sumy

(25 wyników)
  • Tu kilka uwag ogolnych, co do Teorii Gier: pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_gier Sposrod wielu krytyriow na jakie mozemy podzielic gry, za kryterium istotne, pozwole sobie wybrac tu ich sume. A zatem znamy nastepujace gry: - GRY O SUMIE DODATNIEJ np. milosc... tu oboje parnerzy , po udanym przeprowadzeniu gry znajduja sie w korzystniejszym polozeniu, niz przed :))) gra o sumie dodatniej jest rowniez zwykla forumowa wymiana informacji... wiele osob w koncu czegos nowego w Necie si...
  • Witajcie, Czy mieliscie kiedys taka sytuacje, ze zobaczyliscie Kogos, i zaczelo Wam sie wydawac, ze to TEN jeden jedyny?? Chociaz byl brzydki, niski i sztywny?? A pozniej okazalo sie ze jest bardzo sympatyczny i inteligentny, i ze ma zone... ale wydawalo sie Wam, ze tez sie mu podobacie, bo zaczepial Was, "ocieral sie" o Was przechodzac przez korytarz zartujac, machal do Was, choc z innymi rozmawial tylko o pracy... i wtedy zaczelo sie Wam wydawac ze moze i On cos do Was czu...
  • jak rozumiec sytuacje, kiedy ktos potrafi z ciebie wkolko zartowac , zeby za chwile powiedziec "to byly zarty". robi to najczesciej przy towarzystwie.popis? a za chwile potrafi zaprosic cie na nk ( to w sumie nic nie znaczy, ale jak sie kogos nie chce miec w swoich znajomych - to sie nie zaprasza).toksyczna "przyjazn" ,rozmowy nic nie daja, zeby ten ktos sie zmienil i zaczal szanowac. z jednej strony takie sytuacje j.w , z drugiej dowody sympatii tez sa...niedojrzalosc?
  • Rozpoczęłam terapię w grudniu. Na początku myślałam, że potrwa to miesiąc, góra dwa, a mamy marzec. Na spotkaniu w tym tygodniu poruszyłam ten temat, a psycholoszka na to, że jesteśmy na początku drogi dopiero. Nie wiem co mam myśleć. Niby mam jakieś tam swoje wariactwa, ale ogólnie czuję się dobrze. Nie sądzę, żeby terapia wzbudziła jakąś poprawę. Po prostu - idzie wiosna i nastrój mam bardziej pozytywny. A inne rzeczy, które mnie w sobie drażnią myślę, że mogę usunąć sama ciężką pracą...
  • Mproblem z lubieniem ludzi i z komunikacją z nimi. Staram sie ich polubic, zainteresowac sie ich zyciem, tym co u nich slychac ( pisze o ludziach z uczelni np ) ale w sumie wiem ze tak naprawde sa mi obojetni a wrecz czasami ich nie lubie. najcześciej odczuwam stres kiedy z kims rozmawiam ( chodzi o rowiesników ze starszymi nie mam problemu- moze to dlatego ze byłam oczkiem w głowie rodzicow, prawie jedynaczka bo mam o nascie lat starszego brata )po prostu brakuje mi pewnosci si...
  • Nie mam jeszcze teściowej ani teścia.....ale zastanawiam się... jak to wyglądało u Was :) kto zaproponował zwracanie się "mamo/ tato"... wy z prośbą? czy teście? A może nie było takiej nawet rozmowy....poprostu "masz się zwracać do mnie pani/ pan -mowią teście" W sumie to nurtuje mnie ten problemik....gdyż nie wiem jakbym sie zachowała :( Mam czekać na łaske teściów... aż mi zaproponują i do tej pory zwracać się "pani/pan" czy samej zaproponować [nie wiem czy to wypada tak się w sumie narzuca...
