testy

(118 wyników)
  • Zrobilam dzis test ciazowy i wyszedl negatywnie. Zastanawiam sie czy jest mozliwosc zebym jednak byla w ciazy, bo mam bole krzyza takie jak w dwoch poprzednich ciazach na poczatku a przed miesiaczka takich nie miewam. Test zrobilam ten czuly 10mlu, dzisiaj 30dc a cykle mam 32 dniowe. Owulacje mialam ponoc okolo 19dc, pewnosci nie mam bo nie robilam zadnych testow owulacyjnych. Co o tym myslicie, czy jest jeszcze jakas nadzieja? To czekanie to dla mnie wiecznosc...:(
  • Dziewczyny, tak się ostatnio zastanawiam... Kiedy zrobiłam test 9 stycznia, w terminie @, okazało się, że pojawiła się II kreska, ale prawie niewidoczna. Zamarłam z zaskoczenia, ponieważ myślałam,że ten cykl mamy stracony. Nie mogłam w nią uwierzyć! Potem zrobiłam 2 test, to samo. Pomyślałam, że to może bardzo wcześnie i za tydzień zrobiłam kolejny. I znów to samo... Beta 313, słabiutka II kreska :( Kolejny tydzień, kreska słaba. W 6/7 tc zrobiłam kolejny test i kreska była troszkę mocniejsz...
  • No i mam problem....spóźnia mi się miesiączka ale nie potrafię powiedzieć ile dokładnie bo ostatnio miałam bardzo nieregularne cykle. Poprzednio dostałam po 24,wcześniej po 26 a teraz jest 29 dzień cyklu i nic:/ Kupiłam wczoraj dwa testy ciążowe ,które wykrywają nawet 6 dniową ciąże i oba wyszły negatywnie-nawet bladej kreseczki nie było. Oczywiście sam spóźniający się okres aż tak bardzo by mnie nie zaniepokoił ale do tego bolą mnie strasznie piersi(nigdy mnie tak nie bolały przed okresem) ...
  • Ja swój ciągle noszę w torebce... Nie wiem, czy dobrze mi to robi "na głowę", bo za każdym razem jak na niego trafię, to łzy napływają mi do oczu. Ale jakoś nie mogę go poprosu wyrzucić do kosza...
  • Dziewczyny, 30 dc i nic nie wskazuje na to, ze w najblizszych dniach dostane okresu. Przeciwnie dwa dni temu mialam straszny skurcz w podbrzuszu- tak po srodku (myslalam, ze na okres- ale nie). Mam silne objawy, ktore moga byc PMSem, ale moze tez i niespodzianka. Od kilku dni strasznie bola mnie piersi, jest mi niedobrze, nie moge jesc i spac. Temperatura od 5 dni 37 stopni, sluz bialy, nie gesty ale lepki. Zrobilam dzis test i wyszedl negatywny. Ale jesli owulacja byla pozno, to czy jest moz...
  • Hej kochane kobietki stosujecie to??? na czym to polega i czy warto sie wto zaopatrzyc jezeli ciagle nic ztego i dzizdzi nie widac ;-(
  • Za 4 dni powinnam dostać drugą miesiączkę po poronieniu. Od tygodnia mam zawroty głowy i "dziwne"samopoczucie, dziś coś mnie podkusiło i zrobiłam sobie test ciążowy - na początku pojawiła się kreska kontrolna, po ok.5 minutach pojawiła się druga kreseczka ale jest bardzo bledziutka ale widać ją, cos podobnego do tej kreseczki ktora miala kahakasurdo. Test nie był z porannego moczu. W zeszłym miesiącu też robiłam test tej samej firmy, nawet po kilku godzinach nie pojawiło się tam nic do...
  • zrobilam dzis test w jakims amoku o 6 rano... od kilku dni mialam przeczucie, ze jestem w ciazy choc dzis dopiero 28 dc. kreska wyszla jasniejsza, ale wyrazna. w poprzedniej ciazy, ktora stracilam - kreski nie bylo widac a beta byla niska i slabo przyrastala. stracilam juz dwie ciaze... zrobilam chyba wszystkie badania... nic nie wyszlo... boje sie... i ciesze sie... nikt jeszcze o tym nie wie, ale tylko wy mozecie zrozumiec moj strach. dlatego to napisalam. oj....
  • Jestem 4 tygodnie po poronieniu. Tydzień temu (sobota) mieliśmy z mężem w padkę - pękła nam prezerwatywa. Z obawy przed kolejną ciążą \9za szybko - ostrzeżenie lekarza\ po dówch godzinach wziełam 1 tabletkę postinoru, po 12 kolejną. Dziś po 9 dniach po "wpadce" wyszedł mi po 40 minutach bladziutki prawie nie widoczny test ciążowy tzn. mam na myśłi drugą wyjatkowo bladą kreskę. Czy to mogą być nie wypłukane resztki Bety po wcześniejszej ciaży??? Pomocy, boję się kolejnej ciązy tak ...
  • Mój pierwszy test to jakby pierwsze "zdjęcie" mojego 3,5 letniego synka. Oglądałam go sobie czasem z ogromnym wzruszeniem. Ten drugi test sprawia mi tylko ból. To "zdjęcie" dziecka którego nigdy nie zobaczę. Patrzycie czasami na te testy? A może schowłyście je do najgłębszej szuflady i nie checie o nich pamietać?
