-
Witam,mam pytanie - czy test zrobiony 3 dni przed terminem @ jest wiarygodny??
-
Zauważyłam, że jest już dostępny w Polsce test NIFTY, badanie krwi, całkowicie bezinwazyjne, wykrywa w ponad 99 % zespoły Downa, Edwardsa, Turnera. Kosztuje ok 2500, więc drogo póki co , ale bez żadnego ryzyka. Wykonywany wcześniej niż amniopunkcja, wyniki błyskawicznie. Zastanawiam się co lepsze czy taki test czy amniopunkcja . Z tego co się orientuję to test NIFTY wykrywa tylko te trzy zespoły a amniopunkcja około 200 innych chorób. Czy to prawda czy mam błędne informacje? Jeśli tak jest...
-
Czesc dziewczyny
zrobilam dzis test ciażowy (ok 12 tak)wyszło mi przy literce C
czerwona kreska...(czyli test dobrze zrobiony został)a przy literce
T wyszla bardzo niewyrazna druga kreska...mam pytanie..czy przy
negatywnym tescie zawsze jest niewidoczna ta druga kreska? i powinna
byc tylko jedna kreska..a dalej białe to pole...czy zawsze pojawia
sie ta druga bardzo mało wyrazna..jak to jest..? zaznacze ze przy
drugim tescie wyszlo podobnie...bo zrobilam teraz na wieczor z
cieka...
-
zrobiłam dzisiaj test i wyszło coś takiego:
www.fotoszok.pl/upload/7ea24a2e.jpg
co oznacza taki wynik?
-
Witam. ostatnio zrobiłam test ciążowy 3 dni przed planowaną miesiączką i wyszedł oto taki wynik . dodam że współżyłam bez zabezpieczenia , mam 21 lat , i nie będzie dla nas żadnym problemem dziudziuś :) Proszę o komentarze CO WY O TYM MYŚLICIE ! ?
zdjęcie tych dziwnych 3 kreseczek tutaj :) Proszę o szybką odpowiedz :) pozdrawiam
Alex
-
Byłam wczoraj i po wypiciu roztwory 75g glukozy zwymiotowałam po 5 minutach. Miałam cytrynę i z wypiciem nie było większych problemów. Potem czułam się tak źle (zawroty głowy, mroczki przed oczami, nogi jak z waty, trzęsłam się jak galareta i miałam poty), że wolałabym tego badania nie powtarzać, bo jestem pewna, że zwymiotuję znowu więc po co się męczyć.
Zastanawiam się czy nie zasugerować ginekolog żeby zrobić test 50g, ale przeczytałam, że tego już się prawie nie wykonuje teraz. Ewentualn...
-
Dziewczyny moze ktoras sie zna albo miala podobnie
Wczoraj wieczorem ok. 22 dzwonila do mnie dr od pappa, powiedziala ze wynik testu pappa ujemny, ale troche podwyzszone hcg co oznacza ze trzeba na przyszlosc obserwowac mnie pod kierunkiem nadcisniena w ciazy. Pytala czy w 1 ciazy nie mialam z tym problemu, powiedzialam ze nie. I ze ja ogolnie niskocisnieniowiec. Powiedziala ze na wyniku pisze test pappa ujemny, podwyzszoe hcg w strone nadcisnienia. Zapytalam czy z dzieckiem wszystko ok, o...
-
Pytanie jak w temacie ;)
-
cześć dziewczyny, piszę bo sama nie wiem już czy skakać pod sufit czy nie... Okres spóźnia mi się drugi tydzień więc dziś wykonałam test ciążowy wczesny (do 4 dni przed spodziewanym okresem) i wyszedł pozytywny. Wieczorem po pracy pojechałam do apteki po test elektroniczny który także ustala jak zaawansowana jest ciąża i wyszedł mi pozytywny 5 tygodni. Czy jest możliwość że testy się mylą? Boje się bo mi chyba serce pęknie.
-
Witam serdecznie! jestem w 17 tygodniu ciąży. Lekarz zalecił mi zrobienie testu PAPPA z wolną BHCG do 14 tyg. ciązy. Prosiłabym serdecznie o ich interpretacje, gdyż sama nie jestem w stanie się uspokoić czy te wyniki mieszczą się w normie:
Badanie USG:
Przezierność karkowa 2,3
CRL 64 mm
Wiek ciąży CRL 12+4
Badanie:
fBHCG37,6 ng/ml 1,21 skor MOM
PAPP-A 3,35 mlU/ml 0,60 Skor. MOM
Ryzyko biochemiczne +NT 1:1373
Test podwójny 1:1255
Ryzyko wieku: 1:1047
Trisomia18+NT < 1:1...
