-
Już w czasie budowy przewidziałem co sie z nimi stanie, a projektant, który wziął za to pieniadze
nie domyślił się, że zimą pod śniegiem trawnik i parking wyglądają tak samo.Niech chwyta za łopatę i sprzata błoto z ulicy, bo do tego sie nadaje .Niech ktos w Urzędzie Miata zastanowi się na co idą podatki obywateli.
-
Wreszcie UM poszedł po rozum do głowy są słupki, [b]ale, ale dlaczego nie postawiono ich na bokach trawników sąsiadujących z miejscami parkingowymi ???? [/b]owszem nie będzie możliwe zaparkowanie na trawnikach bezpośrednio z ulicy, [b]ale nadal będzie można wjechać na trawnik z boku przez zatoczkę parkingową[/b].
I jeszcze o słupkach słów kilka. jak się przypatrzymy wszystkie stawiane na zlecenie UM są te 20-30 cm od krawężnika/krawędzi jezdni, [b]ale jest jeden wyjątek przy kościele św. ...
-
Mam pytanie. Czy nie czas z powodu braku prawdziwej - patrzącej na poczynania obecnej koalicji "Zgoda i Rozwój"- opozycji w RM powołać medialną , urzędującą na forum opozycję, która nie bałaby się mocno krytykować (rzeczowo) poczynań naszej władzy miejskiej? To co się dzieje po wyborach z cenami zależnymi od naszych władców przekracza ludzkie pojęcie: MPK, śmieci, podatek od nieruchomości dotyczący garaży, teraz ścieki. Podobno na komisjach RM nikt z radnych nie otworzył "gęby" tylko wszyscy...
-
....psie g*wna wokół waszych bloków?
Koło mojego po roztopach w pełnej krasie widać jak wygladają trawniki.
Moze źle napisałem-raczej chodzi o sposób na ludzi wyprowadzających pieski.
Uprzedzę-zwrócenie uwagi, iż po pupilku należy posprzątać, skutkuje niekiedy ripostą typu: "nie wpier*alaj się".
-
Wystarczy przejść krótki kawałek Pułaskiego by naszym oczom ukazał się bardzo brzydki i zarazem przykry widok.
Pisałem o tym pilnym problemie już nie raz. Zaraz ktoś powie, dlaczego pilnym ?? A no dla tego, że to ścisłe centrum, niejako nasz wizytówka świadcząca o mieście i jego mieszkańcach.
Obecnie w miejscu gdzie był kiedyś trawnik, [b]jest jedna wielka breja, z koleinami głębokości nawet 30-40 cm[/b]. Krawężniki (położone w zeszłym roku) są już połamane, powyrywane, porysowane, prze...
-
Czy nie wydaje się Wam, że w ostatnim czasie zmniejszyły się korki w naszym mieście? W porannym szczycie na Partyzantów długość zatoru zmalała o około połowę. Czyżby wysoka cena paliwa czyniła "cuda"?
-
Tak się dziś przyjrzałem jadąc do pracy (mając też na uwadze co się działo w lato) ulica wygląda gorzej chyba niż przed remontem ! Każdy "trawnik" po roztopach jest rozjeżdżony przez samochody i wygląda jak bagno ! Nie wiem co to za "fachowiec" projektował ulicę ale ja nie dał bym mu nawet zaprojektować podjazdu do domu a co już mówiąc o takiej ulicy... ale tak to już jest że jak się pieniądze z unii dostanie to nie ważne jak ważne że zrobione. Do trawników dochodzą zbyt wąskie wjazdy do bram...
-
W innym watku emektb zalił sie na policje to ja idąc podobnym tropem wyleje swe żale na Straz Miejską.
Nie dziwie sie wielu osobom ktorzy uwazaja ze to zbedna instytucja.
Otoz w ostatni piatek kolo mojego bloku miala miejsce ciekawa sytuacja.Kolo godziny 2giej w nocy paru malolatow "pod wplywem" postanowilo stoczyc walke ze smietnikiem kopiac go i walac klapą z gory.Nie musze chyba dodawac ze robili przy tym ogromnie duzo halasu.Gdy juz stoczyli nierowna walke z przeciwnikiem odeszli moze...
-
Opowiem jak spokojnym kierowcom stojącym daleko od drogi na
rozjechanym błocie wlepia się mandat za rzekome parkowanie na pasie
zieleni.
Siedząc w samochodzie w takim miejscu jak wyżej opisywałem, w pewnym
momencie parkuje przdemną radiowóz a tkz policjant siedzący za
kierownicą kiwa na mnie palcem prosząc do środka swojego wozu. Na
moje przeprosiny i uwagę że to nijak nie przypomina pasu zieleni i
mogę szybko przeparkowac wóz odpowiada obraźliwie. Wychodząc z
mandatem w dłon...
-
tabliczki o powyższej treści zakwitły jak grzyby po deszczu
na terenie spóldzielni mieszkaniowej
jest ich coraz więcej i więcej ...
i powolutku zaczynam się martwić, gdzie to moje psie zwierze ma spacerować ?
lobby emerytów-społeczników postanowiło chyba wydać wojnę posiadaczom czworonogów
a może to posiadacze kotów ? ((bo nie widziałem zakazu wyprowadzania kotów)
jedną z tabliczek umieszczono na drzewie, w sumie pomysł niezły, zakaz widoczny z daleka - tylko dlaczego przybito ją gwoźdz...