Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      sumy

sumy

(38 wyników)
    • kochane, poradźcie coś - czy to normalne aby tak małe niemowle spało 2xpo 30 min i 1xpo 1h. przyznam że synek jest mdz dzrzemkami bardzo aktywny i ja się szybciej męczę zabawą niż on:-( napiszcie czy wasze dzieciaczki też tak mało śpią???
    • Moja mala od kilku dni spi tak: od 22:00 do 2-3 w nocy potem karmienie, a potem jakies 4 godzinki znow karmienie. No i zaczyna sie dzien /dla mnie nie konczacy/ bo ona tak naprawde to juz nie chce spac wiecej. Zdarzaja jej sie drzemki 15 minutowe.A potem probuje ja zabawiac czymkolwiek, po minucie, kilku wyjatkowo kilkunastu juz sie nudzi i znowu wrzeszczy. Jest ciekawa wszystkiego, ale jeszcze chyba "za malo kontaktowa" i nie potrafi sie niczym zajac. Czy tak ma byc?
    • tak został wczoraj określony mój Syn przez jedną z lekarek.... nie wpłynęło to pozytywnie na moje odczucia tym bardziej, że wypowiedziane było w momencie, gdy zauważono pewne nieprawidłowości w szybkości rozwoju Malucha typu: nie podnosi główki do siadania (4,5 m-ca, karmiony piersią). Odebrałam to jako krytykę i zarzut kierowany do matki, która zapasła dziecko i winna jest temu, ze Syn jeszcze nie wykazuje gotowości do siadania... Może faktycznie wina leży po mojej stronie???
    • Ile godzin snu nocnego i ile w sumie dziennego? Albo inaczej - ile w sumie na dobe?
    • Synek bardzo późno zaczął ząbkować, bo pod koniec 7 m-ca wybiły mu się dwa dolne ząbki. Teraz natomiast zaczął 11 m-c i idą mu 4górne na raz!!! Nie gorączkuje, w dzień jest w miarę spokojny, chociaż ma ataki nerwowego gryzienia czego popadnie, a w tym nawet mojej brody - ale najgorsze są noce. Wtedy wierci się , siada na łóżku i leci na boki jest śpiącym, ale strasznie marudzi głową wbija się w poduszkę, nogami kopie, popłakuje. Byłam ostatnio u lekarza i poradził mi , żebym na noc dawała pan...
    • Macie jakis pomysl co zrobic ? Mala ma dokladnie 5 m-cy, od m-ca je juz kaszke na mleku modyfikowanym, ostatnio tez wprowadzilismy deserki i obiadki zgodnie z wiekiem. No i zaczal sie problem - o ile malutka z apetytem zjada wszelkie nowe potrawy, odmowila jedzenia mleka. Udaje sie jej go podac tylko przez sen - rano i wieczorem ale bedzie tego w sumie moze ok 350 ml (w sumie przez caly dzien) i to jesli mamy szczescie. Nie mam stresu, ze za malo je ale ze nie je mleka - bo ...
    • Dziewczyny-potrzebuję kremu na zimę-ma być 2w1 czyli dla mnie i dla małego i teraz schody, bo: ma być niebłyszczący,w sumie taki lekki-tak,żebym ja mogła używać;) Dotychczas używałam dla siebie Avene-ale ten ichni cold cream jest dla starszych dzieci. Zastanawiam się nad Klorane albo Mustelą,ale może być inny. Jakies sugestie?
    • Jestem bardzo ciekawa bo mój synek śpi w sumie około 5 godzin w dzień i w nocy od godziny 22 do 7 z przerwami na jedzenie. ciekawa jestem czy to dużo czy mało.
    • pytam, bo zastanawiam ie czy tylko moj model jest taki wyjatkowy i w dzien spi w sumie moze godzine...
    • Mam pytanie a w zasadzie prosbe do Was. W wakacje wybieramy sie z dziecmi na wczasy nad nasze morze. Syn bedzie mial wtedy 7-dem miesiecy. Prosze Was o podpowiedzi co moze mi sie przydac. Jesli ktoras z Was byla z dzieckiem w podobnym wieku to jak wygladala kwestia wozka - z jednej strony wygodny by byl duzy na pompowanych kolach ktore jako tako pojada po piachu, z drugiej z kolei bedziemy mieli malo miejsca w samochodzie i lepiej by bylo parasolke. Ja jak na razie pomyslalam, ze trzeba...
    • witam, mój 1,5 mc synek okropnie stęka, pręzy sie przy odawaniu gazów, przy robieniu kupki, budzi go to gdy śpi i widzę, że się męczy:( Już próbowałam wszystkiego-infacol, sab simplex, gripe water i nic, w sumie dalej to samo, czasmi jest lepiej czasami gorzej, czy moge Mu jakoś pomóc???? Od 2 tygdoni jestem na diecie bezmlecznej bo jest podejrzenie skazy białkowej i niby dlatego też tak sie pręży, jęczy i stęka-dostaje też beblion pepti (bo dokarmian) i w sumie nadal nic...Mo...
    • Jak Wasze dzieci czują się po szczepieniach? Wczoraj szczepiłam moją 9 tygodniową córeczkę: szczepionka obowiązkowa (skojarzona, 1 wkłucie zamiast 3), plus pneumokoki i doustnie na rotawirusy. Podczas szczepienia strasznie płakała, później w domu pospała ale wieczorem znowu bardzo płakała, zasypiała na chwilkę i wybudzała się niespokojnie. Noc przespała ładnie ale dziś rano znowu, pośpi troszkę i wybudza się z marudzeniem. Zwykle w ciągu dnia ładnie śpi, nie przeszkadza jej tele...
    • www.rp.pl/artykul/167290.html
    • oczko(4)

