testy

(1201 wyników)
  • Dziewczyny, może któraś mi pomoże rozwiać wątpliwości? We wtorek 12 maja miałam transfer zarodków (4 i 2 komórki). W tym samym dniu dostalam Choriomon 2000 j. Taki sam zastrzyk dostałam 15 i 18 maja. Dziś jestem 11 dni po transferze i 5 dni po ostatnim zastrzyku. W czwartek,, wczoraj i dzisiaj zrobiłam test. W czwartek z ciekawości, co wyjdzie, pozostałe żeby zobaczyć co się dzieje z hcg. I na wszystkich kreska ciążowa jest identyczna. Czy to normalne? Czy ona z dnia na dzień n...
  • Mam zdjagnozowane PCO. Odstawiłam Yasmin po 8 miesiacach. Poprzedni cykl, bez leków, test LH dopiero w 25 dniu cyklu pokazał 2 kreski, które były grube i wyrazne przez 4 dni. W tym czasie kochałam się z partnerem.... i po 38 dniach okazało sie, że w ciąży jednak nie jestem Obecny cykl. Od 4 do 8 dnia cyklu brałam 1x dziennie CLO. W 15 dc zrobiłam sobie USG i lekaż powiedział, że nie ma jednego dominującego pęcherzyka i nie bedę miała w tym cyklu owulacji. Wieczorem kochaliśmy się. Rano zrob...
  • Czy ktoras z Was uzywala lub zna kogos kto uzywal z pozytywnym skutkiem testy owulacyjne? Ja jakos zawsze za malo systematyczna jestem bo to niby trzeba sprawdzac 2x dziennie. Tak wiec moje testowanie nigdy mi nie pokazalo zadnej owulacji. I czy w ktoryms momencie starania sie ktos wam polecil uzywanie testow? Testy ciazowe za to u mnie dzialaja niezawodnie.
  • Witam W sierpniu i we wrześniu podchodziłam do inv- oba nie udane. Na razie nie mamy pieniędzy na kolejne więc odpuściliśmy sobie, tzn. normalnie współżyjemy. Ostatni okres miałam 9.10. Długo czekałam na kolejny i postanowiłam zrobić test, wczoraj wyszedł pozytywny ledwo ledwo, a dziś już widoczna, ale też dosyć cieńka kreska, która pokazała się od razu. Niemniej jednak dostałam okres (?) Nie wiem co o tym myśleć... test pozytywny- zdecydowanie szybko pojawiła się dzisiaj druga kreska i to...
  • Witam Jestem 7 dni po transferze. Wczoraj i dziś zrobiłam test i wyszedł dwa razy pozytywnie (druga kreska blada, ale widoczna). Teraz wyczytałam, że choragon, który ostałam domięśniowo, może sfałszować test. Choragon dostałam 22 września, transfer był 25 września, a test robiłam 30 września i dziś czyli 1 października. Czy możliwe że to pozostałość po leku powoduje, że test jest pozytywny?? Podchodziłam na cyklu naturalnym, lek został podany na pęknięcie pęcherzyka. Pisałam juz o tej spr...
  • lekarze zawsze zalecaja po iui i inv zrobic bete 14-16 dni po zabiegu , ale ja sie zastanawiam czy nie wystarczy test ciazowy a raczej testy zrobic w tych dniach ? czy one sa wiarygodne wedlug Was na 100 %, mieszkam daleko od laboratorium i zrobilam dzis test po iui jest 13 dni po . jest oczywiscie negatywny ....i nie chce mi sie juz nawet jechac na te bete bo nie mam juz sily psychicznie , mysle zeby zrobic jutro ten test jeszcze raz dla potwiedzenia i dac sobie spokoj z badaniem krwi .... ...
  • Hej mam cykle nieregularne wahające się od 38 do 56 dni, zeszły cykl o dziwo wyniósł 38 dni, może i się łudzę, ale biorę femifertil i może zadziałał. W zeszłym m-cu robiłam testy owu i tak się zastanawiam, czy jest możliwe, żeby na testach pokazywały sie dwie kreski ale o różnym natężeniu przez 14 dni? Bo tak na dobra sprawę wczoraj był 12 dzień cyklu, a licząc prawdopodobną owulację przy czyklu 38 dniowym, to powinna pojawić się około 20-24 dc, więc wczoraj test owu wykazał słabą drugą kresk...
  • test(20)

Witam, 18.05 miałam inemkę dziś rano 5:00 zrobiłam test pink i nie wiem co mam o nim myśleć po upływie 5 min. była tylko jedna kreska w okienku C a po 10-15 min mąż przyleciał do mnie i pokazał mi test z lekko różową drugą kreską (ledwie widoczna ale jest) co myślicie jestem w ciąży czy już sobie coś wkręcam??
