trawniki

(7 wyników)
  • dziś na Chodeckiej, przystanek autobusowy przy sklepie Pelcowizna zobaczyłam, że trawnik jest odgradzany jakimś rusztowaniem; pomyślałam, nareszcie nie będzie zapyziałego klepiska; ale, czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego wkopywane pachołki były tak poobdzierane z farby, że widać było z czego są zrobione; nie jestem upierdliwa: to nie były jakieś małe zarysowania, ale zdarta "do żywego" farba /lakier/; robimy zakłady kiedy będzie wymiana tych nowych na jeszcze nowsze? czy ktoś sprawdz...
  • Nie macie czasem ochoty wypatroszyć wszystkich tych, którzy wyrzucają na trawniki resztki jedzenia, spraśniały chleb itp. Jeśli ktoś w ten sposób próbuje dokarmiać ptaki to powinien się leczyć na głowę. Poza tym strach spuścić psa ze smyczy bo oczywiści kusi go jedzenie. Tylko czekam, aż się czymś zatruje...Druga sprawa to syf, który w ten sposób tworzą pod naszymi oknami.
  • Pod nosem Urzędu rozciąga się "pokazowa", główna ulica Bródna:Kondratowicza. Czy ktoś z Was kochane władzunie nieźle przecież opłacane z naszych podatków, zrobił sobie po niej spacer? Najlepiej pójdźcie /piechtą koniecznie/ od Malborskiej w stronę Łabiszyńskiej: brud, porozjeżdżane chodniki i trawniki, samochody na chodnikach, wystraszeni mieszkańcy uciekający przed tymi samochodami, stragany z żywnością, strasznymi szmatami...... Najgorzej chyba przy pawilonach Kondratowicza 25i za piz...
  • Zakazać, pozwolic, wprowadzic jakies zasady? Niby tabliczka o smyczy i kagancu gdzies tam jest ale niewiele osob przestrzega przepisow. Ciekawe czy sprzataja po swoich pupilach? Z perspektywy przyszlego kiedys tam ojca, uwazam ze miejsce jak park gdzie mozna wyjsc z dzieciakiem, zeby sobie pobiegal bez obawy ze wdepnie w cos powinno byc utrzymane w czystosci.
  • Samochody stojące na jezdni, chodnikach i trawnikach - tak parkują stucenci jednej z warszawskich prywatnych szkół wyższych. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6306327,Studenci_rozjezdzaja_Brodno_w_weekendy.html
  • dzisiaj pół godziny krążyłam próbując dojechać do domu, bo większość ulic wzdłuż cmentarza pozamykana :/ i tradycyjnie jak co roku porozjeżdzane trawniki i samochody zaparkowane po prostu wszędzie :/ wkurza mnie to.
  • W okolicach 12.00 chciałem się przemieścić na ulice Staniewicką celem naprawy pojazdu samochodowego. Byłem umówiony. Pierwsza nieprzyjemność przy Orlenie na wysockiego. Zakaz wjazdu. Skręciłem w Syrokomli, potem w Ogińskiego i do Budowlanej : znów zakaz. Tym razem dogadałem się z Panem Policjantem. Wjechałem, drugą blokadę ominołem i tak jeszcze 2, aż do Pożarowej. Powrót jeszcze ciekawszy. Próba przebicia się pod prąd Odrowąża nieudana, z Odrowąża skręt w Wincentego zabroniony. J...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się