sumy

(37 wyników)
  • Dzis rano zbieralismy sie do pracy i maz nagle mowi do mnie 'sluchaj czy ty jestes sobie w stanie wyobrazic, ze za jakies 3 lata po naszym domu bedzie chodzila jakas dziewczynka?!' Rozesmialam sie bo to tak powaznie powiedzial, ale to w sumie prawda! nie umiem sobie tego wyobrazic. I w dodatku w ogole tej Młodej nie znam!:-) Wyobrazacie sobie czasem jak to bedzie PO?
  • Byłam już u diabetologa...dieta, dieta i jeszcze raz dieta ale za tydzień do kontrolii. Jak to lekarz powiedział przy moich wynikach raczej sama diata nie pomoże i insulina chyba będzie nieunikniona:(( Wszystko było by dorze gdybe w diecie którą dostałam nie było chleba razowego, praktycznie w każdym posiłku się pojawia a ja zwyczajnie nie mogę go przełknąć...czym to zastąpić bo białe pieczywo jest absolutnie zabronione... Co Wy jecie? Podjadacie czasami conieco tym bardzie, że zbliżają...
  • Dziewczyny, był już taki wątek, ale lata temu, u mnie od początku ciąży pojawiają się na dekolcie, piersiach, pod pachami i na brzuchu takie malutkie jasnobrązowe plamki, płaskie i lekko wypukłe, jest ich dużo, ale nie swędzą, czy któraś tak ma? Trochę mnie to martwi, choć wszyscy mówią,że panikuję, bo w ciąży występują różne zmiany skórne. Przed ciążą po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych wypadały mi włosy.Od początku ciąży biorę luteinę i duphaston, bo miałam duży torbiel na jajni...
  • nie wiem o co chodzi, w piatek bylam u ginki na usg i badaniu, powiedziala ze wszystko swietnie, szyjka sie nie skraca i jest twarda a ujscie zamkniete. lozysko bez cech odklejania, no i zmniejsyla mi dawke fenoterolu. bralam wczesniej co 4 godziny, a teraz 4*1/2. myslalama ze juz lepiej. nie fosuje sie , w sumie i tak leze, mimo ze mi ginka powiedziala ze nie mam nakazu czestego lezenia, tylko odpoczynku. i tu sie pojawia problem.wczraj zacal mnie bolec brzuch, i bilala w sumie ...
  • Mam pytanie! NIe wiem czy juz jestem w ciąży...nie ukrywam że bardzo tego chcę. Juz piszę o co chodzi...staramy się z mężem o potomka od tego cyklu...tzn okres miałam 11 czerwa...u mnie cykl trwa od 27 do 33-nawet 35 dni także bardzo nieregularnie. W sumie do tej pory przawie codziennie albo co 2 dzień kochamy się...i od wczoraj mam uczucie palących policzków...oczy też jakieś takie jak przy stanie podgorączkowym ... takie jakby miały pelno łez...a jeśli chodzi o temperaturę ...
  • Witajcie dziewczyny. W czwartek dowiedziałam się że jestem w ciaży. W pt zacząłam 5 tydzień. Od kilku lat jestem leczona na nadciśnienie. Teraz mzieniłam leki na odpowiednie w czasie ciąży. Lekarz mi przepisał Diphyrezylinum i dopgyt. Jednak po tym pierwszym czułam sie fatalnie- cmily mnie nogi, bol glowy, kucie w klatce wysoki puls i odstawilam go biorąc tylko dopgyt- czy dobrze zrobiłam? Czy znacie dobrego interniste czy lekarza który prawidłowo ustawi cisnienie w ciazy-????
  • cześć wszystkim! mam taki mały kłopot, nie jestem pewna czy jestem w ciąży test będę robiła dopiero jutro. rano jak się obudziłam miałam biegunke,straszne bóle brzucha i mdłości,zaczęłam wymiotować teraz juz mi troche lepiej, piersi mnie w ogóle nie bolą a wczoraj nie mogłam się dotknąć, mam jakieś plamienie nie wiem czy to okres czy nie, w sumie powinnam dostać 19.08.nie wiem co to może oznaczać.może ktoś mi pomoże, powiedzcie co to może być, bardzo chcę mieć dziecko staram się...
  • Witajcie! Poradźcie mi prosze. Jestem w 38tc.i dziś cały dzień napina mi się brzuch. Nie czuję przy tym żadnego bólu. Mała się rusza nawet więcej niż normalnie. Co się dzieje? Może to jakieś skurcze przepowiadające? Ale tak bez bólu?? Dzięki za odpowiedzi:) Pozdrawiam
  • Dziewczyny czy ktoras miala takie male klaczki -drobne smugi krwi zmieszane ze sluzem to nie sa ewidentne plamki krwi? czy to norma,troche sie wczoraj nadenerwowalam....niewiem czy to przez to?W sumie mialam raz plamienie na poczatku ciazy i to co teraz obserwuje to nie to samo...... Moze to norma?
  • Witam. Jestem w 10 tc. Lekarz powiedział że powinnam leżeć w domu z powodu stanu zdrowia. Chciałabym popracować do końca lutego. Jak mam powiedzieć szefowi ze jestem w ciaży i ze muszę isć na zwolnienie? Czy nic nie mowić, po prostu przynieść i dać zwolnienie. Umowe mam do 3 kwietnia i będzie musiał mi przedsłużyć ją do dnia porodu. Czy ktoś miał problem taki zwiazany z pracą? Proszę o radę.
  • Hejka..Nie wiem ale czuje,ze jestem w ciazy..Do @ mam 4 dni jeszcze..Mam piersi wieksze o dobry rozmiar..zaczely boles 2 tyg przed @..jajniki bola od dwoch dni w sumie..ale od dzisiaj rana zaczely mnie bolec plecy...w okolicach pasa wlasne :/ Jakby korzonki..
  • pomózcie kochane, po roku starań chyba czas zmienić lekarza na FACHOWCA. Która z Was chodziła do dr Polaka. Słyszałam że to świetny specjalista leczenia niepłodności we Wrocławiu. Gdzie przyjmuje, jak wyglądaja i ile kosztują wizyty u niego. Czy jest dokładny ..... pomózcie błagam. Mój lekarz od pół roku ogranicza się do Luteiny i Pregnylu, nigdy nie miałam robionych żadnych badań hormonalnych, monitoruje cykl przez 4-5 dni i to ... jak ma czas. Jestem na granicy wyczerpania psych...
  • jak wyżej. Dodam że już byłam w archiwum ale nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie. może to jest tak oczywiste że nikt o tym nie pisze.
  • Cześć dziewczyny. Mój problem polega na tym, że zupełnie nie panuję nad swoją wagą od kilku tyg. (teraz jestem w 35 tyg)mimo, że jem tak jak wcześniej, nie obżeram się. Do 30 tyg przytyłam tylko 5 kg, z czego byłam dumna i co mnie niezmiernie cieszyło, bo przed ciążą było mnie ciut za dużo. Natomiast od początku ósmego miesiąca przybywa mi co najmiej 1 kg na tydz, pzrez cztery tyg przytyłam kolejne 5 kg czyli w sumie 10. Martwię się, że dobiję do 20 bo jeszcze ponad miesiąc. Poza ...
  • Witam Was serdecznie i mam takie oto pytanko. Jak Wam w ciąży rozkładał się wzrost wagi, tzn, w jakich miesiącach ile przytyłyście. Dziękuję i pozdraviam Iza 17/18 tc
  • mój syn złamał wczoraj nogę, pojechaliśmy zaraz z mężem na pogotowie z nim, oczywiście skierowanie na rentgen, ja nei weszłam robić z nim zdjęcia bo wiem ze nie wolno, ale po zrobieni zdjęcia wziełam go na ręce, teraz zaczełam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam, bo przecież chyba był napromieniowany, a ja przeciez jestem w 6 tyg. ciązy. I tak idę w środę do lekarza więc się go wypytam ale w sumie denerwuję się troszkę
  • Dziewczyny - banalne pytanie, ale potrzebuje potwierdzenia. Jestem we wczesnej ciazy (5tydzien), poprzednia poronilam. Mam bóle (jak wiekszosc z nas:-) i nie wiem co robic.Biore duphaston a zaraz chyba wezme no-spe. Mam na wieczór zlecenie, które wiaze sie z zarwaniem nocy i niewielkim wysilkiem fizycznym. Olac? Czy sie polakomic (z kasa krucho)? Pozdrawiam
  • Do mojego porodu jeszcze długo ale chciałabym spróbowac z tym nienacinaniem. Załóżmy, że jade do szpitala a tam mówię "proszę o ochronę i jesli to mozliwe o nie nacinanie mnie" na co od położnej słyszę "jak chce pani popękac na dodatek w strone odbytu to ja moge nie nacinać". Zawsze moge powiedzieć, że sie nie zgadzam i koniec ale ja za swoje popekanie lub nie, odpowiedzialności brac nie chcę. Jak by tu porozmawiać? jakie argumenty wygłosić? tak 1, 2, 3...... co powiedzieć? dlacze...
  • Za "chwilę" rodzę drugiedziecko chciałam się dowiedzieć jak jest w przypadku drugiego porodu? Czy trwa on dłużej czy krócej? A przede wszystkim czy za drugim razem da sie uniknąć nacięcia krocza (mam koszmarne wspomnienia) po pierwszym nacięciu. Córke rodziłam w sumie 6 godzin. Najpierw odeszły wody po 3 godzinach dostałam pierwszych skurczy a po nastepnych 3 dzidzi była już na świecie. Dzidzia ważyła 2900 gr i wcale tak bardzo nie bolało. Teraz szykuje sie kolos przewidywana wag...
  • cos starasznego! to i to w czasie jednej ciazy. na pecherz mam nystatyne 3*2 tal. dziennie to daje w sumie 6. 1 tabl. kwasu foliowego +1 materny. czy taka ilosc ma wplyw na moje dzieciatko? nie daje mi to spokoju.... po prostu martwie sie czy go za bardzo nie truje tyloma lekami. wg. gin nie, ale czy ktos ma jednoczesnie 2 takie przypadłosci? nigdy bym sobie nie wybaczyla gdyby mu sie cos stalo i to z mojego powodu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się