testy

(418 wyników)
  • najwczesniej którego dnia wyższych temp. można wykonać test- żeby wynik był wiarygodny 14 lutego -1 wyższa temp. dziś jest 7 dzień wyższych temp.
  • 3 miesiąc starań nam leci. Tym razem oprócz obserwacji chciałam spróbować testów owulacyjnych,kupiłam dośc drogie i podobno dobre elektroniczne Clear Blue. Robione od 12 dc, negatywne za każdym razem. Dziś 18 dc i wzrost o 0.3 w stosunku do dnia wczorajszego. Dodatkowo 16 dc był najlepszy śluz, zwiększone libido, kłócie jajnika. Dzisiaj dodatkowo śluz biały i lepki. Czym to może być spowodowane?
  • Witajcie, czytałam, że można test ciążowy robić już 6 dni po zapłodnieniu. www.fertilityfriend.com/home/1c631e 14dc współżyłam z mężem, jak myślicie, kiedy najwcześniej test coś wykaże? Wiem, że najlepiej poczekać do dnia spodziewanej miesiączki, ale ja się po prostu nie mogę doczekać :) Pozdrawiam
  • Witam chciałabym wypróbować testy owulacyjne. Z tym ze jutro wybieram sie do dentysty i na pewno poda mi znieczulenie miejscowe. Jutro mam 10 dc.i chciałabym juz od jutra zastosowac testy. Czy moze to miec jakis wpływ na wynik?? Przyjmuje równiez euthyrox na niedoczynnosc tarczycy i dostinex na prolaktyne. A moze wogóle nie ma sensu robic tych testów??
  • Pytanie raczej do staraczek: 28 lipca z rana wyszedl mi pozytywny test owulacyjny: czyli ze owulacje powinnam miec za 24-36 h (wg ulotki przy tescie). Ale ja dopiero dzis czyli jakby nie bylo ponad 48 h po pozytywnym tescie czuje, bol owulacyjny i widze, ze mam plodny sluz? Czy jest cos takiego, ze test owu wychodzi pozytywnie ale jednak ta owulacja pojawia sie pozniej? U mnie byl stres i podroz. Ale to by znaczylo, ze te testy nie sa tak pewne jak pisza na ulotce, bo pisza, ze 99% pewn...
  • Byłam w pon na monitoringu i pęcherzyk dominujący miał 14mm, z doświadczenia wiem,że u mnie pęka ok. 20-21mm, a rośnie średnio 2mm na dobę, więc owulacja powinna wypaść koło piątku. Jako,że staramy się o dziecko zakupiłam na allegro testu owulacyjne i zawsze pokrywały mi się z USG teraz jednak coś mi nie pasuje. W śr na pewno był test owu ujemy. W czwartek rano prawie dodatni tj. kreska testowa była tylko nieznacznie jaśniejsza od kontrolnej, dla pewności zrobiłam jeszcze jeden test po ...
  • W tym cyklu postanowiłam robić testy owulacyjne. Najpierw pojawił sie śluz płodny, potem test wyszedł dodatni. Problem w tym, że zaraz po dodatnim teście śluz zmienił się w niepłodny, dzisiaj 2 dzień wyższej temperatury i test nadal pozytywny - mocna i ciemna kreska. Czytałam, ze takie sytuacje się zdarzają, ale czy to powód do niepokoju? Ostatnio miałam jakieś problemy z uwolnieniem się pęcherzyka, teraz owulacja powinna być z tego samego jajnika, może pęcherzyk znów się nie uwolnił?...
  • czy uwazacie ze jest duze prawdopodobienstwo aby 2 testy robione z porannego moczu,w roznym odstepie czasowym sie mylily?Pierwszy test zrobiony w dniu spodziewanej miesiaczki-negatywny,drugi w 35 dc (czyli 6 dni po spodziewanej miesiaczce)-negatywny....czy w takim przypadku mozna jeszcze liczyc ze jest cos nie tak i jednak istnieje ciaza?(objawy dosyc dziwne,rozpierajacy bol podbrzusza,powiekszone i bolace piersi,okropna nerwowosc) dodam iz poprzedni cykl trwal 29 dni,wiec nad...
  • 4 stycznia poronilam. krwawilam 11 dni bez zabiegu wszystko samo sie oczyscilo. pod koniec stycznia dostalam zwykla @ Po 29 dniach dostalam w lutym @ i kolejna 26 marca tez po 29 dniach. A teraz powinnam miec 24 KWIETNIA i nadal jej nie mam Dziś jest moj 34 dc czasem mam wrazenie ze nie dostane a czasem ze dostane dziwnie tak troche... dodam ze kochalismy sie do konca w 3,4,7,8,11,16,17,20,21,24 ,25,30dc mam biały śluz, raz lepki raz rozciagliwy raz grudkowaty,piersi nabrzmiale i bola...
