testy

(1253 wyniki)
  • Mam nieregularne miesiaczki, jak zwykle mi sie spozniala miesiaczka o miesiac i wczoraj (10.10) zrobilam test - wyszedl pozytywny. Poprzedni test robilam (29.09) i byl negatywny. Czy moge w zwiazku z tym zakladac, ze do zaplodnienia doszlo jakos niedlugo przed 29.09? Czyli ze teraz to bedzie jakies 2.5 tyg po zaplodnieniu, czyli piaty tydzien ciazy? Czy mozna az tak dokladnie polegac na testach?
  • Dzień dobry wszystkim wczoraj kupiłam test (jakiś Babycheck) i zrobiłam go dzisiaj rano z porannego moczu. Na ulotce było napisane że wynik należy odczytać po 5-10 minutach. Po 5 minutach nie było nic widać, a po 9-10 minutach pojawiła się bardzo bledziutka druga kreska. Jest dużo jaśniejsza od tej kontrolnej. Myślicie że po takim czasie można uznać wynik za wiarygodny?? Dzisiaj mam 42 dc. @ spóźnia mi się 9 dzień. Nie sądzicie że ta kreska powinna być już ciemniejsza?? A ona wyszła taka blad...
  • Witam, Tak w skrocie: staram sie o dzidziusia, ostatni okres 20.04, do dnia dzisiejszego nic... czyli jakies 3 tyg spoznienia. Robilam sobie pare testow ciazowych okolo 2-3 tyg temu i nic, tj kilka negatywnych i dwa pozytywne z bardzo slabo widoczna kreska. Wyzebralam u lekarza test z krwi 29.05 (mieszkam w UK i generalnie niechetnie tutaj robia testy z krwi, w pierwszej ciazy odmowili mi) i wyszedl negatywny - nie widzialam wynikow, po wynik musialam dzwonic do sekretarki mojego lekarza. Do...
  • Witajcie,piszę z nadzieją,że może znajdzie się ktoś,kto miał ponowne doświadczenia. Staramy się o dziecko, dotyczchczas miałam bradzo regularne cykle, z zegarkiem w ręku 29 dni. W tym miesiącu ok 5 dni po stosunku, mniej więcej dzien dwa po owulacji zaczeło mi się lekkie plamienie które trwało 4 dni. I teraz jest juz 38 dni po ostatniej miesiączce, okresu nie mam, zrobilam dwa testy ciązeowe,oba dały wynik negatywny ( jeden dzisiaj rano). Czuję ból w podbrzuszu, tak jak przed okresem doda...
  • Witam serdecznie . Wspolzylam 18 wrzesnia ( z prezerwatywa) 26 dostałam okres , ale denerwowalam sie wiec 2 pazdziernika wykonalam test plytkowy ( wynik negatywny) Nastepny " okres" dostałam 26 pazdziernika ale bylo to tylko bardzo skape plamienie ( 3 dniowe ) .... Wiem ze w czasie ciazy mozna miec okres wiec dla pewnosci wykonalam kolejny test ciazowy 17 listopada ( wynik rowniez negatywny ) Obydwa testy wykonalam po poludniu .. Teraz spoznia mi sie miesiaczka od kilku...
  • Witam Zrobiłam rano test, zgodnie z instrukcją, pojawiła się jedna kreska i jedna praktycznie nie widoczna po 20 min była blada kolor praktycznie do dnia dzisiejszego się nie zmienił jak interpretować ? Ps wiem, że wynik się odczytuję w czasie 5 min ;-)
  • Hej, mam pytanie, choc wiem, ze odpowiedz moze mi dac jedynie lekarz, do ktorego ide w poniedzialek. Problem mnie jednak gryzie i moze ktos napisze mi cos podnoszacego na duchu. Sprawa wyglada tak. Od lat choruje na Hashimoto, chorobe wykryto poltora roku temu ze wzgledu na rzut, ktory nagle rozregulowal funkcjonowanie mojego organizmu. Od tego czasu suplementuje tyroksyne, hormony tarczycy mam obecnie w normie (oba powyzej 75%, TSH ok 0,2). Po rozpoczeciu suplementacji wrocily mi regularn...
  • test(19)

Czy któraś z Was robiła test ciążowy przed terminem spodziewanej miesiączki?? Chodzi mi o jakieś 2 tygodnie po stosunku?? Nie chce czekać tak długo aż do terminu miesiączki. Myślicie że może już coś wykazać??
  • Wiem, że już było mnóstwo wątków na ten temat. Ale chciałam napisać też o swoim przypadku i chociaż trochę się przez to odstresować. Odstawiłam anty. Jest szansa, że mogę być w ciąży. @ spóźnia się 5 dzień. Zrobiłam dwa testy - jeden dwa dni po terminie @, drugi 5 dni po terminie @ i oba są negatywne. Jutro chcę zrobić betę a w poniedziałek mam wizytę u lekarza. Pewnie wtedy się już wszystkiego dowiem. Ale ta niepewność i domysły są straszne. W poprzedniej ciąży czułam się podobnie jak teraz ...
  • witam, czy ktoś miał podobne doświadczenie? 20 lipca(w planowanym terminie) miałam okres bardzo skąpy i trwał zaledwie niecałe dwa dni... jakiś tydzień później zaczęła się większość objawów ciążowych... dwa tygodnie po okresie zrobiłam test ciążowy (02.09 wieczorem i 05.09 między 10:00 a 11:00) oba miały wynik negatywny, czy w tym wypadku jest możliwość żeby test się mylił? a może mam się spodziewać zaburzeń hormonalnych? chciałam odczekać i jutro zrobię kolejny i jeśli nadal będzie negaty...
  • test(4)