mojemu synusiowi jedzenie troche sie polepszylo,nawet przybral na wadze.teraz mam inny problem-ropieje mu oczko.co robic???jak na razie to przemywam je ciepla woda.sa inne rady?czytalam cos o masowaniu kanalikow lzowych,jest to dobre,jak sie to robi?
    • moj w dzien ma dwie drzemki.w sumie w ciagu dnia spi2-2,5h.w nocy 10h od 21-7,ale w nocy budzi sie nadal bardzo czesto-chyba ciagle chodzi o zeby,zaczelo sie jak skonczyl 4 mies.w nocy potrafi budzic sie nawet 10 razy!czy tylko ja tak mam bo jak slysze"moj/moja od 5 mies przesypia cala noc"to sie doluje...
    • Problemy z napięciem mięśniowym u dzieci są dość powszechne, z tego co widzę na forum. Mam do Was pytanie, czy w czasie ciąży brałyście regularnie większe dawki magnezu, no-spy lub innych "witamin"??? Ciekawi mnie, czy mogło to mieć wpływ na napięcie mięśniowe właśnie.
    • witajcie, czy sa ta 2 drzemki czy juz jenda tylko? ile godzinowa spia takie maluchy na dobe; wybieram sie z mala za granice pilnowac 4 latka i musze to wszystko jakos zorganizowac; dzieki za odpowiedzi pozdrawiam Anka
    • bo moj synek ma teraz 9,5 miesiaca i jest straszliwym niejadkiem. juz nie mam sily wpychac mu jedzenia i ciagle sie martwic ze malo zjadl. jemy tak- 7-8 rano 100 ml mleka 9.30 kaszka sinlac z owockiem w sumie ok 100- 120 ml, 14.00 obiadek- sloiczkowa zupka z mieskiem i kleikiem- ok. 160-190 ml (ok. poltora sloiczka) 17.00 - nie zawsze o tej porze cos sie uda wcisnac, czasem pol sloiczka owocka z chrupka kukurydziana alebo 60 ml kaszki czasem nic, 20.00 120-150 ml mleka. w miedzy c...
    • pediatra ostatnio mi mówiła, ze maluch juz powoli poznaje swiat i mozna go nosic tak "na siedzaco" pleckami do naszego brzucha i pod pupe trzymac. W sumie to wydawalo mi sie, ze jak dopiero samo zacznie siadac to tak mozna aby nie nadwyrezac kregoslupa. Z kolei neurolog powiedziala ze jeszcze tak male dziecko trza na lezaco lub pollezaco nosic - i ja tez tak robie co Wy na to? A jak Wy nosicie?
    • Dziewczynay jak długo może 6 tyg dzidziuś przebywać w foteliku samochodowym?? Pytam bo synek uwielbia usypiać i w domu go w nim bujam a potem go przenoszę do łóżeczka a po drugie jak skończy dwa miesiące planujemy pojechać nad morze i zastanawiam się jak to będzie z podróżą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się