  • Bardzo proszę o pomoc.Jestem po dwóch poronieniach.Teraz staramy się z mężem i chociaż nie mam dobrych przeczuć to nie moge się doczekać żeby zrobić test.Czy któraś z Was robiła może test przed spodziewaną miesiączką.Kiedy można zrobic wajwcześniej.Z góry dziękuje.
  • W 7tc. badanie USG wykazało ciążę, dzidziuś był zdrowy, serduszko nawet biło. Miałam tylko wysokie ciśnienie i bóle w dole brzucha, ale lekarz powiedział żeby się tym nie przejmować i tylko unikać stresu. Przepisał tylko kwas foliowy. W kilka dni później dostałam krwawienia jak przy miesiączce, do ubikacji wyleciało ze mnie coś wielkiego i owalnego (ok. 10 cm dł. i z 5 szerokości), po tym krwawienie prawie ustało. Poszłam do tego samego lekarza i mu opisałam zdarzenie. On powiedzi...
  • Witam, nie wiem czy ktos bedzie umial mi na to pytanie odpowiedziec, wczoraj 5dc ze wzgledu na meczace mdlosci zrobilam test ciazowy, wyszedl pozytywny, dzis powtorzylam (inny test, inna firma) i znowu mam dwie kreski, zastanawiam sie czy ten moj ostatni okres mogl byc poronieniem czy tez moze dalej jestem w ciazy. Zrobienie bety nie wchodzi w gre bo u nas sie tego nie robi. Za mna 2 poronienia, 3 lata staran, poprzednie poronienia wygladaly zupelnie inaczej, byly dosc gwaltowne przerazliwie ...
  • Czesc dziewczyny!!!! nie wiem czy ja wpadlam w taka obsesje, nie moge o niczym innym myslec jak o dziecku. Ciagle mysle ze moze nam sie udalo, ale nie wiem jeszcze, jutro bedzie 30 dc i nie mam @, piersi mnie ie bola ale tak jakby staly sie nieco pelniejsze, mam nadzieje ze to nie na @, wczoraj temperature w pochwie mialam 37,9, jakies uklucia w brzuchu, czuje takie gniecenie, naprawde ie wiem czy ja sobie czasem tego sama nie wmawiam, czy to normalne. Przed zabiegiem cylke miala...
  • Kochani pomożcie, jutro ide do gina ale moze wy mi cos powiecie zrobial 2 test yszly pozytywne, potem wystapilo plamienie a pozniej okres, taki jak zawsze, w sumie to 11 dzien z podpaska:) dzis zrobilam test tez jest pozytywny, czy jestem w ciazy, czy to moze po poronieniu stezenie moczu sie utrzymuje, jak bylo u was poraddzcie
  • a tam 2 kreski... po roku od STRATY... jestem przerażona, boli mnie brzuch od kilku dni jak na okres, w sumie to w tych dniach powinnam dostać... miałam lekkie brudzenie i zaczęłam już czytać o niedomodze lutealnej... nie wiem co myśleć... boję się... czekam aż mąż wróci z pracy żeby mu powiedzieć... w środę idę do lekarki... boję się co będzie, boję się kolejnej porażki, mam niejasne przekonanie od kilku dni, że moje dziecko będzie chore... jakaś paranoja...
  • Wczoraj bylam u gina na konroli po porornieniu. Na usg wyszlo 18 dniowa ciaza. Widoczny pecherzyk. Poronilam 15 maja, miesiaczke mialam 14 czerwca, wiec wg wyliczen nie ma mozliwosci zeby byla to ciaza. Nie mialam robionego usa po poronieniu wiec pewnie jest to pecherzyk ciazowy ktory pozostal w macicy. OStatnia ciaza byla 6 tygodniowa (liczac od OM), poornienie samoistne. Moj gin powiedzial zeby przyjsc do niego po nastepnej miesiaczn\ce skoro testy ciezowe sa negatywne. Na wy...
  • Witam wszystkie dziewczyny:) poroniłam 22 lutego, okres dostałam dokładnie po 30 dniach 24 marca. Od 28 marca do dnia dzisiejszego czuję objawy owulacji, pikanie jajników, ból ciągnący w pachwinach i przechodzący do uda. Testy owulacyjne robię praktycznie od początku poronienia aby kontrolować hormony. Druga kreska pojawiła się 28 marca ale była dość blada w porównaniu do kreski testowej. Od tej pory testy owulacyjne są jednego dnia mocniejsze drugiego słabsze, a ból występuje codziennie. Czy...
  • jestem w przedziwnej sytuacji: po staraniach dostałam normalny okres, potem 2 dni spokój, i gdzieś od 8dc(kiedy planowałam następne starania) dostałam plamień- dość mocnych jak na plamienia... Dla żartów właściwie zrobiłam test ciążowy, bo miałam zapas i wyszedł mi pozytywnie...potem już przez kilka dni plamienia i testy pozytywne..... Po weekendzie poszłam do gina- mówię o sytuacji-po USG stwierdził że absolutnie brak ciąży, pozamacicznej tez raczej nie widać.... Kazał zrobić BETA HCG...
  • zaszłam w ciąże nie było z tym problemów udało sie za 1 podejsciem, czułam sie świetnie (prócz senności) 8 tydzien plamienia, szpital podtrzymanie, wróciłam do domu wszystko było w porządku, po tygodniu serduszko przestało bić. po zabiegu miałam robione badania bakteriologiczne (Chlamydia, cytomegalia i inne)badania ok. na własną rekę zrobiłam sobie badanie na przeciciała antyplemnikowe (z krwi) i badanie wyszło słabo dodatnie. na badaniu pisało ze trzeba powtórzyc za trzy tygodnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się