-
Na ulotce napisane jest, że 2 kreski oznaczają, że w ciagu najbliższych 24-36 godzin dojdzie do owulacji. A czy jeśli jest się w trakcie owulacji to tez pojawiaja się 2 kreski? Pytam, bo od 3 dni robie testy i od 3 dni mam cały czas 2 kreski i nie wiem, czy jestem w trakcie czy owulacja przede mną?
-
Czy sprawdzałyście testy ciążowe Pink Test wykrywające ciążę po 6 dniach od zapłodnienia? Może są też innych firm ale ja akurat trafiłam na ten konkretny.
W tym cyklu zależy mi na jak najwcześniejszym testowaniu, bo muszę odstawić Luteinę żeby nie wydłużyć zbytnio lutelanej (i tak mam 16-17 dniową :/).
I tak sobie liczę: ostatni dzień stosunku + max 3 dni żywotności plemników + max 8 dni do momentu ewentualnego zagnieżdżenia -> wychodzi, że w 12 dniu po stosunku byłby sens testować. Jeś...
-
hej dziewczyny, zrobiłam dziś test bo 15 dzien po skoku owu, i uzyskałam dziwny wynik.
kreska kontrolna wyraźna, przy niej pasek grubości tej linii biały a za tym białym bladoróżowe tło do końca paska, czy któraś z Was tak miała? czy to jakiś bublowaty test? (kupiłam w aptece AMIL)
-
Hej kobietki starające się o dzieciaczki!
Mam propozycje dla tych, które korzystają z testów owulacyjnych. Różne opinie na temat tych testów czytałam, a od trzech miesięcy staramy się z mężem o dzieciątko, więc postanowiłam dołączyć testy te do naszych zabiegów o potomka. Wymyśliłam jednak, że mogłybyśmy (staraczki) potraktować te testy na większym luzie, nie jako wielką nadzieję, ale jako eksperyment "naukowy" i sprawdzić, jak testy owe się spisują.
Zachęcam dziewczyny używające testów ow...
-
Witajcie
Cykle mam 25-26 d. Dzisiaj mamy 28 dc. Test wyszedł negatywny. Czy biorąc od uwage, że prawdopodobnie owulacja kolo 19 dc ( w tym miesiacu wyjątkowo póżno) czy jest szansa że test zrobiłam za wczesnie?
-
witam, dziewczyny jestem tu zupełnie nowa i mam pytanie czy test ciążowy może się mylić, ale w tę drugą stronę? tzn w sobotę i dziś pokazały się II kreski i sama oczom nie wierzę o!
Akurat w cyklu w którym przestałam się starać zaszłam w ciążę? dziwne. Mierzę temp. codziennie - podwyższona do 37,1 (wszystko wg zasad NPR) - boję się nakręcać bo to dopiero 30 dc przy moich zwykle krótkich 23 dniowych - biorę luteinę dopochwowo bo miałam zlecone na wydłużenie fl, ale że w tym cyklu nie starała...
-
Witam,
W poprzednim cyklu niestety sie nie udalo znowu :( W tym kupilam po raz pierwszy testy owu.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/710f147e0dd38fb1.html
tak to one wygladaja od 12-17dc oprocz jednego dnia, dzis nawet dwa razy.
I stad moje pytanie, czy to nie dziwne, ze prawie caly czas wychodzi pozytyw? a moze to ja zle odczytuje? hmmm..
-
Pierwszy raz w tym miesiacu mierze temp i robie testy owulacyjne. W tym miesiacu test owulacyjny pokazal mi 3 dni pozytywne, ale na wykresie z temp nie pokazalo mi aby owulacja jeszcze wystapila, co prawda temp idzie w gore. Moze dziewczyny wy mi pomozecie !! W co wierzyc ? temp ? test owulacyjny ?
-
Cześc dziewczyny
Jestem tutaj nowa i bardzo was proszę o pomoc!! Zrobiłam test ciążowy( taki najtańszy kupiony w Tesco) we wtorek po południu i były dwie kreseczki tzn. jedna bardzo widoczna a ta druga to taki cień cienia i pomyślałam że, skoro z popołudniowego moczu to ma prawo byc prawie niewidoczna. We środę rano zrobiłam następny i wyszło tak samo. Dodam, że wynik nie pojawił się natychmiast ani po 5 minutach tylko po dłuższej chwili.Myślałam że to może wina testu że jakiś trefny więc dl...
-
Dziewczyny, powiedzcie co sądzicie?
Dzisiaj rano, w 29 dc i 9-10 dni po owulacji, zrobiłam test ciążowy (bobo test płytkowy) ok 4:30 rano (bo akurat mąż wyjeżdżał :)) cykle mam ok 30 - 32 dni. Po ok 5 minutach spojrzałam na niego wyglądało, ze nic tam nie ma, więc poszłam dalej spać. Jak wstałam ok 9:30 spojrzałam znowu i "coś" tam jest. Jest to taka cieniutka kreseczka, dużo cieńsza od kontrolnej i ledwo widoczna, dopiero przy odpowiednim ustawieniu, ale jest. Co myślicie, zgłupiałam. duż...
