Dodaj do ulubionych

Lymphomyosot

31.05.11, 19:45
Witam,

Mój trzyletni syna ma przerośnięte migdały. Laryngolog nalega na wycięcie, my jesteśmy przeciw, bo syn: (a) w zasadzie nie choruje - jest w przedszkolu od września 2010 i zaliczył jedno czy dwa lekkie przeziębienia i jedną nieco poważniejszą infekcję jedynie, (b) zapalenie ucha miał raz w życiu - ponad 2 lata temu, (c) nie miewa bezdechu sennego.

Nasza pediatra (nie-homeopata ale stosująca kompleksy homeo) zaleciła nam Lymphomyosot w tabletkach. Niestety zagubiłam dawkowanie. Czy jakaś dobra dusza może mnie poratować dawkowaniem? Syna ma 3 lata i 4 miesiące, waży prawie 17 kilogramów (jest szczuplutki, ma ponad metr). Nie jestem pewna jakie info może być jeszcze istotne dla dawkowania, w razie czego proszę o pytania.

Pozdrawiam i z góry dziękuję,

mama Krzysia
Obserwuj wątek
    • evik_k Re: Lymphomyosot 04.06.11, 14:27
      1 tabletka rano, tak daje mojemu 4 latkowi
      • mamakrzysia08 Re: Lymphomyosot 05.06.11, 10:35
        Dziękuję, tak też mi się kołatało po głowie.

mama Krzysia
    • sunn-iva Re: Lymphomyosot 06.06.11, 13:52
      Witam,
      według ulotki dawkowanie tego leku to: Zwykle od 1 do 3 tabletek 3 razy dziennie. Kuracja uodparniająca powinna trwać około 4 tygodni.
      Homeopatia nie rozróżnia dawkowania na dzieci i osoby dorosłe, więc żeby lek zadziałał wydaje mi się,że trzeba go podać częściej.
      Od ponad roku interesuje się tym zadnieniem, i sama leczę się tylko homeopatycznie. Jak byś miała kiedyś jakieś pytania o homeopatii to mam świetne źródło wiedzy, na prawdę fajna stronka www.akademia-homeopatii.pl
      • mamakrzysia08 Re: Lymphomyosot 06.06.11, 20:44
        Witam,

Dzięki za odpowiedź. Uodparnianie nie jest nam (chyba) potrzebne - syn choruje najrzadziej ze swojej grupy przedszkolnej i w ogóle (chyba) rzadko jak na przedszkolaka (2 przeziębienia i jedna infekcja z objawami żołądkowymi od września, czyli przez 9 miesięcy), a jest najmłodszy w przedszkolu.

Dotychczasowe leki homeopatyczne (głównie kompleksy) dostawał według wskazań lekarza w dawkach mniejszych niż te z ulotek preparatów, więc nie do końca jestem przekonana do dawkowania według ulotki i wydaje mi sie, że lekarka własnie mówiła o 1 tabletce dziennie ale nie jestem pewna. Tak chyba zacznę dawać i umówię się do lekarza żeby to potwierdzić.

Pozdrawiam,

mama Krzysia
    • zaba772 Re: Lymphomyosot 08.06.11, 13:12
      No to sie usmialam:) Weszlam na forum, zeby zapytac o to samo, patrze a ktos juz zrobil to za mnie;) hehe
      Po prostu jakbym czytala nasza sytuacje!
      A dzis wlasnie bylam u pediatry pogadac i dowiedzialam sie o Lymphoyosot'sie;)
      Nasza tez nie homeopatka, ale polecala:) A co do dawkowania to 3 razy dziennie po 1 tabletce, przez 3 miesiace:)
      Teraz jeszcze przeczytalam o 2ch innych lekach:
      Imupret
      i
      Tonsilotren
      Macie z nimi jakies doswiadczenia? Moze sa lepsze? Ja kuracje mam zamiar zaczac w przyszlym tygodniu. Jeszcze w poniedzialek mamy kontrole u laryngologa, z tymi migdalkami i tez podpytam o homeopatie, moze bedzie zorientowany:) Ale licze na Was!
      • mak-111 Re: Lymphomyosot 08.06.11, 22:59
        ja podaje imupret mojej 6 latce. sprowadzam z niemiec. u nas limphomyosot nie podzialal, a po imuprecie przestala chrapac po kilku dniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka