sumy

(22 wyniki)
  • Nie wiem czy Wasze dzieci oglądają teraz ten program, ja kiedyś oglądałam i byłam zachwycona, prowadziła to siostra zakonna a potem jakaś aktorka tak jakoś kojarzę, a dziś w sumie przypadkowo zaczęło się 'Ziarno' zachęciłam Tymka do oglądania i porażka, załowałam już po 10 minutach,że musi oglądać tą żenadę, po pierwsze program prowadzi Ksiądz,który wygląda i zachowuje się jak nastolatek..., po drugie może tak słabo trafiliśmy,ale gościem dziś byl Iwan Komarenko( ten znany z hitu czarne oczy ...
  • To, że moje dzieci ciągle chorują to już wiadomo. Ostatnio jednak ja dosyć często choruję, w sumie od września cały czas mam bóle gardła i kaszel. Co jakiś czas trafiam do lekarza, dostaje antybiotyk itp. Ostatnio miałam anginę. Po tej anginie jednak kaszel nie przeszedł a lekarz stwierdził, że gardło cały czas nieciekawe no i dał mi skierowanie na różne badania. W badaniu krwi wyszło mi, że mam wysokie CMV IGG 215 co oznacza, że ma cytomegalię (norma jest od 0 do 6) bądź jak wyczytałam w nec...
  • może dziwny wątek, ale.. wracaliśmy sobie ze spaceru po rynku i Ada nagle krzycząc - "Murzyn, Murzyn, mamo!" podskakiwała pokazując palcem. Być może i "widok" dla niej jeszcze niezwykły, choć dziwi mnie to troszkę, bo żadna "nowość" zobaczyć ciemnoskórą osobę, ale mnie te krzyki z lekka zawstydziły (wiem wiem - małe w sumie jeszcze dziecko), powiedziałam tylko żeby nie krzyczała tak i tyle i opuściła rękę, bo nie pokazuje się tak palcem, a "aferę" zignorowałam (w sensie nie przeżywałam, że...
  • ma jeszcze gwarancje. chyba do lata przyszłego roku. Klaudiusz używała go krótko bo kupiliśmy piętrowe a to stoi i w sumie żal aby stało. Mam cały zestaw z materacykiem i dwoma prześcieradłami. oraz pojemniczkiem pod łóżko fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2459362,2,1,030.html
  • bylysmy u lekarza i pediatra zwrocila mi uwage ze Amelce lekko poszły zęby do przodu od ssania smoka i w sumie ssie go juz tylko w czasie spania ale chciałabym ja całkowicie odstawic tylko to nie jest takie latwe, pomozecie moze znacie jakies magiczne sposoby?
  • dawno nie zaglądałam na forum bo szczerze mówiąc to nie mam czasu. mój mały urodził się 7 lipca, a ja od razu po macierzyńskim poszłam do pracy. czytam wasze komentarze i szczerze zazdroszczę dziewczynom, które stać jest na urlop wychowawczy. tylko trochę przykro jak któraś mówi, że dla niej dziecko jest ważniejsze od kariery. bo dla mnie dziecko jest najważniejsze na świecie, ale żeby mogło normalnie żyć jedna pensja nie wystarczy. niestety karmienie piersią skończyło mi się po pierwsz...
  • zawsze mi się podobała ;) a że straszniście brakuje mi ruchu i wysiłku fizycznego to wymyśliłam sobie, że mogłabym na takie zajęcia chodzić z Brunem. Dla niego byłaby to mega rozrywka i uspołecznianie się a także trochę gimnastyki, dla mnie... w sumie to samo ;) W Katowicach i okolicach są kluby, gdzie prowadzą grupy mieszane. Wysłałam kilka zapytań, czy mogę z takim maluchem ćwiczyć i czekam teraz z niecierpliwością na odpowiedzi. Co myślicie?
  • Hej dziewczyny, Karol wstał o 5 tej rano i do 7 -dmej niespał. I nagle w środku tego niespania mnie olśniło. Moje dzieci są chore na ospę. Już się nawet z tym pogodziłam, ale fajne to nie jest, bo np. nigdzie nie mogę się z nimi wybrać z domu. mają masę krost (zwłaszcza karol niestety), ale czują się OK, nie goraczkują, o dziwo nie drapią się. Jak Emilka zachorowała to wezwaliśmy lekarkę do domu i ona na koniec spytała czy nie potrzebuję zwolnienia na opiekę. Powiedziałam, że n...
  • jak zaraz po urodzeniu??? u nas jest w sumie ok duzo snu malo placzu... moj maly synus jak na razie ( palce skrzyzowane) jest spokojnym i wesolym dzieckiem spi praktycznie na czas, je tez ok... teraz uczy sie sam saba zajmowac tzn ppaluski oblizuje sciska blankiet zabawki gada do nich czasami troszkie tv pooglada w sumie jest ok... myslalam ze bedzie gorzej...
  • złapała mnie - podejrzewam że główny powód to słaby brzuch pociąży i noszenie dzieci; miała któraś z was?
  • Tak sie porobilo w mojim zyciu ze w obecnej chwili nie mam w sumie znajomych bo wiekszosc wyjechala ,czesc goni za kariera a ja jako jedna z niewielu jestem mama no i sie pourywały kontakty :( Naszczescie mam WAS :))) Zawsze jak mi smutno czy zle czy porostu chce pogadac moge tu wpasc i wiem ze mnie nieolejecie DZIEKI ZE JESTESCIE!!!!!!!!!
  • Uwaga co przeczytalam w gazecie "M jak mama" "W dniach 16-17 czerwca na terenach wyscigow konnych odbedzie sie Wielki Piknik MOTHER&BABY dla kobiet w ciazy,dzieci i ich mam. Mozna bedzie skorzystac z bezplatnych konsultaji medycznych,wziasc udial w cwiczeniach dla ciezarnych,kupic sprzet lub ubranka dla maluchow. Beda prelekcje na temat opieki nad dziecmi,karmienia,alergii i wiele innych tematow. Beda rowniez konkursy z nagrodami."
  • No tak skonczyly sie blogie czasy spania i jedzenia i mala chce wiecej ogladac swiat. jak nalezy spedzac z Maluchem te chwile? wiadomo troche nosic , no ale.. chyba nie nosicie o godzinie odkladam ja do lozeczka, narysowalam jej gruba kreska kwadrat kolo trojkat( tak przeczytalam ze to widza i interesuja sie ) ale w sumie super pomyslow nie mam
  • Dziewczyny, jak myślicie, zmniejszy się? Ja zawsze troszkę miałam, ale nie tak jak teraz. Wiem, że to są hormony, ale czy po ciąży będzie mniejszy?
  • ...u lekarza. Byliśmy dziś na kolejnych szczepieniach, w sumie 3 wkłucia - po jednym w każdą rączkę i jedno w nóżkę. Maja była bardzo dzielna, płakała przy każdym wkłuciu tylko króciutką chwilkę. Myślę, że chciała pokazać Tatusiowi jaka jest dzielna ;-) Waży teraz 6660g i ma 74cm wzrostu. Głowa i klata też urosły ;-) Pediatra ogólnie po badaniu stwierdziła, że Maja świetnie się rozwija, ma bardzo dobry kontakt z innymi osobami, jest pogodna, zdrowiutka itd. Uśmiechała się nawet, gd...
  • spotkałam kolezanke teraz wracajac z zakupów i wczoraj pani farmaceutka nie sprzedała jej Vigantolu,gdyz zostaje na razie wycofany,czesc partii jest zanieczyszczona- i radzila wyrzucic poprzednie buteleczki bo beda badac teraz wszystkie i nie wiadomo co jeszcze znajda. Pisze dla tych co uzywaja ten specyfik dla mlodszych dzieci
  • umowa bya taka że placimy 1200 na miesiąc po 300zl co tydzień; ale niania mi zaniemogla (kręgoslup)i w sumie nie wiem - czy placić jej cala kwote? w zasadzie kiedy ja jestem na zwolnieniu nikt nie paci mi 100%
  • oczywiscie zjadl ale polowe i oczzywicie wyjmowal z buzi zeby oblukac co to takiego mu daje,wlasnie wyczytalam ze od 11 miesiaca mozna podawac pol calego jajka razem z bialkem.
  • Wczoraj mój Szymcio przestał być poganinem:-) W kościele nie spał, wszystko go interesowało. Buzia uśmiechnięta od ucha do ucha. Sam ceremoniał chrztu-super. Ksiadz rewelacja:-) Imprezka po-bardzo udana. To był miły i wyjątkowy dzień:-) Minus-stracilam glos i to nie od napojow wyskokowych:-))))
  • witajcie, dziekuje za zyczenia, urodzilam w piatek 13 :) juz po 1 dobie bylam w domu.teraz maly spi, co jest moim sukcesem, bo plakal cala noc jak tylko odstawilam go od cyca- a karmic mi ciezko, bo pokarmu malo i sutki strasznie bola.jak pisalam wczeniej mialam bole w sumie przez caly dzien, ale przechodzilam je jakos i jak juz zajechalam do szpitala to rozwarcie na 7 cm. sam porod byl krotki, super polozna, sala do porodu itp.niesamowita uprzejmosc i zyczliwosc, nie to co w Polsce nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się