sumy

(22 wyniki)
  • Witam wszystkie mamy Bardzo proszę o wyjaśnienie za jakie szczepionki sie płaci i jakie to są koszty-mój synek ma 2 tyg wizytę u pediatry mamy za kolejne 2 więc nie mam jak zapytać a wy drogie mamy z pewnością wiecie. I jeszcze pytanie czy jest sens płacić? nie ukrywam, że koszty nie są bez znaczenia.Pozdrawiam
  • czym sie objawia cukrzyca u malych dzieci? Jestem troche zaniepokojona bo moj symek (22 m.) bardzo duzo pije. Dzisiaj juz do godz. 10 rano wypil 5 butelek picia!!! Czy to normalne?!!! Przy tym bardzo duzo siusia (co bylo by w sumie zrozumiale przy tak ogromnej ilosci polknietych plynow). Czytalam ze dzieci z cukrzyca duzo traca na wadze. Ale czy moze byc na odwrot? Bo moj Mateuszek byl raczej zawsze pulchniutkim dzieckiem, teraz wazy 16 kg, ale w sumie jest wysoki- okolo 96 cm. Ja...
  • Witam U mojej 3 miesięcznej córki pani doktor podejrzewa nietolerancję laktozy. Moja córka robi lużne kupki takie jakby galaretkowate ale nic poza tym jej nie dolega, nie ma wzdęć nie oddaje nadmiernej ilości gazów, nie boli ją brzuszek i nie ulewa.Karmię ja piersią, więc pani doktor nakazała odstawienie całego nabiału by sprawdzić czy z tymi kupami sie poprawi. Ja chciałabym zacząć ją dokarmiać mlekiem modyfikowanym i wsumie już zaczęłam podawać jej NAN1 i w sumie nic jej się...
  • jw córka wyglada jakby miała opryszczkę na wardze, w sumie to nie jestem pewna, bo nie wygląda na razie na pryszcze,tylko na coś takiego jasno brazowego, wczoraj mała wzieła do buzi piłke, taka która sie na polu bawiła i tak ją czule"pocałowała" wiec nie wiem czy to coś od tego jej nie wyskoczyło. Ale wracając do tematu, zovirax mam w domu, czy to mozna podać takiemu maluszkowi?
  • Zaznaczam z gory, ze u pediatry bylam, zreszta z polecenia forumowego, bo jestem na wyjezdzie i do swojego doktora mam daleko. Lekarka tez obstawiala kilka mozliwosci, mala dostala smecte, enterol i nakaz picia. Tyle ze ciut sie zmienilo, nie jestem pewna czy to ciag dlaszy, czy cos nowego wlasnie u lekarza podlapala. No i waham sie czy czekac spokojnie czy jutro znow do lekarza, a z kazda wizyta stowka leci.. Czwartek: w poludnie brak apetytu, po poludniu straszliwa rzadka kupa od k...
  • synek 6 l wlasnie zakończył lekką ospe, wyprysków w sumie było nieiwle - 3 na buzi i ok 20 gdz\ie na ciele ale jeden przez przypadek - przy uchu - podczas snu rozdrapal, 2 inne pozostawiły dołki nadal smaruję mazidłem z cynkeim - lae co robic aby dołki zmalały i zniknęły? czy srodki przeciwzapalne, czy wysuszające, czy natuszczające? co u was w praktyce pomogło?
  • aż sama się dziwię, że dopiero teraz mnie to zaczęło niepokoić... niepokój zasiała wychowawczyni z przedszkola, bo my tak się do tego przyzwyczailiśmy, że po prostu nie zauważaliśmy problemu. Bartuś skończy w grudniu 3 latka, zaczął chodzić do przedszkola i pani w przedszkolu zapytała mnie o to dlaczego BArtuś kiedy się bardzo cieszy, to bezwiednie "macha rączkami". Ba, nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak jest... Machanie - tak szybkie jakby chciał pofrunąć- towarzyszy mu w chwilach ...
  • Chiałam sie zwami podzielić, tym co teraz przeżywam. Zaczęło się banalnie, katarek i ból głowy. Leczyłam się sama czyli rutinoscorbin, wapno i polopiryna. Jakoś przeszło i nawet nie wiadomo kiedy zaczął się kaszel. Był to suchy, męczący, szczekałam jak pies. Dostałam syrop od teściowej i miałam nadzieję, że przejdzie. Pierwszego listopada zmierzyłam ciśnienie i już wtedy miałam niskie ale wysokie tętno. Mąż wciąż mi mówił nad głową żebym szła do lekarza. Do lekarza poszłam gdy dostaliśmy wy...
  • Córcia, 2,5roku miała w zeszłym tygodniu ospę, przeszła łagodnie i w zasadzie w środę dostała orzeczenie, że jest zdrowa. I tego samego dnia wieczorem dostała 38st temperaturę, w sumie bez innych objawów.Na drugi dzień, gdy temp. spadła postawiłam małej bańki, potem temperatura wzrosła do 39,8 i tak trzyma się do teraz (2dzień), pomaga zbijanie czopkami, ale jedynie na 6h. Byłam u lekarki, która stwierdziła, że w sumie nie wie co małej jest i zapisała antybiotyk. Dziś nikt badań...
