-
Witam!:) Staramy się z mężem o dzidzie :) dodam, ze w tym miesiącu postanowiliśmy, ze bez nacisku po prostu się kochaliśmy :) cykle mam 27 dniowe. Przed ostatnio trwał 31 dni a ostatni 38 choć zawsze miałam bardzo regularne... Dziś jest 44 dc i zrobiłam test po południu i wyszła 1 kreska. Zrobię jeszcze jeden jutro z rana... Jak myślicie czy ten test mógł się mylić?
-
Po długich 9 miesięcy starań i leczeniu męża test pokazał w końcu dwie kreski w 9 dniu po owulacji, czyli 5 dni przed terminem spodziewanej miesiączki. Kreseczka jest bardzo słaba ale niewątpliwie jest, co potwierdza rodzina. I teraz pytanie: Czy to prawda, że aż 50 %ciąż jest 'usuwanych' przez organizm w terminie miesiączki? Naprawdę...boję się cieszyć..
Jaka jest szansa, że ciąża się utrzyma?
-
Podobno wykrywają HCG już 6dni po zapłodnieniu,jak to mozliwe jeśli hCG pojawia sie po implantacji zarodka tj. 7-10dni po zapłodnieniu?
-
Witam ma pytanie odnośnie testu ciążowego kiedy go w zasadzie zrobić
Byłam na monitoringu cyklu 6 września okazało się ze mam ładne dwa jajeczka po 19 mm dostałam zastrzyk na pęknięcie który miałam wziąć następnego Nida czyli 7 września
Od zeszłego poniedziałku czyli 10 września biorę 2 tabletki dziennie duphaston to był mój 15 dc
Wyczytałam ze powinno się zrobić test po skończeniu opakowania czyli po 10 dniach wychodzi na to ze za dwa dni skończę opakowanie a okres mam dostać dopiero 24...
-
czy jednorazowe wykonanie testu na beta hcg z krwi może potwierdzić w 100% ciążę/jej brak?
czy raczej trzeba zrobić go min. 2 razy, żeby widzieć czy są przyrosty, i dopiero na tej podstawie ma się jasny obraz wszystkiego?
-
ten cykl to same zawirowania... malowałam dom... robiłam miejsce dla dzidziusia którego jeszcze nie ma...
starania gdzie w ferworze walki z nowym łóżkiem w sypialni...
potem jakaś wysypka na plecach... bałam się że półpasiec... lekarz powiedział że nie, ale przepisał przeciwwirusowy, którego nie wzięłam bo się bałam (to był 20 dc) i powiedziałam że jak zatestuję i wyjdzie że nic nie wyszło to wezmę te leki....
też 20 dc - pojawia się opryszczka na ustach...
21 dc - kolejna...
r...
-
Proszę o pomoc. Ostatnia miesiączka rozpoczęła sie 11 maja kolejnej nie widać. Od kilku dni mam temperaturę około 37,5 ale czuję się dobrze. Cykle były raczej regularne co 28 dni. Robiłam dzisiaj test i wyszedł negatywny. Tydzień temu też był negatywny. Jednego dnia miałam zawroty głowy i mdłości. Przez kilka dni miałam problemy z oddechem tzn. bardzo szybko sie męczyłam i sapałam. Do gina idę dopiero w czwartek. Czy test mógł być negatywny pomimo ciąży. Dodaje że mam już córcię lat 5 i prz...
-
Nie wytrzymałam i po raz trzeci zrobiłam test dzisiaj jak wróciłam z pracy. Termin @ mam na jutro ale od kilku dni czuję się jakoś dziwnie. Trzy dni temu w pracy myślałam, że "urodzę" :) Miałam takie skurcze i łupanie w krzyżu, że zachowywałam się strasznie :) Myślałam, że dostanę @. A dzisiaj ujrzałam baaaardzo bladą druga kreseczkę po około 10 minutach. Nie chcę się za bardzo nastawiać. Ponowny test zrobię chyba w sobotę rano. Pozdrawiam.
--
Julcia - 24.10.08, 28 tc, 1680 gram.
-
Hej dziewczyny
W tym cyklu po raz kolejny staraliśmy się o dziecko. Kilka dni przed zalecanym przez gin. współżyciu byłam zbadana i dr wyznaczyła dni, w których powinniśmy się starac. Tak też zrobiliśmy. W dniu owulacji jak również cały czas po owulacji mam plamienia. Nie jakieś mega duże, ale widoczne na papierze.
Dzisiaj wypada dzień miesiączki, zrobiłam po południu test i NIC....
Dodam, że mam bardzo bolesne piersi, które zaczęły mnie bolec od dwóch dni, z dnia na dzień bardziej.
Na...
-
Witam, mam nieregularne miesiaczki, ostatnie 4 byly 1.9.12, 6.10.12, 12.11.12 I 15.12.12, 27.12.12 niezabezpieczony stosunek (niestety). Kiedy moge isc zrobic test z krwi? prosze o rade :)
-
Witam,
Ponieważ mam nieregularne dosc długie cykle nie bardzo wiem kiedy mogłoby dojsc do zapłodnienia....jeśli tak to w okolicach 14 lutego:) ale .... ja nie o tym
cykle mam około 38 dni-41 d a @ miałam 19 stycznia!!
