sumy

(45 wyników)
  • Witam wszystkich! Przymierzam się do studiowania na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu - SUM Administracja. Prosiłabym o informacje na temat uczelni... czy dużo trzeba się uczyć, czy trzeba być na wszystkich wykładach itp. :) Może ktoś z Was tam studiuje i mi powie jak tam naprawdę jest. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.
  • Przypusmy, ze mam licencjat ze stosunkow miedzynarodowych i chce robic administracje SUM na uczelni, ktora to umozliwia. Ale czy sa szanse utrzymania sie na SUM, skoro Ci, ktorzy maja licencjat z administracji maja juz jakas wiedze. Czy na SUM uczysz sie calkiem czego innego niz na licencjacie, tzn. wiedza zdobyta na licencjacie z adm. nie jest az tak wazna. Nie rozumie tego. Wg mnie takie polaczenie jest lepsze, bo masz 2 dyplomy, tak jakbys zrobil 2 kierunki. Moze sa osoby, k...
  • studiuje socjologie i zastanawiam sie co mozna po licencjacie z tego kierunku studiowac? licencjat - socjologia a SUM - zarzadzanie i marketing? ekonomia?...... co o tym myslicie? zaznaczam, ze na socjologii specjalizacja: zarządzanie personelem
  • Przeszukałam wszelkie mozliwe strony i nie znalazłam wiec prosze o pomoc. W tym roku koncze licencjat z pracy socjalnej i zastanawiam sie nas studiami uzupełniajacymi. Konkretnie chodzi mi o to czy mozna 2 razy zrobic studia uzupelniajace. Mysle teraz kontunuowac sum na socjologii i w trakcie, po roku zaczac pedagogike zaocznie. Czy mogę 2 razy konczyc sum czy muszę zaczynac pedagogikę od poczatku - licencjat a pozniej ewentualnie mgr. mysle ze nie bardzo ale moze jest jakas o...
  • Witam! czy ktoś z Was zdaje w tym roku na SUM Amerykanistyka - zaoczne - na UJ w Krakowie? Jeśli macie jakieś szczegółowe wiadomości, proszę podzielcie się!!!
  • Hej, może ktoś orientuje się jak jest w Instytucie Politologii, jaka jest atmosfera, jak wygląda rerutacja- okiem praktyka,czy trudno się dostać w szeregi politologiczne z innych uczelni studiując inny (ale pokrewny kierunek) również z Uczelni Wyższych Niepublicznych. Jakie są przedmioty, czy egzaminy są trudne i w ogóle troszku o życiu studenckim ;) Dziekuję i licze na odzew:)
  • Ponad miesiac temu obronilem licencjat z dziennikarstwa na UJ. Zbliza sie wrzesien i warto byloby pomyslec nad jakimis Studiami Uzupelniajacymi Magisterskimi. Jako ze na moj kochany IDiKS wracac chce mi sie raczej srednio, wiec uznalem, ze mozna sprobowac czegos innego. Padlo na amerykanistyke. Niemniej jednak zanim podejme decyzje chcialbym zasiegnac na ten temat paru informacji. Nie chodzi mi juz nawet o perspektywy pracy, bo zdaje sobie sprawe, ze tu i tam bede je mial raczej...
  • Hej, za rok będe miał licencjat z fizjoterapi i chciałbym iść dalej na magisterke, najlepiej dzienną. Wiem, że jest ona między innymi na AWF w Warszawaie i Wrocławiu, tylko, że tam kryterium do przyjęcia są testy. Chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają te testy, czego moge się spodziewać. A może wiecie też coś o innych uczelniach gdzie moge zrobić magisterke???
  • co lepszejsze?
  • zastanawiam sie na studiami uzupeln. mgr (niestacjonarne) zastanawiam sie nad uczelniami - WSZiP im Chodkowskiej, Wyzsza Szkoła Menedżerska, Koźmiński oraz UW. Chodkowska jest tańsza, WSM na Kaweczyńskiej również nie jest droga, natomiast Koźmiński i UW są dosyc drogie. Co polecilibyscie. Cena również jest dla mnie ważną sprawą.
  • Witam! Czy może jest ktoś kto się wybiera na ten kierunek lub studiuje na nim? Może ktoś się orientuje jaki był poziom trudności na egzaminie wstępnym w zeszłym roku i czy dużo osób chętnych było na jedno miejsce. Aha i jeszcze jedno jak wygląda sprawa z akademikiem, czy można dostać miejsce w domu studenckim bo ogłoszenie wyników jest dopiero po 20 września, a ja jestem z dość daleka, ok 400 km. Z góry dzięki pomoc:)
  • Ktoś studiował,studiuje,a może wybiera się.....będę wdzięczna za wszelkie informacje, sugestie, podpowiedzi i rady. Jak wygląda rekrutacja, jaka jest atmosfera, jak wyglądają zaliczenia etc. Za każdy- nawet malutki odzew b.dziękuję:)
  • Witam,kto sie wybiera w tym roku z Was na amerykanistyke na UJ?? Z tego co wiem co chyba jedyne studia gdzie nie trzeba miec TOEFLA z anglika i znajomosci na jego poziomie,studia sa raczej o historii i kulturze USA i Kanady wiec cos dla mnie :)) Problem jest w tescie podobno,ma ktos pytania z zeszlych lat??? Jak wygladaja studia???Jak jest z jezykiem naprawde i co taki absolwent moze po nich robic?? Pozdrawiam
  • Czy ktoś wie od jakiej średniej ze studiów lic. przyjmowano w zeszłym roku? Czy trudno się dostać? I czy da się te studia pogodzić z innym kierunkiem? Chciałabym złozyć papiery, ale w sekretariacie IAiSP powiedzieli, że w zeszłym roku przyjmowali od 4,8. Ale z pracą dyplomową czy bez to już nie wiem... Czy ktoś wie?
  • ktoś studiuje? jakie są przedmioty? dzieki z góry!!!!
  • czy w budżecie są zapisane środki na stypendia dla doktorANTÓW?
  • Witam!Mam problem, który wspólnie z Wami moze uda mi sie rozwiazac... Studiuje na kierunku 3 letnim (licencjackim). Na magisterskie mam szeroki wachlarz mozliwosci, ale ciezko sie zdecydowac ;-)Stad moje pytanie: Czy mozna w ramach jednego obronionego licencjatu studiowac 2 kierunki uzupełniajace???I miec wowczas 2 dyplomy??? Prosze o odpowiedzi :-) Pozdrawiam goraco! ps. Wydaje mi sie to mało prawdopodobne, ale kto wie? ;-)
  • w tym roku koncze studia licencjackie, stosunki miedzynarodowe na UŁ. Chciałabym je uzupełnić europeistyką na UJ, studia dzienne. Chciałabym poznac wasza opinie o tym kierunku na krakowskiej uczelni. Warto?
  • Cześć! Mam pytanie odnośnie średniej ważonej. Właśnie dowiedziałam się, że u mnie taka średnia się liczy do stypendium. Wiadomo, że pod uwagę brane są egzaminy z całego roku, ale zastanawia mnie ta 'waga' poszczególnych egzaminów. Studiuję filologię polską, więc myślę, że przedmioty typowo polonistyczne mają większą wagę od choćby historii Polski... 'Normalna' moja średnia to 4,5 (to wcale nie tak mało, zważywszy że dużo osób ma poprawki). Teraz zastanawiam się nad średnią ważoną, czy t...
  • prawo na Uniwersytecie Śląskim czy Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze na Akademii Ekonomicznej tez w Katowicach? oba dziennie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się