Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      testy

testy

(69 wyników)
    • Synek ma prawie 5 miesięcy. Z morfologii krwi z rozmazem wyszła alergia na coś - właśnie, na co? Pediatra mówiła, że prawdopodobnie to jest przyczyną powiększonych węzłów chłonnych i szorstkiej skóry na buzi - tak się czasem zaczyna alergia, nie musi od razu mieć wysypki. Reszta wyników OK. Oczywiście lekarka kazała mi odstawić nabiał, czekoladę i jeszcze inne rzeczy, które najczęściej uczulają. Jasne, najlepiej katować matkę dietami na wszelki wypadek. Ja bez nabiału nie wytrzymam, żałuję, ż...
    • Moja cora ma straszna wysypke na brzuszku w zgieciach lokci i dzis pojawilo sie na stopkach Wczesniej miala na buzi i uszkach.Lekarze mowili ze to hormony i przejdzie.Z buzi zeszlo ale nie calkiem no i teraz zawalone cale cialko.Tym razem ponoc to atopowe zapalenie skory.Ma 3 mies.i chcialabym zrobic jej test alergiczny na mleko.Myslicie ze warto?
    • Witam! W szpitalu robili mojej coreczce badanie przesiewowe w kierunku mukowiscydozy, po 3 tygodniach przyslali mi pismo ze badanie trzeba powtorzyc wiec to zrobilam. Niestety dzis zadzwonila pani z Instytutu Matki i Dziecka z wiadomoscia ze zaprasza nas na test potowy. To bedzie dopiero za tydzien, a ja juz umieram ze strachu. Jakie sa obiawy mukowiscydozy? Moja coreczka jest zdrowa, nie ma zadnych infekcji, normalnie przybiera na wadze, jest wesola. Czasami boli ja brzuszek al...
    • moj maly ma na bank alergie na nabial i zoltka, choc z drugiej strony po kaszkach hippa mu nic nie bylo, po mleku bebilon zwyklym tez nic, wlasciwie to nie wiem czy ma alergie bo zrobil pare razy na zielono po zoltku i po zupce jarzynowej, z rozmazu krwi lekarz mowi ze jest na pograniczu wiec moze jest, ale nie wiedomo... ech, ja bylam alergikiem, wiem ze sa testy ktore wskazuja na co jest sie uczulonym, czy taki moj 9mies maluszek moze byc poddany testom bym wkoncu wiedziala na "czym ...
    • Dziewczyny, mam pytanie...czy orientujecie się może gdzie można zrobić testy alergologiczne dziecku? Która pora roku jest najlepsza na takie testy no i czy 5 miesięczniakowi robi się wogóle takie testy??
    • moj 10 mis synek mial ostatnio goraczke i katar.poszlismy do lekarza,zbadal,nie mogl zajrzeec do uszu bo maly sie wyrywal wiec zaproponowal test z krwi,pobrak z paluszka i powiedzial ze wynik pokaze czy trzena dac antybiotyk.wygladalo to jak test ciazowy i jak sie pokazala druga kreska to powiedzial ze to jakis wirus i trzeba dac antybiotyk.Dalismy wszystko ok,maly jeszcze troche katar ma,ale malo.Dawalimsy antybiotyk 7 dni dzis idziemy na kontrole.ale tak mnie natchnelo bo pora...
    • Czy robiłyście z krwii ( ponać w 50% miarodajne), czy męczyć maleństwo i zrobić na skórze. Pozdrawiam
    • Poniewaz robilam test (bobo-test) raz w zyciu i wyszedl negatywny a po 9 m- cach urodzilam piekna corke;) to mam pytanie czy test Quick Vue, jest testem bardziej wiarygodnym i czy naprawde wazna jest pora dnia, rozumiem ze na poczatku ciazy wazna jest ze wzgledu na stezenie hcg, ale jakies ewentualne 3 tyg., kilka dni po spodziewanej m-czce to juz pora nie powinna byc az tak wazna? jakie macie doswiadczenia z tym testem?
    • Jakiej firmy test ciążowy najwcześniej "wykrywa" ciażę? Większość wykrywa 6- dniowa ciażę, ale moze sa jakies "szybsze"??? :) Pozdrawiam!!
    • była w ciąży???
    • Przejrzałam chyba wszystkie posty o skazie białkowej i mam wrażenie, że jestem chyba pierwszą osobą, która pisze o takim teście. Polecił mi zrobić taki test alergolog, będę miała 100% pewność czy to skaza u mojego 6 miesięcznego dziecka. Mała ma atopowe zmiany na skórze, ulewania, które zniknęły po odstawieniu białka (karmię piersią) ale alergolog uważa że to nie wystarczy i szkoda dziecka i mnie. Zastanawiam się po prostu czy warto, kosztuje ok 60 zł, czy po prostu znaną metodą prób i ...