1 marca I test negatywny 6 marca II test wynik negatywny.... a @ciągle brak... przeczytałam gdzieś ale nie wiem ile w tym prawdy że kobieta robiła test ok. 4o i 47 dc też miała negatywny a lekarka stwierdziła ciąże..(nie mam już jej na forum,piszę że nie ma już tego użytkowni...
-
Witam.ostatnia miesiaczke mialam 14.09.2011,nie dostalam jej wiec polecilam do apteki po dwa tety ciazowe zrobilam i wynik byl pozytywny na trzeci dzien zrobilam drugi rowniez pozytywny czy mozna sadzic ze jestem w ciazy dodam ze mam takie objawy jak bardzo bardzo bolace piersi uczucie ze za chwile bede miala okres troche wyczulony zapach i smak
dziekuje za odpowiedzi :)),
-
Dziewczyny. ja jestem jakiś dziwny przypadek. Opisze wam.
Staramy się z mężem o drugie dziecko. Ostatnią @ miałam 16.09. Moje cykle sa średnio co 27-28 dni. W tym cyklu miałam potwierdzoną owulacje w 11-12 dc monitoringiem. Od 14 dc biorę luteine zgodnie z zaleceniem lekarza do czasu wystąpienia @. I tak: nadal nie mam @, a jestem 2 dni po terminie @. Test ciazowy z dzisiejszego ranka negatywny. wiem na pewno, ze luteina nie ma wpływu na przesunięcie @. Czy któraś z was wie od czego może zal...
-
Witajcie :)
Kupiłam testy LH w aptece. Czułość od 40 (nie wiem czy można podawać nazwę firmy, a nie chcę być posądzona o kryptoreklamę).
Zrobiłam je. Mam wyniki. Niestety, nie wiem jak je odczytać (to mój pierwszy cykl z testami).
Bardzo proszę o pomoc dziewczyny, które wiedzą, o co chodzi....
14 dc - test negatywny (kreska testowa jaśniejsza od kontrolnej, ale widoczna), śluz gęsty, lekko rozciągliwy.
15 dc - test pozytywny (kreska testowa w kolorze kreski kontrolnej). Szczyt śluzu ...
-
Dziewuszki, w tym miesiącu będę kombinować z testami owulacyjnymi :) po raz pierwszy dodam. W zwiążku z tym, że cykle mam regularne tak sobie,w granicach 29-36 dni, to zastnawiam się kiedy zacząć testować?
Macie więcej dośąwiadczenia to podpowiedzcie mi, plisss :) kiedy Wy zaczynacie przy nieregularnych miesiączkach? na chybił trafił czy jak śluz się zaczyna pojawiać?
Kurcze chciałabym,żeby się udało ale zielona w tym temacie jestem, że hej ;)
-
Hejka,
już jakiś czas staram się o potomka i jakoś nam nic z tego nie wychodzi. od kilku cykli mierzę temperaturę i stosuje metodę termiczną, ale ten cykl jest jakiś dziwny.
Miałam piękny skok temperatury i śluz płodny, ale...no właśnie po owulacji test owulacyjny wyszedł mi pozytywny. Próbowałam znależć coś o tym w necie, ale nie bardzo cokolwiek jest. Nie wiem co to może być, na pewno dobrze odczytalam ten test. To znaczy że nie wiadomo czy była ta owulacja?
Mój wykres - ovufriend.pl/...
-
ostatnia miesiaczke mialam na poczatku sierpnia.
cykle mam dlugie, zdarza sie, ze przekraczaja 32 dni.
dzis moj 42. dzien cyklu.
miesiaczki brak.
w piatek po poludniu zrobilam test (39. dc).
wyszedl ledwo widoczny cien cienia drugiej kreski.
przyjelam, ze zaszlam w ciaze, a do zaplodnienia doszlo w czasie, gdy juz wlasciwie spodziewalam sie okresu (mam dziecko z podobnego obrotu spraw).
w sobote rano zrobilam drugi test (40 dc).
wynik zdecydowanie negatywny.
w niedzielę wi...
-
Postanowiłam wypróbować w tym cyklu, wedle wskazówek i obliczeń zamieszczonych na ulotce, pierwszy zrobiłam wczoraj. Dziś drugi.
Oba negatywne, ale na dzisiejszym druga kreska się pojawiła blada, co też wprawdzie oznacz - , ale czy nie wskazuje na to, że cos się "zaczyna dziać" i jutro bedzie mocna krecha;)?
Ehhh...jak ja lubię mieć nadzieję;)
-
hej
Zrobiłam 2 testy i niestety negatywne a dziś powinnam mieć @.
Okres zawsze miałam jak w zegarku i nie wiem co dzieje, co może być przyczyna
zatrzymania miesiączki?:(
To mój 1 cs po tabletkach antykoncepcyjnych.
PS. Wrzuciłam testy do szuflady i po 30 min. na obu testach pokazały się
[b]wyraźnie[/b] 2 kreski-co myśleć o takim wyniku?
Na ulotce pisze ze po 30 min. wynik jest nie ważny, ale te II są bardzo wyraźne???
Gocha