  • Moja mała już po raz 2 tej zimy(jeśli tą zimę można nazwać zimą)ma zapalenie płuc, z zastrzykami, w sumie od urodzenia miała 3 razy płuca i 3 razy oskrzela, mówię o tych które skończyły się szpitalem lub antybiotykami, bo o rozlicznych infekcjach katarowych nie wspomnę... No i w czym rzecz : Pani doktor stwierdziła, że może wysłać ją do sanatorium i pyta mnie co ja na to? Oczywiście byłoby dobrze, ale nie mam pojęcia ile to nas będzie kosztować???? Pani Doktor nie potrafiła mi nic...
  • Dziewczyny jak długo podawać 3 miesięcznemu niemowlakowi Debridat? aż do skończenia buteleczki czy wcześniej zakończyć? zapomniałam zapytać pediatrę
  • Zaczepilam synka szczepionka Varixil ok. 4 m-cy temu i wlasnie wczoraj dostal wysypki, dokladnie 2 tygodnie od powrotu do przedszkola, gdzie wlasnie panowala wiatrowka. Poki co ma ok. 20 krostek, zle samopoczucie i brak apetytu. Czyli po prostu ospa. Czy ktores z Waszych dzieci zachorowalo mimo szczepienia? Czy przechodzily to lagodnie i czy czas wyzdrowienia byl krotszy niz przy ospie bez szczepienia?
  • Witam! Moja córcia (2,5 roku)już od dwóch tygodni (z dwoma dniami przerwy bez kupy) ma biegunkę. Przy tym nie ma temperatury, wymiotów, ból brzucha pojawia się tylko bezpośrednio przed kupką. Córcia ma apetyt- chętnie je i pije, ale kupka to poprostu woda (kilka razy dziennie) w różnych brzydkich kolorachz jakimiś śluzowatymi grudkami. U lekarza oczywiście byłyśmy. Od tygodnia bierze enterol i lacidofil- 2 razy dziennie i nic- zero efektu. Lekarka zleciła badania na salmonelle i pasożyt...
  • Witam! Czy jest na forum mama, ktora szczepila dziecko przeciw w/w bakteriom? Prosze, zeby napisala o tym, jak to wygladalo, w jakim dziecko bylo wieku, jaka cena, czy byly jakies skutki uboczne, czy jest zadowolona itp Zastanawiam sie nad zaszczepieniem mojego dziecka i bede bardzo wdzieczna za wszystkie odpowiedzi Dziekuje
  • Mam pytanie godne przerażonej, znerwicowanej mamuśki...ale już głupieję. Moja córcia ma od dwóch dni rozwolnienie...chyba. Bo stolec jest poprostu dziwny. W sumie to jest jedna kupa dziennie...no może jedna i pół, ale za to dziwna. Kolor ma takiej bardzo jasnej musztardy i konsystencję też ma podobną. No taka kupa niemowlaka, którym przecież nie jest (19 miechów). A...i śmierdzi przeokrutnie. I teraz zaniepokoiło mnie to , że endokrynolog jak dzwoniłam do niej z wynikami badania h...
  • Moja córka ma anginę ropną, od niedzieli wieczorem bierze antybiotyk (Augmentin) w sumie już 5 dawek. Zajrzałam jej dzisiaj do gardła i nadal full ropnych kropek! Czy to nie powinno już odpuścić? Zastanawiam się, czy ten antybiotyk na nią jeszcze działa... Dwa tygodnie temu skończyła brać też Augmentin, też miała anginę (druga zaczęła się 10 dni po skoczeniu poprzedniego antybiotyku :(. Do wczoraj utrzymywała się jescze wysoka gorączka, dzisiaj prawie cały dzień stan podgorączkowy...
  • Panie i Dziewczyny, Mamy syna rok i 6 miesięcy - ponad tydzień temu zaczał gorączkować - podaliśmy najpierw tylko nurofen w zawiesinie aby zbic gorączkę (zaleciła pani dotkor). niestety nie pomagało i mimo już wydawało się że jest ok w czwartek to w piątek nawrót (żona na antybiotyku więc w sumie nie dziwne że nawrót). w poniedziałek wizyta u lekarza bo z nosa leciało przez cały weekand gorączka cały czas i kaszel doszedł. lekarz przepisał syropek , zyrtec oraz antybiotyk KLACID. w...
  • Ząbki(4)

Witam U miojego 21 mies synka na ząbkach pojawił się taki ciemny osad myjemy ząbki kilk arazy dziennie i nie widze poprawy nad ranem pije tylko moje mleko wieczorem podaje mu butelke BP + moje mleko (powoli go odstawiam) i krcze czernieją mu ząbki :( czy stomatolog moze usunąć ten osad ?
  • Moja córcia od kilku dni ma upławy, tzn. parę razy miała zabrudzone majteczki. Wybieram się oczywiście szybko do ginekologa, ale może córcia którejś z Was przez to przeszła i wiecie co to może oznaczać? nie ma podwyższonej temperatury, więc myślę, że to nie jest stan zapalny, ale co?
  • Kochane dziewczyny, bardzo się martwię czy mój maluszek nie ma tej strasznej choroby. prosze napiszcie jakie były pierwze zauważone przez Was objawy, na co zwrócić uwagę i kiedy to spostrzegłyście. Bardzo się martwię i proszę o odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się