Biore tabletki anty i podejzewam ze moge byc w ciąży. W tym tygodniu powinnam dostac krwawienia ale zamiast tego wystapilo lekkie plamienie trwajace 1 dzien. Czy w takim razie moge zrobic juz test ciązowy czy jeszcze z tym zaczekac?? Czy test bedzie najbardziej wiarygodny rano czy moge go zrobic o kazdej porze dnia?? prosze o szybkie odpowiedzi. z góry dziekuje.
  • nie wiem wlasciwie dlaczego krwawie.Staramy sie z mezem o dziecko mniej wiecej od poczatku kwietnia i okres mi sie teraz spoznil, dostalam dzis a powinien byc w zeszlym tygodniu.I teraz nie wiem co to jest,czy to okres czy moze cos zwiazane z ciaza.Moze powinnam wykonac jednak test ciazowy, tylko czy wyjdzie? Napiszcie prosze jak ja mam to rozumiec i co zrobic?
  • Witam Sprawa wygląda następująco,ostatnią miesiączkę miałam 19 stycznia,stosunek miał miejsce 6 lutego-pękła prezerwatywa,jednak nie wzięłam tabletki "po" bo wydawało mi się,że ryzyko jest w tym dniu bardzo małe na to aby coś się stało,cykle mam z reguły 30-32 dniowe.Miesiączki nie dostałam do tej pory,kupiłam w Rossmanie test ciążowy za 7 zł i wynik wyszedł...pozytywny.Jestem przerażona!czy jest możliwy błędny wynik testu?czy lekarz już może stwierdzić ciążę? dodam może,że w ...
  • Witajcie, mam pytanie, czy jest możliwe, by test robiony dwa tygodnie po terminie @ wskazał błędny wynik ? Nie zwróciłam uwagi i nie wiem jaką gwarancję poprawności wyniku dają producenci. Z góry dziękuje za info. Pozdrawiam Małgosia Możemy pomóc Kacperkowi!!!
  • Witam wszystkich, mam pytanie do bardziej doświadczonych, czasem kocham się z moim mężczyzną bez zabezpiecznia, ale nigdy nie kończy we mnie... w dniu okresu złapałam jakąś grype żołądkową i całą noc spędziłam w toalecie :/ okresu nie dostałam... myślicie że to może być przez tą grypę czy jednak powinnam zrobić test?? no bo raczej nie miałam okazji zajść w ciąże, acz troszkę się boje... co sądzicie?
  • Jestem skołowana trochę więc postanowiłam zapytać was co o tym sądzicie. 1 grudnia pękła nam gumka podczas stosunku. Zrobiłam dziś rano test i wyszedł negatywny. Jednak od kilku dni mam mdłości, odbija mi się, mam zawroty głowy i ciągle biegam robić siku. I mam jakieś zmienne nastroje. Ostatnia @ zaczęła się 21 listopada. Mam przez 7 dni więc tamten stosunek był 3 po okresie. Mam długie i nieregularne cykl więc ciężko mi powiedzieć kiedy teraz powinnam dostać @. Jak sądzicie czy mogę wi...
  • mam pytanie czy będąc w ciąży beta może tego nie wykryć? problem mój polega na tym że od skromnego plamienia w lutym nie miałam normalnego okresu. krótko wyjaśniając krwawiłam/plamiłam połowę marca i kwietnia,z kwietnia przeniosło się do 2 maja i stop,niestety od 13 maja ciągle plamię a od wczoraj zaczęło się rozkręcać na maksa,do tego od tygodnia mam straszne bóle brzucha które przychodzą i odchodzą (nie są one stałe),piersi się powiększyły i są obolałe do tego stopnia że bez stanika czuję...
  • Dzisiaj mam dzień, w którym powinnam dostać okres, nie dostałam go więc zrobiłam test quick vue. Odczytuję wynik no i w zależności pod jakim kątem pada światło jest taka naprawdę blada druga kreseczka. Nie wiem, może po prostu bardzo bym chciała aby tam była no i może to moja wyobraźnia tak działa :) Oczywiście powtórzę jutro ale nie jestem pewna czy zasnę z wrażenia... Może to takie przybrudzenie od tej górnej kreski ... co o tym myśleć ...
  • Moze mi ktos powiedziec, po jakim czasie test ciazowy wykryje ciaze? Wszedzie czytam, ze w dniu planowanej miesiaczki, tylko ze u mnie stosunek odbyl sie dzien przed planowana miesiaczka, tydzien temu. Dzisiaj jest 9 dni od stosunku, miesiaczki nie ma (chociaz zawsze jest regularnie), test wyszedl negatywny. Kiedy najlepiej powtorzyc test?
  • Mam może takie głupie dość pytanie, ale nurtuje mnie jedna rzecz: staramy się o dziecko, ostatnio źle się czuję (takie objawy grypowe), trochę już łykałam tej całej chemii i coś mnie tknęło,żeby zrobić test (niestety nie z samego rana i 2 dni przed spodziewaną @) no i po jakiejś minucie obok całej wyraźnej kreski, pojawiła się taka baaardzo słabiutka druga (test firmy "pre-test"). No ale teraz mam "problem"-bo niby przy słabym stężeniu hormonów może być 2 słaba-ale sama nie wiem j...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się