  • im going crazy!!! kiedy ma szansę wyjść dodatnio pierwszy domowy test po transferze 5 dniowych blastuś? please help!!!
  • Witajcie ! Siedem dni temu miałam transfer a wczoraj zrobiłam dwa domowe testy ciążowe. Obydwa wyszły pozytywne i to po południu (zalecają poranny mocz). Myślicie, że mogę wziąć te testy na poważnie. Boli mnie brzuch tylko no spa pomaga, w nocy czasami piersi i plecy bolą. Oczywiście wybieram się też na test z krwi.
  • Jestem lekko zdziwiona. Wczoraj 16 d.c. miałam robione usg i lekarz powiedział że pęcherzyk dominujący się nie zmienił od poprzedniego usg i nie ma co liczyć na owulację. Dzisiaj bolały mnie jajniki i zrobiłam wieczorem test owulacyjny i wyszło że nastąpi owulacja. Zgłupiałam - Czy to możliwe że od wczoraj tak się wszystko zmieniło ? Sama nie wiem co mam o tym mysleć ?
  • wiem wiem glupia jestem, bylo milony takich watkow ale zrobilam test ciazowy czusc 25 taki sikany w 22 dniu i nieporanego sikania, i wyszedl mi negatywny, tak podbowalam tym wysokim progesteronem ja mialm 14 norma dla pierwszego trymestru jest 16, wiec ja wymyslilam ze to ciaza, i tak tak glupia jestem i tak powstrymalam ze zrobieniem bety szkoda bylo 30 zl i wyszlam i postanowialam zrobic test sikany i wyszedl negatywny, oktres powianam dostac kolo poniedzialku bedzie tak okolo...
  • Od 7 dnia po transferze mam plamienia , pierwszego dnia były tylko kropelki na drugi dzień było więcej ale nie wyglądało to na miesiączke tylko mocniejsze plamienia i dziś też plamienie takie średnie. Zrobiłam dziś test ciążowy w obiad w 9 dpt i wyszedła negatywny. Dorodam że nic mnie nie boli brzuch tak tylko czasem delikatnie a mnie zawsze w miesiączke boli bardzo. Czy to możliewe ze progesteron wstrzymuje miesiączke którą powinna mieć dopiero 1 listopada, biore utrogesta...
  • Czy test ciążowy mógłby nie wykryć hcg po zażywaniu tabletek na niepłodność (tych, które oczywiście mają wpływ na fałszowanie dodatnio wyniku) w godzinach popołudniowych, natomiast z porannego moczu wykryje? Pewnie głupie pytanie, ale tak mnie zastanawia, że skoro biorę np. tabletki które mogą sfałszować dodatnio wynik to ten fałsz powinien wyjść bez względu na porę dnia... Czy jednak tak nie jest??
  • Kiedy najlepiej robić test beta HCG po zastrzyku pregnylu? Lekarz polecił 4 dni po spodziewanej @ czyli 3 tygodnie po zastrzyku. Może można wcześniej?
  • Dziś byłam u lekarza i miałam robiony PCT oczywiście wcześniej z mężem się "bzykaliśmy":) a lekarz mnie się pyta czy był stosunek bo on tu nic nie widzi:( czy któraś tak miała i co dalej?Mąż dostał skierowanie na badanie ,mamy już jedno dziecko a chcemy drógie.
  • JESTEM 10 DNI PO TRANSFERZE I MAM PYTANIE PO ILU DNIACH WY WYKONUJECIE TES BO JAU NIE MOGE WYTRZYMAĆ Z TĄ NIEPEWNOŚCIĄ ALE TO CHYBA ZA WCZEŚNIE.
  • czy któraś z was robiła test PAPP-A między 10 a 14 tygodniem ciąży? co sądzicie o tym teście! dziękuję za odpowiedzi!
  • Babki, właśnie zrobiłam testy (dwa różne) po piątym programie ICSI i wyszły wypasione, tłuste wielkie krechy!!! Kompletnie do mnie nie dociera, że w końcu udało się. Trochę do tej pory przeszłam, może niektóre z was mnie pamiętaj: 6 transferów, 5 pełnych programów, jedno poronienie. Proszę więc wszystkie te które tracą siły, by nie poddawały się tak długo dopóki mają choć cień szansy! Trzeba walczyć, szukać, upadać i podnościć się. Po ostatnim nieudanym programie w Novum sugerowano mi tam da...
  • Robilam dzis rano po 14 dniach od inseminacji(tak mi kazał mój lekarz) test i niestety wyszedł negatywnie.Czy to juz napewno nic nie bedzie i czy jeszcze mam sie łudzić i robic nastepny test za kilka dni czy raczej czekać na okres??pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się