    • Od jakiego wieku robi się testy na alergię? Chodzi mi głównie o testy na sierść zwierząt, na roztocze itp i na ile są one miarodajne? p.
    • Witam! Mam pytanie do mam alergikow, ktore byc moze robily testy swoim maluchom...czy byly to testy naskorkowe? czy z krwi, albo komputerowe, bo o takich tez slyszalam?! Mam 5 miesiecznego synka i bez watpienia stwierdzono u niego alergie wziewna i pokarmowa... z tymze nie wiadomo na co...:( Bylam w poradni alergologicznej a tam milutka pani oznajmila, ze mamy wizyte wyznaczona na 25 listopada...PARANOJA!!! Do tego czasu to ja sama juz wylecze mojeg bobaska. Tak wiec jesli mamy...
    • Moja 5-miesięczna córcia ma skazę białkową.Moje pytanie jest takie czy takim dzieciom można zrobić jakieś testy na alergie?żebym wiedziała na co konkretnie jest alergikiem?Wiem,że można zrobić testy z krwi,ale czy pediatra nie będzie robiła problemów?Narazie moja mała jest uczulona na wszystkie pieluchy oprócz hagies,a z jedzenia:jabłko,brzoskwinia,dzika róza.Wolałabym wiedzieć czego unikać bo wiem,że mała bardzo się męczy gdy daje jej coś czego nie może.Oprocz wysypki ma też kolki.Pomó...
    • Dziewczyny, moj synek ma 6,5 msc. Karmie piersia + kaszki, zupki, deserki. Nie wrocil mi jeszcze okres ale od dwoch dni odczuwam bol podbrzusza dokladnie taki jak przed okresem. Wczoraj wieczorem byl tak silny ze musialam wziac 2 apapy. Bylam PEWNA ze w nocy dostane okres a tu dalej nic. Dzis brzuch pobolewal przez caly dzien i dalej cisza. Nigdy tak nie bylo. Czy ktoras z Was miala taka sytuacje? Jak to sie skonczylo? I co to w ogole za bol? Jakies koncepcje? Test ciazowy robil...
    • Kolejny mój wątek o spaniu ;( Od czterech dni nie śpimy w nocy tak jak należy ;( Wcześniej synek budził się o 2 na jedzenie i o 5 dojadał coś i spał do 8-9. Od czterech dni śpi bardzo niespokojnie. Budzi się je... niby zasypia ale na 10 min, kolejne 5min lulanie i tak jest np przez 1,5h. 10 min śpi-5 usypia -10 śpi itd.... Dziś w nocy nie płakał tylko się budził ale poprzednie noce coś stękał płakał wyginał się i nie mogłam go uspokoić. Puszczał bączki i jakby było ciut lepiej. ...
    • Witam, mój Młody ma 8 miesięcy, 11 kg i nie mieści się już do swojego pierwszego fotelika, jaki model fotelika i jakiej firmy polecacie? pozdrawiam wszystkie mamy
    • Witam, mam córeczkę która ma 5,5 miesiąca i skazę białkową . Od kilku tyg ma rozszerzaną dietę i tak: marchew uczulenie, dynia uczulenie, ziemniaki mega zatwardzenie, jabłko super kupy a mała ma skłonności do zaparć jednak po dwóch tyg podawania jabłuszka na skroni pojawiły się drobne krosteczki w cielistym kolorze...lekarz orzekł że to pewnie od czapki. zmieniłam czapkę jabłko dalej podawałam- teraz krostki zaatakowały obydwie skronie i czoło- są cieliste widoczne pod światło. od wczo...
    • odebralam wyniki badań córeczki prosze o pomoc w interpretacji (jeśli ktoś miał z czymś takim do czynienia, za zgadywanki dziękuję) wynik jest podzielony na 2 czesci - pierwsza to wynik testu paskowego - ogólnie dobry oprócz pH 7 (kiedy zakres referencyjny wynosi od 5-6) oraz obecności erytrocytów, ktorych nie powinno być. Druga czesc to badanie mikroskopowe, gdzie są erytrocyty, leukocyty oraz bakterie z tym że obok podane są wartości referencyjne (np. bakterie 0- 130,0) w który...
    • Nie mogę znaleźć informacji, który jest bezpieczniejszy, który jest lepszy. Czy różnicą jest tylko opłacalność? Od czego powinnam zacząć w szukaniu fotelika powyżej 9kg?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się