testy

(87 wyników)
  • Witajcie, odebrałam wynik;ryzyko trisomii 21 pary chromosomów na podst.badań wysokie, wskazania do amniopunkcij. Usg; 12 tydz. ciąży, CRL-6,13 NT -1,4 FHR-160, kość nosowa obecna,wolne bhcg- 34,40odpowiada 0,993 MoM PAPP-A 0,841 odpowiada 0,337 MoM. Ryzyko podst. dla trisomii 21 1:222, nowe wyliczone 1:297 .Czy ktoś potrafi zinterpretować te wyniki, do lekarza prowadzącego idę dopiero za tydzień, bardzo się denerwuję, nie rozumiem tych wyników bhcg i papp-a.....może ktoś mnie c...
  • Która z Was miała zbliżone wyniki do moich: na usg wszysto ok, podwyższkone hcg, obniżone pappa, prawdopodobieństwo 1:170. Czy decydowałyście się na amino? Jak się wszystko skończyło: dziecko zdrowe czy z zaburzeniami genetycznymi. Pozdrawiam Ola.
  • Witajcie, skończyłam właśnie 11 tc, miałam robione USG przezbrzuszne. Wynik badania przezierności karkowej NT wyszedł w normie (CRL 40 mm, NT 1,0 mm). Jednak lekarz nie powiedzial ani słowa o kości nosowej (czy jest, czy nie), a ja nie zapytałam, bo dopiero teraz zaczęłam czytac o diagnostyce prenatalnej. Gdyby było coś nie tak, to chyba by mi powiedział? Kazał mi zrobić test podwójny. Ponieważ za chwilę skończę 36 lat, ryzyko wad genetycznych jest duże. Kazał mi robić to badani...
  • czy któraś z Was robiła test UroGin Pronatal? czy Wasi lekarze o nim coś mówili?
  • pytam bo staram sie o dzidziusia...zrobiłam test w dniu spodziewanego okresu..jedna krecha!! dwa dni jestem po tesście a @ nadal brak....tempka 37,3 wiec utrzymuje sie wysoko...a zawsze spada na dzień pzred okresem....czy miał ktos tak samo? dodam zę jeszcze przed testem miałam dosłownie wszystkie obiawy(jakie miałam w pierwszej ciazy-którą neistety starciłam) Mam zamiar powtórzyc test za dwa dni..ale pytam z ciekawosci czy któaś kobieta tak miała?
  • Czy ktos robil testy z krwi podwojny albo potrojny? zrobilam podwojny, wyszlo mi kiepsko i teraz nie wiem co mam zrobic, olac bo to tylko statystyka czy robic aminopunkcje. usg wyszo mi idealnie. Odkad sie dowiedzialm ze jestem w ciazy 2 mc temu co chwile mam cos. nie mialam ani jednego spokojnego dnia. najpierw krwiak i lezenie i nie wiadomo czy ciaza sie wogole utrzyma, potem te testy z krwi,i ja naprawde ledwo zyje. nie mialam nawet 5 minut zeby sie cieszyc z tej ciazy.nie m...
  • Czy ktoś coś wiem o tym teście stanu dzidzi w ciąży? Jak to się bada? I co bada dokładnie, ile kosztuje i gdzie i kiedy można zrobić?
  • Cześć Dziewczyny. Jestem w 14 tc. Zastanawiam się czy robić test potrójny, do tej pory byłam pewna że tak ale teraz to juz sama niewiem. Cały czas myślałam, że test ten może wykryć ryzyko wystąpienia wad u mojego dziecka ( niskie, średnie, wysokie lub bardzo wysokie)Wiem że bierze sie tutaj pod uwagę również wiek. Wczoraj lekarz powiedział mi, że wynik tego testu to tylko prawdopodobieństwo wystąpienia wad. Bierze sie pod uwagę populacje kobiet w moim wieku( mam 27 lat ) np. w wo...
  • witajcie, czy mozna dostac skierowanie na test pappa z publicznej sluzby zdrowia? Dodam, ze jestem nosicielka wady genetycznej i poprzednia ciaze z tego powodu poronilam. Wiem, ze moge dostac skierowanie na amniopunkcje, ale czy na test pappa tez? to w koncu troche kosztuje... Mam prywatną opiekę z pracy i mój gin proponuje mi takie badanie odpłatnie u siebie w gabinecie.
  • Jestem totalnie załamana.Kończę teraz 23 tydzień i jak dotąd wszystko było w porządku.W 12 tc miałam robiony test PAPP-A i wyszedł dobrze-ryzyko biochemiczne 1:4304,ryzyko łącznie 1:2215.Przezierność karkowa 1,3 ,na USG lekarzstwierdził obecność kości nosowej.Natomiast kilka dni temu odebrałam wyniki testu potrójnego i ryzyko ZD wyszło 1:131, ryzyko wieku(32 lata) 1:603.Napisano że niepokojący jest wysoki poziom bHCG-28,105 IU/ml,pozostałe wyniki to: AFP 45,6 IU/ml ,uE3 5,19ng/ml....
