredytowana przez kupującego, w czerwcu teoretycznie powinniśmy już...
    • Firma developerska otrzymała pozwolenie na budowę budynku 4 klatkowego w 2 etapach. Wybudowała dwie klatki (pozwolenie było na jedną działkę)sprzedała wszystkie lokale i podzieliła działkę na dwie, jedna przynależy do sprzedanego budynku, na drugiej realizuja drugi etap czyli odrebny budynek z 2 klatkami sąsiadujący w ostrej granicy z już sprzedanym budynkiem. W aktach not. sprzedaży pierwszego budynku zabezpieczyli służebność gruntową przejazd i przejście do drugiego budynku.Sp...
    • Sprzedana działka jest rolna i zachowa charakter rolny. Nie jestem rolnikiem, czy w związku z tym mam zapłacić 19% podatku od sprzedaży?
    • Podpisalem umowe z posrednikiem na wylacznosc. Wiele miesiecy minelo bez rezultatow, az wreszcie sam znalazlem kupca. Czy w tym przypadku rzeczywiscie nalezy sie prowizja posrednikowi, ktory sam nic nie zdzialal? Tak jest w umowie, ale slyszalem opinie, ze to jest wbrew postanowieniom Urzędu Ochrony Konsumentów w takich sprawach. Czy ktos cos wie na ten temat? Z gory dziekuje!
    • Witam.Poszukuję osób z wykupionymi mieszkaniami,osób które są w temacie sprzedaży takich mieszkań z bonifikatą.Chcę podzielić się swoimi wiadomościami i uzyskać pewne porady od Was. Dzięki. Co dwie głowy to nie jedna.
    • Czy można przystąpić do sprzedaży mieszkania(akt notarialny styczeń 2008) ok.3 m-ce przed planowanym wpisem do KW(wniosek złożony w styczniu). Mieszkanie jest w całości kredytowane i planowane jest kupienie zaraz po sprzedaży większego.Jak to ugryźć?Co z podatkiem od sprzedaży(ulga meldunkowa przysługiwałaby dopiero w lutym 2009)?
    • Moi rodzice mieszkają w małej miejscowości, w lipcu wykupili na własność mieszkanie-komunalne(stare budownictwo), za niewielką sumę-36m2 za ok.7500zł. Po wykupieniu tego mieszkania chcieli je sprzedać i kupić sobie domek na wsi. Jednak okazało się,że otrzymali takie pismo: "Jeżeli nabywca sprzeda lokal mieszkalny lub wykorzysta go w celu innej niż uzasadniające udzielenie bonifikaty przed upływem 5 lat licząc od dnia nabycia, zobowiązany jest do zwrotu kwoty równej udzielonej boni...
    • Witam nabyłam mieszkacie spółdzielcze własnościowe 3 lata temu w drodze darowizny. Nie płaciłam podatku bo było to kilka drowizn od najbliższej rodziny. Czy to prawda że przez 5 lat od daty zakupu nie mogę tego mieszkania sprzedać?? A jeśli mogę to trzeba zapłacić jakiś podatek? prosze o odp.
    • Witam, mam takie oto pytanie: zakładając, że kupię mieszkanie (kredyt hipoteczny na 30lat), pomieszkam w nim 3 lata i zechcę je sprzedać. Czy coś takiego jest możliwe? Czy mogę sprzedać mieszkanie, jeśli nie spłaciłam jeszcze wszystkich rat?
    • Próbuję sprzedać mieszkanie spółdzielcze - własnościowe w Centrum Warszawy, ale po miesiącu poddaję się i korzystam z pośrednika w postaci Agencji. Denerwuje mnie, że są nachalni, że dzwonią mimo, że w ogłoszeniu piszę wyraźnie, że nie życzę sobie Agencji. Po drugie: daję ogłoszenie i za chwile jest 10 ogłoszeń identycznych ze skopiowanym ode mnie opisem i z ceną podobną lub powiększoną już o ich prowizję , tzn. szukają mi klienta i jak znajdą to mnie "szantażują" ,że mają dla mn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna