Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      sumy

sumy

(30 wyników)
    • Jaką według was kwotą minimalną miesięczną powinni dysponować ludzie, którzy decydują się na drugie dziecko?. Tak mnie zastanawia czy mieszczę się w w/w :-)
    • wczoraj, czekając na męża i synka, którzy brali udział w WOŚP, zrobiłam kilka rundek po centrum. i wiecie co? faktycznie. szaro. szaro, buro i smutno. tak patrzyłam sobie po ludziach... no smutno, ale nie myślałam w kategoriach o matko, co za hołota. faktycznie, często patrze na kogoś i mysle - boze... kto ci to pozwolil zalozyć na siebie?, ale potem przychodzi refleksja, ze moze dziewczyna nie ma pienidzy na nic innego, moze to wydaje jej sie szczytem dobrego smaku, moze kurtke z oczoj...
    • Zastanawiam się jak to faktycznie jest. Czy warto wspierać rozmnażanie się? A może te biadolenia o zgubnych skutkach niskiej dzietności to bajki? :D Przy każdej dyskusji na ten temat grono ludzi grzmi, że nie warto, bo rozmnaża się w większości patologia, a na emerytury pracujemy sobie sami ;) To jak? Może singli bezdzietnych wspierać? Kto napędza gospodarkę? Pytam jak najbardziej poważnie.
    • "To już postanowione! W tym roku nie urządzam świąt Bożego Narodzenia. Nie będzie lepienia pierogów, pieczonego mięsiwa, makowca, bigosów i sałatek. Nie będzie też dzielenia się opłatkiem i prezentów pod choinką. Nie będę dalej tolerowała skrajnego egoizmu mojego męża i dwojga dorosłych dzieci (26 i 28 lat). Dotychczas scenariusz był taki: ja przy gotowaniu i sprzątaniu, a ich wysiłek skupiał się tylko na ubieraniu choinki. W rezultacie zmęczona siadałam do wigilijnego stołu. W końcu zrozumia...
    • Wieczory spędzamy tak ja na kompie o przy telewizorze,jak nam sie znudzi to zamiana.Nie ma sexu nie na pocałunków,bliskości bo mieszkamy z teściową w małym mieszkanku i nie ma warunków za bardzo na igraszki.Jest tak bez emocji troche przyzwyczailiśmy się juz do takiego stanu już nawet nam się nie chce kłucić no bo niby jak jak teściowa jest w drugim pokoju(z teściową nie ma problemów)Nie wychodzimy razem nigdzie bo ja już się odzwyczajiłam.Jakoś tak dziwnie jak on jest na imprez...
    • Czy Wasze dzieci mają pozakładane polisy, oszczędzacie na ich przyszłość w jakichś towarzystwach ubezpieczeniowych?
    • www.youtube.com/watch?v=6yiaJsKhgT8 A to juz wspomnienie z wiejskich zabaw w remizie. Oj, jak fajnie wtedy bylo...Mialam takiego jednego, calowanie i calowanie przez pol zabawy;) I wtedy pilam wspaniale wino..."Mamrota" pilismy i cudnie bylo;). Jezdzilysmy na te zabawy z kumpela 50 km! Spalysmy u jej babci pozniej, a jaki kac byl nastepnego dnia... Niezapomniane:) To se nie wrati... Dawajcie obciachowe wspominanki.
    • Jestem nowa, ale każdy przecież kiedyś zaczynał. Jestem mamą dwuletniej (prawie) Wikusi ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15753460). Mam 29 lat. Chciałam się podzielić z Wami swoimi odczuciami. Jeszcze do niedawna przejmowałam się bzdetami, problemy całego świata upychgałam w swojej głowie. nie do końca potrafiłam się cieszyć Wiką, J. Sama szukałam sobie zmartwień, problemów. Owszem miałam udane dziecko, kochałam je nad życie, miałam dom, rodzinę, ale... zawsze znajdowała...
    • [img] https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/sVVBG9l09SFJwHc43B.jpg [/img] Moja droga do pracy jakoś zniknęła. Dziś postawili znaki ruchu. [img] https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/INvD4Tbvt4tv1JuvdB.jpg [/img] Ale jak widać ludzie jeżdżą. W sumie nie ma objazdu. A jak już się dojedzie do tego miejsca, to nawet nie ma jak nawrócić. Wcześniej żadnych znaków. [img] https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/bbG8FxuHZyiol4Q4nB.jpg [/img] W sumie to...
    • Jesteśmy ze soba 4 i poł roku, małżenstwo od półtora. Niedawno przeprowadziliśmy sie na swoje i... myslałam że to rozwiąże większość naszych problemów, ale okazuje się że nie. Mamy dla siebie coraz mniej cierpliwości, uwagi. Kłócimy się o głupoty, seks jest rzadko i bylejaki. Tzn jemu się chyba podoba, dla mnie jest bylejaki, taki bez emocji. Właściwie coraz bardziej mi to wszystko wisi... On twierdzi, że mnie kocha, ale na każde głupstwo reaguje taką wściekłością jakby miał ochotę mnie zabić...
    • Znalezione na forum:) Jak brać prysznic jak kobieta: 1.Zdejmij ubranie i włóż je do pojemników na brudną odzież, segregując na jasne, ciemne i białe oraz do prania ręcznego i w pralce. 2.Idź do łazienki ubrana w długi szlafrok. 3.Przyjrzyj się w lustrze swojej figurze i wypnij brzuch. Pojęcz, że znowu utyłaś. 4.Wejdź pod prysznic i przygotuj sobie myjkę do twarzy, myjkę do rąk,myjkę do krocza, szczotkę do pleców, szeroką gąbkę oraz pumeks. 5.Umyj dwukrotnie włosy szamp...
    • Rany jakiego mam lenia.Dziecię obudziło mnie o 7:30 i w sumie nie tak źle, ale mam tak okropnego lenia!!!!Dobrze,że sobie obiad ,znaczy mięso wczoraj usmażyłam i buraki ugotowałam.Teraz trz tylko pyrki wstawić.Jestem w domu sama, tylko z dziecięciem, bo małża do 14 w pracy.Jak by był to bym przynajmniej ubrana już była.A akto jeszcze te pyry i włosy farbnąć sobie muszę.A tu co?Tylko e- mama mnie interesuje.A i jeszcze na czacie byłam "naszym",ale tam pustki.
    • Czy są tu Mamy lekarki na rezydenturze??? Mam pytanie-o ile można przedłużyć specjalizacę -chodzi mi głównie o urlop wychowawczy.Dzwoniłam do CMKP i tam panie powiedziały mi , że o 2 lata.Wzięłam więc 3 miesiące urlopu wychowawczego.Ponadto wykorzystałam 4 tyg. urlopu wypoczynkowego i 2 razy w ciągu tego urlopu byłam na zwolnieniu lekarskim.W sumie do pracy wróciłam gdy córeczka miała skończone 9 miesięcy,przed porodem byłam na 2 miesięcznym zwolnieniu lekarskim więc w sumie w pr...
    • Jak w temacie. Miejsce przeznaczone jako wybieg dla psów, gdzie można psa spuścić ze smyczy by wybiegał się bez łamania prawa. Czy należy w takim miejscu pozbierać co pies zostawi?
    • Moja córeczka skończyła właśnie 8 miesięcy a ja miesiąc temu wróciłam do pracy. Ale zastanawiam się nad zmianą przede wszystkim dlatego ze nie jestem zadowolna z zarobków.Ogólnie to i tak nie zarabiam źle, ale biorąc pod uwagę branże w której pracuję i doświadczenie mogłabym znacznie więcej. NO i w sumie to obraziłam się trochę na moją obecną firmę za to jak zostąłam potraktowana będąc w ciąży - wiem ze moi koledzy dostali niezłe podwyżki, tylko nie ja - bo byłam w ciąży :) Choć...
    • zgubilam-tzn. moja teczke z podaniem do pracy i jakimis dokumentami pracodawcy. zadzwoniono do mnie z banku, zeby mi powiedziec, ze te dokumenty sa do odebrania. najpierw nie wiedzialam o co chodzi. potem, po przeczytaniu przez pana z banku adresata i reszty, czyli gdzie i o jakie stanowisku sie ubiegalam, wpadlam na trop. moj szef, z ktorym jeszcze nie podpisalam umowy, dzwonil dzis do mnie, ze przekaze moje dokumenty pani takiej i takiej, ktora ma sie ze mna skontaktowac. mysl...
    • Dziewczyny ciekawa jestem jak u Was z funduszami na kosmetyki fryzjera ciuchy? Ja odkąd wyszłam za maz i stałam sie mamusią juz nie wydaje takich ogromnych sum jak dawniej. Kiedys wydawałam tylko na siebie teraz jest dom dziecko wciaz nowe wydatki.Z biothermu i clinique zeszłam na tansze marki typu iwostin dermedic ba teraz krem Vichy to dla mnie powazny zakup na ktory przygowtowuje sie sporo czasu.A ciuchy?Zawsze kupowałam drogie bardzo dobre gatunkowo nadal je mam niestety od dłu...
    • Ja byłam z Mężem i Synem rok temu.NO jeszcze to zima nie była ale za to zimny październik. Wybraliśmy się do Zoo w Bratysławie. Super sprawa! Zwierzaki nie na wybiegach a w kojcach zimowych blisko można podejść. Nawet żyrafy wewnątrz się oglądało;-) Obsługa Zoo b. kulturalna i pomocna. Jakbyście tam jechali to nie zapomnijcie zrobić sobie fotki przy drewnianej żyrafie do mierzenia się! Jak zmienimy autko na nowsze to wybierzemy się do Zoo w Ostrawie .Podobno jeszcze ciekawsze! Jungle...
    • Hej dziewczyny, mam pytanie: jak długo zajęło Wam pisanie pracy? Wiem, że jest to rozciągnięte w czasie gdy promotor sprawdza poszczególne rozdziały itd. Gdy pisałam licencjata, trochę zajęło mi zbieranie materiału a samą pracę napisałam w 4 dni. Podobnie z magisterką, bo miałam promotorkę luzarę, która nie naciskała i napisałam na raz - teraz tylko czekam, bo już wysłałam jej całość i nie wiem czy nie będę jeszcze musiała czegoś poprawiać. Jak było u Was?
    • sport.onet.pl/0,1273376,2027341,wiadomosc.html ...czy to naprawdę spadek formy, czy sprytny chwyt marketingowy?;) Jakoś trudno mi uwierzyć w to nagłe załamanie i taką całkowitą porażkę..za to jak będą ładnie wyglądać te tytuły: "Czy królowa wróci na tron?" i te wywiady, zainteresowanie mediów, spekulacje, czysty zysk.... Ciekawe czy Rogowska już ochłonęła?;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się