  • 18 lutego mam amniopunkcje. na usg genetyczne pojechałam z własnego widzimisia i nagle usłyszałam NT=2,5mm trzeba zrobić badanie z krwi. wyniki testu + usg dały ryzyko 1:192 trisomii 21 bardzo się boje zakończenia tego całego etapu badań dodam że jest to moje 2 dziecko i mam 30 lat. nigdzie nie mogę znaleść norm wolnej bety hcg i białka AFP. napiszcie jak było u was. acha czy przezierność karkowa rośnie wraz z wiekem dziecka ?
  • Dzis 23dc i 7dpo nie wytrzymalam i zrobilam test quick i znow slaba ale widoczna druga rozowa krecha grubsza od niebieskiej :o( i co ja mam myslec od 3 miesiecy takie wychodza !!! co prawda cycki urosyl zrobily sie jedrne, czasem boli podbrzusze i dostalam jakies uczulenie na twarzy chyba od kosmetykow w szkole na ktore nigdy uczulenia nie mialam hhhhhmmmmmm wiem pewnie powiecie ze za wczesnie test, hihiihhi mam drugi i czeka na sobote a w poniedzialek ide na bete i zobaczymy. Al...
  • Witam! Odebralam dzis wynuiki testu Papp-a i okazalo sie ze jestem w grupie podwyzszonego ryzyka- przerazilam sie,panikuje, nie weim co robic! Dodoatkowo zazywam ciagle duphaston 2 razy dziennie od poczatu ciazy i dostaje zastrzyki hormonu ACTH bo jest on wciaz niski - ponizej 5.Powiedzcie co mam robic? Test mialam wykonany w 8 tygodniu co mi sie nie zgadza z tym ze powinien byc od 10-14. NT nie dalo sie jeszcze zrobic bo jestem w 8 tyg i 5 dniu.Co ja mam myslec na tem temat? Mam byc...
  • wiem, że może to głupie, ale zrobiłam sobie test ciążowy quick view bluetest i wyszedł negatywny, ale w głębi pod tym okienkiem testowym coś mi sie różowiło, więc otworzyłam go, okazało się że jest tam różowa kreseczka. pewnie to głupie, ale jak myślicie czy to normalne, bo zdarzyło mi się to po raz pierwszy. czy możliwe żeby był wadliwy? dzięki za wyrozumiałość i wiem że rozkładanie testu na czynniki pierwsze nie jest normalne.pozdrawiam.
  • tak mnie kłuło i kłuło że w końcu wylądowałam na USG i mam małego kierowce w brzuchu. Noga na gazie;-), ręce na kierownicy;-)nawet podobno płeć było widać (w 12 tygodniu!!) ale pani doktor nie chciała mi powiedzieć, bo za wcześnie:-) Wszystko ok, nerki ok, badanie moczu ok. Nie wiadomo skąd kłucia. Mam zrobić test PAPP-A, czy któraś może miała robiony. Jeżeli tak to gdzie i jak to wygląda? Nie chce robić amnopunkcji, zresztą moja ginka się ze mną zgadza, mam wykonać test.
  • Na przełomie sierpnia i września był poruszny wątek testu PAPPA, z którego dowiedziałam się o sieci laboratoriów analitycznych DIAGNOSTYKA, prawdopodobnie z Wrocławia - można tam tanio wykonać test PAPPA. Jeśli ktoś ma jakiś namiar na firmę Diagnostyka, to bardzo będę wdzięczna. Sprawa jest bardzo pilna.
  • witam chcialam zapytac gdzie zrobic przeziernosc karkowa i test Pappa w trojmiescie. gdzie polecacie. w ktorym tygodniu robic sie te badania. czy tygodnie liczycie od om czy od owulacji?? ( pytanie moze proste, ale juz sie pogubilam) dziekuje z gory za odpowiedz
  • jaki polecacie?
  • Witam !! Mam pytanie Jak to było u Was jeśli chodzi o przezierność karkowa? Mi wyszła 4mm , zrobili mi test pappa i teraz musze czekac na wyniki dwa tygodnie. Dodam ze mam 28 lat i usg bylo robione w 13 tygodniu. bardzo się boje ze dziecko bedzie chore
  • Jak w temacie? Na czym polega ? Co może wykryc i jakie jest prawdopodobinstwo Dzieki dziewczyny za odpowiedz src=" lilypie.com/days/050510/0/12/0/+1" alt="Lilypie Baby Days" border="0" /></a>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się