trawniki

(11 wyników)
  • zamroziło mnie,dosłownie zatlako.Buraczysko bezmozgie "wysadzilo" dzieciaka na trawnik-bo to przeciez WC.moze wszyscy załatwiajmy sie na trawnik....?. SZOK. ja reagowac,mozna to gdzies zgłaszać?proszę o informację.z gory dziekuję.
  • co państwo powiecie o koszeniu naszych trawników w takie upały myslę że to jest bessensowne
  • Byłem dziś na spacerze z psiakami. Szedłem sobie jak zwykle po szerokim trawniku przy Wrocławskiej. Chodzę z nimi od lat tym szlakiem. Zawsze mam je na automatycznych smyczach, ale dzięki takiej trasie mogą sobie pospacerować dość swobodnie. Moja „sfora” – pies i suczka – nie jest już młoda, oboje mają po 9 lat. Zwyczajna parka mieszańców – on z kategorii niedużych średnich, ona sporych małych ;) Pies lubi sobie czasem usiąść czy nawet się położyć i chwilę odpoc...
  • Czy naprawdę SM Górczewska nie może zlikwidować tych wejść przez klatki do lokali j.w.? U nas np. podpisaliśmy zgodę pod warunkiem wykonania kraty na klatkę, to było wiele lat temu i SM nie wywiązała się z powyższego, natomiast na Karabeli 9 u siebie, owszem tak. Ciągle przez to mamy zepsuty domofon, zblizają się wakacje i aż strach myśleć. Np. SM WARDOM dba o lokatorów mają ogrodzenia dookoła swoich domów, przycinane krzewy, ogrodzone trawniczki i tam się mniej płaci za czynsz ni...
  • Trwa dewastacja trawników na ulicy Ciołka. Robią to kierowcy którzy przyjechali na tzw. giełdę staroci na Kole i parkują swoje samochody gdzie popadnie, także na trawnikach. Gdzie jest Policja i Straż Miejska !!!.
  • Właśnie. Co myślicie o powszechnym zjawisku przerabienia jedynych nieraz osiedlowych skrawków zieleni na parkingi? Mnie osobiście się to nie podoba. Rozumiem, samochodów przybywa, gdzieś trzeba je trzymać, ale jednak milej jest wyglądając przez okno, spoglądać na jakiś zielony klombik, niż na dachy samochodów, jak w FSO.
  • Skandal. Przed budynkiem na Karabeli 15 jeździł pług, który zamiast śnieg zrzucać na trawnik zrobił mur przed parkujacymi tam samochodami wysokosci około 0,5 m. Mamy nadzieję, że dzisiaj SM udostępni wyjazd z parkingu, nie każdy ma terenowy samochód. Trzeba trochę pomyśleć i mieć trochę dobrej woli
  • Zalecam wszystkim skuteczna metode walki z tym problemem. - jak chodze sobie po parku to zawsze mam w kieszeni reklamowke i jak widze ze gosciu idzie z psem i pies sra na trawnik, to podaje mu torebke i wolam z usmiechem: "o widze ze nie stac pana na reklamoweczke, prosze bardzo, sluze uprzejmie. bedzie pan laskaw sprzatnac kupke' Nie zawsze skutkuje, ale poniewaz mowie glosno, to zawsze robie czlowiekowi wstyd, przechodnie skrecaja sie ze smiechu!. (W przypadku dresiarzy nie zaleca...
  • mieszkam na grabowskiej(mala uliczka miedzy wolska i kasprzaka)i obserwuje dosadzanie drzew na naszych trawnikach. Posadzone za dnia miedzy domami drzewa, znikaja w nocy, a na trawnikach pod domami sadzone sa wysokie drzewa zamiast jakichs krzewow ktore stalyby sie ozdoba ulicy. A ze drzewa gina to chyba nieżle?sadzone sa graby i iazy, jak urosna zamkna droge wjazdu dla sluzb miejskich i ratowniczych. Swoja droga to sadzenie jest bardzo zabawne, szefem jest mlody chlopak, ktory ...
  • Uprzejmie prosze wlascicieli pieskow na Woli o sprzatanie po swoich ulubiencach, jesli zrobia one kupe na trawniku, chodniku czy placu zabaw.
  • Od pewnego czasu na podwórku (wyłożonym oczywiście brudną kostką Bauma) ćwiczą deskorolkarze. W wolne dni od rana do wieczora słychać - tur tur tur tur łup!! tur tur tur tur łup!! tur tur tur tur łup!! tur tur tur tur łup!! tur tur tur tur łup!! itd. Ćwiczą sobie podskoki. Mieszkam dość wysoko, ale czasem mam ochotę zejść na dół i komuś przyłożyć. Czy potem zostałbym uniewinniony przez sąd? Dla wyjaśnienia: nasze podwórko należy teraz do 2 nowych bloków (administracja nie uprzed...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się