-
Dziewczyny znowu proszę o pomoc :)
Czy wiecie może czy duphaston, czyli generalnie progesteron ma wpływ na poziom LH? moje testy owulacyjne w 25 i 26 dc wyszły pozytywne, a owulacje potwierdzoną monitoringiem miałam 20 dc. dodam, że od 21 dc biorę duphaston, i stąd moje pytanie, czy może on mieć wpływ na to, ze te testy wychodzą pozytywne, czy on w jakis sposób podwyższa LH? Cykle mam ok 32 dni, wiec jestem na ok 4-5 dni przed @.
Z góry dziekuje i pozdrawiam Was ciepło ;)
-
Chciałabym już przygotować się do starań, poszukuję testów owulacyjnych. Wolałabym kupić na allegro, ale jest ich tam masa:) które możecie polecić? od którego sprzedawcy?
-
Jak to możliwe, ze jednego dnia są 2 kreski, a 2 jedna?
Miałam kiedys ciążę biochemiczną, ale 2 kreska "zniknęła" wtedy po tygodniu w momencie gdy dostałam krwawienia. Niby test nie może być dodatni przy braku ciąży (nie biorę leków, nie mam torbieli itd.). Oba testy, które robiłam miały taka samą czułość.
Zgłupiałam totalnie, jestem zła, rozczarowana i nie wiem co jeszcze :/
Na betę nie mam jak iść przed weekendem, bo na dodatek auto mam w warsztacie, a blisko pracy i domu nie mam żadneg...
-
Czesc, dziewczyny, mam pytanie, 2 dni temu (28,06) zrobilam test i wyszedl pozytywny, z moich obliczen wynika ze do zaplodnienia moglo dojsc 12.06. czy ten wynik moze byc wiarygodny? czy test by wykazal 2,5 tygodniowa ciaze? dodam, ze biore hormony na niedoczynnosc tarczycy wiec moze te hormony moga miec wplyw na wynik testu? okres mam nieregularnie, miewalam cykle 30 - 40 dniowe, teraz mija juz 32 dzien od poprzedniego okresu, ale zdazalo mi sie dostac okres np po 38 czy nawet 45 dniach. w p...
-
Testy zostały zostały mi z promocji jaką musiałam w pracy pprowadziłam - niestety termin był do stycznia 2012 ale pytałam producenta i dostałam info że spokojnie nie są "zepsute" tylko wymogi farmaceutyczne narzucają im maksymalny termin waznosci i tyle.
Kto chętny niech napisze na maila: bok@twojedni.pl swój adres.
Wysyłam w liscie zwykłym po około 30 sztuk
(mogę się machnąc przy pakowaniu +/-1 ;-)
Koszt wysyłki biorę na siebie.
Wysyłam za darmo, jedyny warunek to polubienie...
-
Witam Kobietki!
Od tego miesiaca chcemy zaczac starac sie o dzidziusia . Do tej pory myslalam ,ze nie bede miala problemu z ustaleniem dni plodnych bo cykle mam regularne ( 28-29 dni ) a owulacje bolesna. Zawsze 14 dni po bolensnej owulacji ,ktora byla w 14-15 dniu cyklu ,dostawalam okres. Ale ten cykl jak na zlosc jest inny. Bole owulacyjne mam w 13-stym dniu cyklu wiec zrobilam test owu coby sie upewnic i wyszedl negatywny. Nic z tego juz nie rozumiem. Czy mozliwe ,ze ten cykl jest bezowul...
-
Witam,
jestem nowa na tym forum a w zasadzie stara nowa. Ponad 6 lat temu, razem z mamami czerwiec 2006 przezywałam tu chwile radości i smutku.
Teraz po tak długim czasie wracam od razu z pytaniem. 27 kwietnia poronilam ciąże w 5 tc. Było to poronienie naturalne, bez zabiegu więc lekarz dał nam zielone światlo na starania. Pierwszy raz w życiu postanowilam zrobić sobie testy owu bo nie wiedziałam czy w cyklu się coś nie pokiełbasi bo poronieniu ( zwsze mam cykle 28-30 dni)
Testy zaczeła...
-
czy test ciążowy w 7 dniu po owulacji i do tego wieczorem nie jest wiarygodny?
(wyszła jedna krecha)
-
Kochane, malpa spoznia mi sie 5 dni. Zrobilam dwa testy, w tym ten drugi dzis rano. Guzik. Nic. D... Jedna kreska i kropka.
Pobolewa mnie podbrzusze, raz okresowo, raz jakby owulacyjnie. I tak juz od pieciu dni. I nic.
Jestem taka sfrustrowana. Testy ciazy nie wykrywaja. To niechby ta @ przyszla bo sie teraz martwie, ze skoro takie opoznienie nie z powodu ciazy, to moze cos sie rozregulowalo?
Ech, powiedzcie cos..:)
I pozdrowienia dla wszystkich w ten poniedzialkowy poranek.
-
dziewczyny stosowałyście, stosujecie testy owulacyjne?
Mam nieregularne @ i trudno mi określić dni płodne, śluzu mam mało, a temperatury jeszcze nie zaczęłam mierzyć.
To mój pierwszy cykl kiedy staramy się o dziecko. Pierwsza ciąża udała się w pierszym cyklu.
Teraz gdy mam niedoczynność tarczycy (lecze się) wiem, że może być problem z zajściem w ciąże.
Zastanawiam się właśnie nad testami owulacyjnymi tylko nie wiem czy są skuteczne.
Ktoś kupował je na allegro?
Za wszelkie informacje dzi...