testy

(75 wyników)
  • Orientujecie się może czy Zyrtec ma wpływ na testy na alergię robione z krwi (panel pediatryczny)? Jeżeli tak to na ile przed badaniem go odstawić?
  • Ponieważ mam już dosyć chorób mojego syna zabrałam go do alergologa (panel pediatryczny zrobilam na wakacjach, ale pediatra byla tym malo zainteresowana a syn nadal choruje). Lekarz popatrzyl na wyniki i stwierdzil, ze na bank dziecko ma alergie nie tylko na alternaria- bo to wyszlo w tamtych testach - i proponuje kolejne, bardziej szczegółowe. oczywiscie bylismy prywatie, wiec i te testy u niego mielibysmy robic prywatnie. Proponuje nam testy PolyCheck. Czy ktos sie orientuje czym te roznia...
  • Czy ktoś był na takim teście z dzieckiem? Mieszkam za granicą, niedługo będę w Polsce na wakacjach. Chciałabym przy okazji zrobić synowi badania, bo wydaje mi się, że tutejsi bagatelizują to, co mówię o stanie zdrowia dziecka. Słyszałam o teście obciążeń. Ktoś z Was był może? Jakie wrażenia?
  • Mój synek 19 m-cy wiosną i latem dużo chorował,bylismy u pani alergolog która we wrześniu kazała nam przyjść zrobic testy alergiczne. Dzisiaj znajoma powiedziała mi że takim małym dzieciom nie robi się testów tylko z badania krwi wychodzi czy dziecko jest alergikiem. Zgupiałam troche bo przecież z takich testów to dokładnie będe wiedziała na co jest uczulony.
  • Moja 4,5 latka właśnie przechodzi (ma problem z jedzeniem, konsystencją pokarmów). Wcześniej byłam u psychologa "ogólnego" który stwierdził że młoda prawidłowo się rozwija, żadnych nieprawidłowości nie zaobserwowano. A że przed wizytą u psychologa (prywatnie) zapisałam młodą na diagnozę w placówce psychologiczno-pedagogicznej postanowiłam iść z nią na te testy. Psychologiem wprawdzie nie jestem, choć lubię się wymądrzać;-) ale wydaje mi się że te testy to jakieś totalne nieporozumienie: p...
  • Mam pytanie: postanowiłam kupić maxi-cosi tobi i na fotelik.info/pl/testy/maxi%20cosi% 20tobi/grupa/rosnaco/index.html znalazłam taką tabelę i nie wiem czy oznacza ona że wyniki w różnych latach były inne. Czy mam szukać maxi-cosi tobi o roku produkcji NIE- 2007 Skąd ta różnica=może ktoś wie? Inne testy? Inne manekiny? Będę bardzo wdzięczna za wyjaśnienie
  • Mam poważny problem jutro mamy wyznaczone pobranie krwi na alergeny i już mam gęsią skórkę bo wiem że moja 3 letnia córka tego nie przeżyje zresztą ja chyba też a wiem co pisze bo 3 miesiące temu leżała w szpitalu przez 10 dni miała w tym czasie zmieniany 5 razy welflon i 2 razy braną krew dochodziło do takiej histerii ślinotoku i spazmów. normalnie tragedia pytanie do mam trzylatków jak wyglądają testy skórne czy jest to nakówanie skóry czy co? poważnie zastanawiam się czy może zrezygnowac z...
  • Obecne 3-latki za 2 lata będą już w szkole - w zerówce. Ale zanim się tam dostaną, może być wesoło. Np. u nas w mieście w niektórych szkołach (niepublicznych) dzieci przechodzą testy kwalifikacyjne, rozmowy z komisją. Macie pomysł na czym to może polegać? Jakiego rodzaju testy mogą przechodzić maluchy? I o co chodzi z tą kwalifikacją? Chcą wyłonić najzdolniejsze dzieci? Co oni tam oceniają i wg jakiego klucza przyjmują dzieci lub nie? Jak jest u Was? Jak pytam w szkołach to nie bardzo ...
  • witam nie wiem czy dobrze trafilam moj synek mial robione testy u psychologa byl taki drewiniany panel z kwadratowymi, wsuwanymi "wejsciami" na to kladlo się w zaleznosci potrzeby szablon, dziecku podstawialo się klocki i musial wykonac zadanie Pamietam jedynie, ze coś na L ...bylo,symbole jakies, cos w stylu europejskie testy psychologiczne itd, w duzym prostokątnym, plaskim pudelku, do tego ksiazka, z ktorego psycholog na bierzaco przegladala i odpowiednie szablony...
  • Czy robiliscie swoim dzieciom testy alergiczne? Moja córka ma 3 latka i wokól ust ma pełno chrostek sięgają aż na boki nosa nie wiem czym to jest spoweodowane czy powinnam zrobić testy naalergie czy może najpierw skonsultować to z perdiatrą?
  • Witam, Chciałabym się z Wami podzielić sytuacją jaką przeszłam jakiś czas temu, jestem też bardzo ciekawa Waszych opinii. Otóż mój syn, który niedługo skończy cztery lata przeszedł niedawno testy psychologiczne. Chodzi o to, że miał problemy z mówieniem (gadał, ale wiele słów niewyraźnie). Poszliśmy do logopedy. Pani logopeda stwierdziła, ze rzecz jest do poprawy tylko trzeba popracować i podejrzewała, że przyczyną było długie picie z butelki z miękkim ustnikiem. Ale my idioci, chcieli...
  • Czy Wasze dziecko miało robiony ten test na zbadanie chlorków w pocie? Moja mała (14 miesięcy) właśnie dzisiaj dostała skierowanie od lekarza na to badanie. Wiem,że to jest badanie w kierunku mukowiscydozy ale moje pytanie brzmi czy jakoś odpowiednio małą muszę do tego badania przygotować? Jak wygląda wogóle takie badanie? Wolę nie być zaskoczona. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
  • Drogie mamy mam pytanie-za tydzień wybieram się z synkiem 4 latka na testy skórne.Proszę o podpowiedż co czeka dziecko kiedy faktycznie zostanie stwierdzone,że jest na coś uczulony. Pozdrawiam.
  • Witam. Wiem ,że to może śmieszne ,ale gdzie w necie znajde test IQ albo inny na inteligencje dla dzieci ? Ostatnio znajoma mojego męża mnie zaskoczyła jak powiedziała ,że jej 6-cio letni syn miała robione testy w przedszkolu (prywatne przedszkole) i jego inteligencja - w tescie wyszła 145 IQ. Tak przez ciekawosc, sama bym chciała widziec ile mój synek ma IQ !! HEHE :)) Pozdrawiam .Groszek44
  • Szukając fotelika samochodowego dla swojej pociechy zaczęłam od testów i znalazłam całkiem fachowy test na niemieckiej stronie! Polecam wszystkim zainteresowanym bezpieczeństwem swojego dziecka! Zmieniło to trochę moje nastawienie co do wyboru fotelika! A wpierwszej kolejności stawiałam na Concord!!(szkoda bo są naprawdę ładne!) .Pozdrawiam. p.s Wkleiłam dość przydługi link! www.warentest.de/pls/sw/sw.main? p_KNR=5004027329614220040712215048&p_E0=9100&p_E3=10&p_info=p_va_inh_id:11...
  • Córka pójdzie rok wcześniej do szkoły, czy ktoś orientuje się jak wyglądają testy psychologiczne?
  • W jakim wieku?? Prosze o pomoc... Pozdrawiam Sylwia
  • Witam! Mój kociołapowy partner dostał od byłej żony sms : "Julka nie przeszła testu 2 latka". Czy któraś z was emam domyśla się o co tu chodzi, co za test 2 latka? Jeżeli macie jakieś hipotezy na ten temat, albo spotkałyście się dosłownie z czymś takim to bardzo proszę o odpowiedź, bo niestety szczegółów od "źródła" nie idzie się dowiedzieć!
  • deser.pl/deser/1,111858,11129133,Jak_zoladek_radzi_sobie_z_chinska_zupka_i_gumowymi.html
  • Wczoraj przydarzyła nam się taka historia, mianowicie poszłam z dwuletnia córeczką na basen ( po raz 3 czy 4). Po basenie siedliśmy na jakieś jedzonko i w sumie maż kupił małej herbatniki, takie klasyczne. Zjadła ze 3 to i tak dużo, wcześniej piła soczek z dodatkiem cytryny - to też nowy produkt. W pewnym momencie zrobiły jej się na polczkach dwie kropeczki jak po ukaszeniu a potem rozlało się to na cały poilczek w mega pokrzywkę, czyli biała opuchlizna otoczona czerwoną obwódką w sumie kla...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się