  • (prosze nie poprawiac pisowni...:) Swiat - to swiat, jako calosc Wolnosc - to wolnosc we wszystkich jej aspektach... Na jednym z forow padlo tu takie ISTOTNE, w moim mniemaniu, pytanie... Pod koniec lat 80.tych, w momencie upadku swiatowego systemu komunistycznego, Amerykanski politolog, Fukuyama, obwieszczal wprawdzie w swoim slawnym "Koncu historii", ze Swiat zmierza w kierunku liberalizmu i demokracji..., jednakze spora czes adwersarzy powatpiewala juz wtedy w tak piekne zw...
  • Zawsze jak potrzebowałem pokory, bo przez moment wydawało mi się, ze cos wiem o zyciu, czesto lubiłem zagladać na rózne fora, zeby poczytać sobie z jakimi problemami ludzie sie borykają w zyciu i jak inni (moze bardziej doswiadczeni) urzeczają im swojej madrości, by albo ich stryrac (to chyba najczesciej sie spotyka), albo uspokoić, albo sprzedać konkretnego kopniaka w tyłek, bo problem, który opisują wydaje mało istotny i smieszny (z ich doświadczonego punktu widzenia). No więc...
  • Wyszla ze szpitala, myslalam, ze zmadrzala, ale ciagle chleje. Ukrywa sie oczywiscie, ale chyba jest mega tepa, ze se sprawy nie zdaje ze czuc i widac chociazby po oczach. PRzepija pieniadze chociaz zyjemy z mojej renty, bo ona stracila robote przez picie. Moze powinn am jej pozwolic, zeby sie zapila na smierc. W sumie moj ojciec popelnil samobojstwo, co tam zrobic dziecko a potem go zostawic. Najlepiej zrobic bachora, nie kupic gumy a potem sie zabic i zachlac co nie. ja nigdy ...
  • To brzmi tak szalenie nienaturalnie, poza tym mam wypieki na policzkach i Zaczynam się plątać w tym co mówię. I w sumie wychodzi z tego jakiś bełkot. Jest na to rada? Mam sporo do powiedzenia, ale boję się odezwać, właściwie to nie wiem czego się boję. Że pomyśli, że gadam bez sensu i jakoś tak sztucznie to brzmi?
  • Wiec jak to sama powiedziala "zwyzywala mnie od Zydow". Nie chce jej i nie chce z nia rozmawiac, dlaczego sie mnie czepia? Dlaczego dzwoni i pisze, ze mam w domu za duzego kota i ze to nielegalne. Moj kot nie robi nikomu krzywdy ani problemow, ona tak. Jak ktos zechce porozmawiac, dziekuje z gory
  • mam ok. 30, mam chlopaka, znajomych, ale do nikogo nie potrafie sie zbliżyc. Nie spotykamy sie w knajpie, ale ja nie potrafie gadac o pie..ch tak po prostu. wszystko jest u mnie bardzo na serio, paza tym jestem zdecydowanie introwertycznym typem czlowieka. nie potrafie podtrzymywac znajomosci - zalezy mi szczegolnie na znajomościach i przyjazniach z kobietami, ale ja nie potrafie tego zrobic. W liceum mialam przyjacioki, pozniej to sie urawo i do tej pory jakos sobie nie radze. nie ...
  • Witajcie, Opowiem wam moja krotka historie. Dwa lata temu bylem innym czlowiekiem, byl to okres mojego buntu, wiec wszyscy wiedza jak to jest. Krecilem sie wtedy w niezbyt lubianym towarzystwie - skinheadzi. Bylem bardzo zbuntowany na caly swiat i chyba za duzo ogladalem telewizji. Teraz juz wcale nie ogladam. Pewnego razu zaszla sytuacja ze musialem sie tlumaczyc z jakiegos kolejnego glupstwa mojej matce. Powiedzialem jej ze zrobilem cos tam bo naleze do organizacji o strukturze pod...
  • Witam, jak wytłumaczyc można fakt, że jego ojciec , który w przeszłości miał sprawy karne z zakresu składania fałszywych zeznań i zastraszania świadka wypadku pistoletem - jest dla niego niemal "Bogiem" ? Były kiedyś pytania, na które dałam odpowiedż...gdyby nie moje "odpuszczenie" sprawy, jego tatus siedziałby teraz w ZK - miał sprawę z wyrokiem w zawieszeniu na 2 lata, i w tym czsie dopuścił się przestępstwa - okradł z kasy wspólną firmę... Odpuściłam w sądzie o ukaranie go...