  • Witam,owulacje miałam miedzy 30-1 lutego(monitoring cyklu). Obecnie jestem w 25dc,kiedy najlepiej robić test? @miałam 19 stycznia,cykle są 23-26 dniowe.
  • W tym cyklu pierwszy raz postanowiłam skorzystać z testów owulacyjnych - właściwie z ciekawości, bo o dziecko obecnie się nie staram, raczej rozmyślam nad zapoczątkowaniem starań. Mierzę temperaturę, obserwuję śluz. Z uwagi na wyjazd na święta w tym cyklu mam braki w mierzeniu, ale mam 4 dni niższych temp i obecnie 4 dzień wyższej (przyjmuję wstępnie, że są wyższe). 1 i 3 dnia mierzonej niższej temp (16 i 18 dc) testy owu wyszły mi pozytywne. Śluz od 4 dnia niżej zanikł. Podczas 3 ...
  • Witam, wg zaleceń mam odstawić luteinę po 10 dniach brania, po teście negatywnym. Rano zrobiłam test ultraczuły 25mlU/ml i wyszedł negatywny. @ pewnie dostanę we wtorek/środę. Od dwóch dni BARDZO boli mnie podbrzusze, jak na okres-termofor i no-spa nie pomaga:-(, więc ciążę wykluczam. Jest więc sens robienia bety, skoro test jest negatywny, no i te bóle przedokresowe do tego?!
  • Przymierzamy sie do ich stosowania w najblizszych dwoch cyklach i chcialam zapytac, jakie sa Wasze doswiadczenia w tej materii?
  • hej dziewczyny, jakies 2 miesiace temu pisalam tutaj z pytaniem o sluz, obecnie obserwuje dosc dokladnie juz 2 cykl łacznie z robieniem testow owulacyjnych, w poprzednim cyklu wyszly mi 4 razy dodatnie testy owulacyjne (zakupione byly w aptece)-jak to mozliwe? czy nie powinien byc jeden tylko? na pewno sie nie pomylilam bo wczesniej byly ujemne i po tych czterech dniach tez jeden ujemny, kreski byly wyraznie rownej barwy i nawet 2 dni testowa ciemniejsza, probowalismy w 3 z 4 dn...
  • Mam problem, zwykle mam cykle bardzo regularne 29-30 dniowe. Ten jest inny bo pierwszy raz mam juz dziś 39 d.c i nic. W okolicach 30-33dc. bolał mnie brzuch jak podczas miesiączki ale nic nawet plamień. Brałam od 5 do 10 dc. estradiol-czy może on miec wpływ na to opóźnienie? Robilam test ale jak zawsze jedna krecha. No i mam pyt. czy te testy mogą się mylić a może za wcześnie zrobiłam (w34dc. i w 36dc.)?Czy któraś z Was miała tak że była w ciąży a testy tego nie wykryły|?
  • Mam pytanie bo trochę się gubię. Muszę używac testów ovu i mam dziwne wyniki. Np wczoraj i przedwczoraj sprawdzałam i test wychodził coraz ciemniejszy, czyli jak rozumiem LH wzrastało, ale kreska była jeszcze trochę jaśniejsza niż testowa. No więc zrobiłam dzis i kreska wyszła mi jasniejsza niz 2 dni temu! Nic z tego nie rozumiem, LH mi znów spadło po chwilowym wzroście zamiast wrastać aż do owulacji? Jak to należy interpretować?
  • Czy możecie polecić mi testy ciążowe które najwcześniej mogą wykryć ciąże?
  • Witam serdecznie! Od roku staramy się z mężem o dziecko. Mam nieregularne cykle, a lekarze twierdzą że taka moja uroda;-0 Więc również prowadzę obserwację cykli. Cały zeszły miesiąc do obserwacji dołączyłam codzienne badania testem owulacyjnym. Mówię codzienne, bo u mnie te skoki tempeeratury są częste. ANI 1 DZIEŃ NA TEŚCIE W CAŁYM CYKLU NIE BYŁ PŁODNY!!!cZY KTOŚ TAK MA?MIAŁ?JEST DOŚWIADCZONY W TEJ SPRAWIE.Dodam, że jestem już zapisana do kliniki prywatnej ale czekam na miejsc...
  • mogą nie wskazać dnia owulacji i w jakim przypadku- czy może to być cykl bezowulacjyjny, pomagam sobie testami przy jednoczesnym obserwowaniu śluzu i według śluzu i wyliczeń kalendarza powinnam mieć już owulację a testy tego nie potwierdzają , proszę również o jakieś solidne linki do nauki NPR- bo wszystkiego dopiero się uczę- pomijam metodę termometra bo jestem za leniwa: ) ,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się