-
hej dziewczyny mam pytanko miesieczke mialam 7 kwietnia do tej pory nie dotalam wczoraj robilam test wyszedl negatywny tylko robilam go tak po 15 ale nie bylo nawet cienia drugiej kreski tylko jedna gryba krecha teraZM PYTANKO CZY CALKOWICIE MOGE BYC PEWNA ZE TO NIE CIAZA????czy wynik mogl wyjsc negatywny ze wzgledu na pore dnia?
-
witam
wczoraj rano robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny,wieczorem koło 21 robiłam jeszcze raz(tej samej firmy) i wyszedł negatywny.Dodam że 6 dni spóźnia mi się okres.Niewiem któremu testowi mam wierzyć :(
-
Dziś byłam na usg genetycznym, przezierność 1,4. Cała reszta parametrów też w normie. Zdecydowałam, że nie będę robić testu PAPP-A jeśli lekarza nic nie zaniepokoi. Byłam zniechęcona opiniami na forach, koleżanki w moim wieku również w większości nie wykonywaly testu. Lekarza zapytałam czy uważa, ze to błąd, że nie wykonuję testu, powiedział, że nie. Stwierdził, że zapewnić mnie nie może, że dziecko urodzi się zdrowe, ale ponoć przez wszystkie lata swojej kariery ani razu mu się nie zdarzyło,...
-
Zrobiłam właśnie test ciążowy, dzięki Bogu jest jedna kreska (C) ale strasznie strasznie blada, muszę pod światło wziąć żeby widzieć że w ogóle jest.
Wiecie może dlaczego jest taka blada??
-
Witajcie,
Postanowilam napisac tutaj bo na forum Ciaza i porod boje sie, ze wypowiedzi beda zbyt subiektywne.
Mam taki problem. Otoz spoznia mi sie okres (powinnam byla go dostac 15 grudnia). Moje cykle nigdy nie byly reguralne i normalnie bym sie tym nie przejela tyle, ze teraz zblizaja sie swieta i wiadomo troche sie bedzie pic a to wina a to szampana. Szczerze mowiac watpie bym byla w ciazy, objawow tez zadnych nie mam, ale w razie czego nie chcialabym zaszkodzic "potencjalnej dzidzi". R...
-
24 lipca uprawiałam sex z chłopakiem bez zabezpieczenia ale i bez wytrysku, ja mialam 2/3 dzien okresu a on byl podczas zazywania sterydow, potem mialam 2 razy miesiaczke ostatnio 5 pazdziernika i do tej pory nie mam, zawsze mialam nieregularne lecz najwiecej ile nie mialam miesiaczki to 50 dni teraz jest juz ponad 70 a okresu wciaz nie ma, zrobilam test 2 tygodnie temu-negatywny, tydzien temu- negatywny, czy mimo wszystko moge byc w ciazy? czy test w 4 miesiacu moze sie pomylic?
-
Mam 35 lat, to moja druga ciąża (urodziłam zdrowego chłopca). W 11 tyg. + 2 dni byłam na USG genetycznym, dziecko miało wówczas 46 mm dr zastanawiała się czy nie będzie za małe, ale w końcu zrobiła badanie). Zgodnie z opisem nie znalazła kości nosowej albo była hypoplastyczna, przezierność karkowa zmierzona wynosiła 2,2. Po wprowadzeniu danych do programu statystycznego wynik był zatrważający – wyliczone ryzyko ZD 1:10 (zmniejszyło się z 1:224 z powodu wieku) . Liczyła, że gdybyśmy pom...
-
Jestem w 37 dniu cyklu. Miesiaczki mam co 32 dni, ale niereguralnie raczej, czasem cos sie opoznia. 3 dni temu i dzis robilam testy domowe - wychodzily dwie kreski, ale ta druga bardzo, bardzo slaba i po okolo 10 minutach, czyli tuz przed utrata waznosci testu (ponoc po 15 mniutach nie powinno sie odczytywac testu).
No i nie wiem: najpierw test negatywny, a po 10 minutach pozytywny (ale bardzo slaba kreska).
Innych objawow ciazowych brak. Brzuch jak na okres boli jedynie.
Czy ktos mial ...
-
kiedy test ciążowy najlepiej zrobić by okazał się wiarogodny?
-
Będzie długo... Dla cierpliwych
Przezyłam dziś dzień swira...
Kolejna rutynowa wizyta w ciązy, teraz 10 tydzień i 2 dni. Dodam,ze przychodnia na Madalińskiego. W Warszawie. Przede mną USG genetyczne. Poniewaz spelniam 3 wskazania do badań prenatalnych z listy, czyli
1. wiek 35 lat i więcej;
2. wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka;
3. stwierdzenie wystąpienia strukturalnych aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka;
4. stwierdzeni...