  • w sumie to nie za bardzo jest co ale jakies 8 lat temu poznalam faceta i bardzo, bardzo zalezalo mi na tym, zeby z nim zaczac chodzic czy sie spotkac. sytuacja byla dla mnie trudna bo ze wzgledu na prace i przepisy bylo to bardzo niewygodne. skonczylo sie na niczym. Stalam jak ciele czekajac, ze moze mnie zaprosi i mimo wielu pretekstow/powodow nie doszlo do tego. mialam wiele rzeczy na glowie, wyjechalam i po paru latach musialam zapomniec. jakims bardzo dziwnym zbiegiem oko...
  • Matka. (18)

Piszę bo brak mi dystansu do mojej rodzinnej sprawy, a chciałabym go nabrać. Mieszkam daleko od kraju, ale często rozmawiam z rodzicami przez telefon. Ostatnio rozmawiałam z ojcem i ten oświadczył, że ma dla mnie ładny prezent, który dla mnie trzyma, jest to pokaźna suma pieniędzy.Chce abym przyjechała do kraju, wtedy mi go da. Ale gdy rozmawiam z moją matką, to ta mówi o drobnej sumce. I czuję po jej głosie, ze nie chce, aby ojciec mi dawał owe pieniądze. Matka wobec mnie była zaws...
  • z ktora w sumie od 4-5 miesiecy nie mialam kontaktu. Myslalam, ze sie pinda obrazila, ale jak widac poprostu nie miala czasu.....tyle romansow;p. Tak czy siak, co sie okazalo! Jest w ciazy! Myslalam, ze z innym chlopakiem, niz jest faktycznie, a tego obecnego zna jakies 3 miesiace. Oczywiscie zaplanowali z tej okazji slub;p. W sumie oczywiscie ona jest cala uradowana, ale prawda jest, ze w innych przypadkach na poczatku tez zawsze byla uradowana, zmieniala sie sytuacja po kilku mi...
  • temat w sumie wyczerpuje wątek.niestety piszę łzawo i sentymentalnie,ale wybaczcie bo inaczej nie umieum.usłyszałam,ze już mnie nie kocha i w ogóle do widzenia i jakże miłe "zostańmy przyjaciółmi".a ja tak nie potrafię.wciąż kocham i to poważnie.od paru dni chodzę i płaczę,bo prawie każdy przedmiot mi go przypomina,dosłownie każdy.i łzy lecą strumieniami.jak tylko coś robię,to zaraz przypomina mi się jak to było kiedyś.powtarzam sobie,że na tym 1 związku życie się nie kończy,że przecież kogoś...
  • niewiele czytalam o wypaleniu, ale to, co czytalam, jest widoczne u mnie, z ta roznica, ze ja sie ucze, i nei zrobilam jeszcze zadnej kariery. dochodze do momenctu, kiedy nic sie nie chce, nie widac sensu robienia czegokolwiek, bo i tak sie nie uda, nic mnie nie czeka i tym podobne:). tylko ze to nie mija, trwa od dawna, i laczy sie z przerazeniem przyszloscia. nie wiem co mam zrobic, nie czekam w sumie na nic, kazdy dzien wyglada tak samo, to, co bedzie po liceum, jeste stresujac...
  • Zastanawiam sie czy w tej sytuacji da sie wogole cos zrobic jednak z dnia na dzien przekonuje sie ze w sumie nie ma zadnego wyjscia jedynie CZAS moze cos zmienic, juz pisze o co chodzi: Otoz moja matka mnie nie nawidzi, nigdy nam sie nie ukladalo, potrafila przez pol roku sie do mnie nie odzywac, traktowala zawsze mnie okropnie, jest osoba bardzo nerwowa, wyzwiska sa na porzadku dziennym, przyzwyczailam sie do tej sytuacji, ostatrnio powiedziala zeby brala swoje rzeczy i sie wynos...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się